A DAB visszavágna a Titánoknak

   

Két héttel ezelőtt hazai pályán szenvedett vereséget a dobogón küzdő csapat, pénteken visszaszereznék az elvesztett pontokat. A vendégeket szurkolói busz is kíséri majd.

A Titánoknál a Karácsony meghozta az extra motivációt a csapathoz. A csapat jelenleg az utolsó előtti helyen áll, de 32 pontjától már csak három egység távolságra van a Brassó és négyre a Ferencváros. Ami a riválisok gyengélkedésénél sokkal érdekesebb e 32 pontból kilencet a december 22. óta lejátszott öt meccsen gyűjtötték össze. Ha egész szezonban ilyen teljesítményt nyújtanak, azzal most 50 pont körül tartanának. Ebben az ötmeccses periódusban csak a DVTK Jegesmedvék tudták legyőzni a Titánokat, a fehérváriak idegenben intézték el a DAB-ot és a Fradit, hazai pályán a MAC-ot és az UTE-t. Most az egykori megyei rivális DAB érkezik megint, ráadásul az Acélbikák nem jönnek egyedül, az autók mellett egy szurkolói busz is igen hamar megtelt támogatandó a csapatot. Van rá tehát esély, hogy valami ismét megcsillan az egykori párharcok fényéből.

A támogatásra szüksége is lesz Azariéknak, hiszen újabb nagyon fontos mérkőzésük következik a feszített alapszakaszhajrá vége előtt négy meccsel. A DAB 51 ponttal a harmadik helyen áll a bajnokságban, hátrányuk három pont a második helyezett MAC-cal és négy egység a negyedik helyen álló UTE-val szemben. Ahhoz már nagy szerencsétlenségre lenne szükség, hogy a Csíkszereda hét pontot tudjon hozni rajtuk a hátra lévő meccseken, a Fradi felzárkózása azonban már matematikailag is lehetetlen. Jason Morgan karaktert adott a csapatnak, a 11 meccsre rúgó győzelmi széria önmagában is figyelemre méltó, ennek karácsonyi szünet előtti kipukkadását követően óhatatlanul bekövetkező kisebb hullámvölgyet is remekül élte túl a csapat, csak a bajnok és listavezető DVTK-tól, valamint a Titánoktól kaptak ki. Azóta a DVTK-t már legyőzték, pénteken a Titánokon igyekeznek majd visszavágni.

A csapat góllövőlistáját és kanadai táblázatát továbbra is Odnoga Mátyás vezeti, bár az utóbbi időben a jelentősen feljavuló légiósteljesítmények egyre nagyobb belső konkurrenciát támasztanak irányába. A legjobb formában mégis Becze Tihamér van, aki valósággal megtáltosodott tavalyi klubjába visszatérvén. Hét meccsen máris 6 gólnál és 15 pontnál jár, csak egyszer maradt pont nélkül és további alkalommal szerzett csak egyetlen pontot, másik öt alkalommal legalább kettőt szerzett. Legutóbb a Fradi otthonában két gólja mellett négyszer hozta helyzetbe társait. Ez különösen annak fényében tiszteletre méltó teljesítmény, hogy előtte az UTE-ban 19 meccsen 5+4-re volt képes. Persze minden csapat más, nyilván mások a feladatai is, ez azonban mit sem von le a játékos érdemeiből, aki a szezon közben is képes volt a megújulásra. A túloldalon továbbra is az első sor viszi hátán a csapatot. Az Ainsworth, Schoenmakers, Antilla csatártrió, kiegészülve Iiro Vehmanennel és Imre Patrikkal már 44 gólnál és 104 pontnál járnak. Mellettük a többiek kiugrásra készen várják, hogy lecsapjanak az ellenfél hibáira, hiszen mindenki remekül korcsolyázik.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): “A csapat jó állapotban van. Úgy éreztem, hogy a legutóbbi mérkőzésünk harmadik harmadában gondatlanok lettünk, persze egy olyan őrült találkozón ez nem nagy meglepetés. Tényleg vízilabdában megszokott eredmény született. Sokkal keményebb meccset várok Fehérváron, mivel remekül játszanak a fiatalok az utóbbi időben, több top csapatot is megvertek. Tipikusan olyan a fehérvári csapat, akit nem a tabellán elfoglalt helye alapján kell megítélni, és nagyon nagy hiba lenne könnyen venni őket. A csütörtöki napon a sorok összeállításán dolgoztunk, hiszen teljes csapattal léphetünk jégre. Nagyon örülök, hogy a csapat szurkolói buszokat is indít, amikre szép számmal akadnak jelentkezők, hiszen óriási lökést tud adni a csapatnak az, ha buzdítják. Egy igazi derbi lesz, a két klubnak hosszú történelme van, nagyon izgalmas mérkőzést várok!”

dabtit

Fotó: DAB

Fehérvári Titánok–DAB 2-5

   

Az Acélbikák visszavágtak a két héttel ezelőtti vereségért a megyei riválisuknak egy két harmadon át góltalan mérkőzésen.

A dunaújvárosi szurkolók megtöltötték a vendégszektort és a hazai oldalon is szépen gyülekeztek a drukkerek, igazi meccshangulatban kezdődhetett a megyei rangadó. A DAB-játékosokat fűtötte a visszavágás vágya a decemberi, hazai jégen elszenvedett vereség miatt, azonnal nekiestek a Titánoknak. Az intenzív letámadás sok korongszerzést eredményezett, de hiába vették össztűz alá Kornakker kapuját, a fehérvári hálóőr kisegítette álmosan kezdő csapatát. A dunaújvárosi fölény a 4. percben egy emberelőnyben kamatozott, de ismét Kornakker volt a főszereplő, maradt a 0-0. Egyenlő létszámban Antilla került ziccerbe a másik kapu előtt, de Duschek is megmutatta jó formáját. A 12. percben újabb újvárosi emberfór következett. Főként távolról veszélyeztettek az Acélbikák, a kipattanókra erőteljesen startoltak Beczéék, de Kornakker továbbra is ihletett formában védett. A 16. percben feljegyezhettük az első fehérvári emberelőnyt is, Vehmanen, és a hét játékosának nemrég megválasztott Ainsworth voltak a legveszélyesebbek, de gól ebből a fórból sem esett.

A középső harmad eleje is dunaújvárosi fölényt hozott, Azarié volt az első kapura lövés, de ez már korántsem volt olyan nyomasztó, mint a nyitó játékrész egyes pillanataiban. A Titánok főként a kontráikban bízhattak; Mazzag és Varga Balázs kettő az egyben vezethették a korongot Duschek kapujára, de az utolsó átadásba hiba csúszott, így odalett a lehetőség. Az első percek után kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az egyik oldalon Szabó Bence távoli lövése, a másik kapunál Nageler közelije ígért gólt. A harmad második felére még jobban felpörögtek a játékosok, jó iramú meccset láthattak a szurkolók. Lencsés, majd Turcotte helyzete jelezte, ismét feljebb kapcsoltak az Acélbikák, majd Hüffner lövését hatástalanította Kornakker. A vendéghelyzetek sorát Kiss Zsombor szólója törte meg, ezt Duschek fogta – továbbra is brillíroztak a kapusok. Negyven perc után is gól nélküli döntetlent mutatott az eredményjelző, a döntés a záró harmadra maradt.

Jöttek is a gólok a harmadik játékrészben! A 42. percben Odnoga és Turcotte ugrottak ki kettő az egyben, a hazai bekk elcsúszott, végül előbbi átadását utóbbi lőtte a hálóba (0-1). A tartalékos házigazda nem tudott váltani, jött egy rossz újvárosi csere, ami után emberelőnybe kerültek Antilláék. Sőt, Hüffner is kiállt, bő egy percig öt a háromban támadhattak a Titánok. Kóger István időt kért, hiába, Vehmanen is összeszedett egy kétperces büntetést. Fordult a kocka, a Dunaújváros pedig kihasználta a fórt; a 48. percben Becze is betalált (0-2). Elfáradt a Fehérvár, két perccel később Hári Norbert a palánkról visszapattanó korongot küldte a kapuba (0-3). Erre Shoenmakers azonnal felelt, jobbról lőtt nagy gólt (1-3). A folytatásban is potyogtak a gólok. Az 53. percben Azari (1-4), az 54-ben Orbán Attila is bevette Kornakker kapuját (1-5). A mérkőzés eldőlt, de ez nem csökkentette a feszültséget a jégen. A Titánoktól Vehmanen kapott végleges kiállítást, az Acélbikáktól Izacky ült ki 5 percre. A meccs hátralevő részét így emberelőnyben játszhatta a Fehérvár, egy perccel a vége előtt Láday beleéréses góljával szépített is (2-5). A hétgólos harmadik harmad végén kirobbant a feszültség a játékosokból, tömegverekedés zárta a megyei rangadót. Shoenmakers és Becze párosa tartott ki a legtovább, csak lassan csillapodtak az indulatok. A DAB megérdemelten nyerte a körítésében időnként a régi nagy csatákat idéző összecsapást.

dabtit-2017

Fotó: DAB

Nekünk négy frissebb sorunk volt

 

Kóger István, vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Sérülések miatt megfogyatkozva vágtunk neki a mérkőzésnek, ráadásul újabb védőt veszítettünk az első harmadban, így 40 percig négy védővel játszottunk. Az is hősies volt, hogy ilyen jól tudtuk tartani magunkat. Az első gólt megint egy a támadó harmadban eladott korongból kaptunk, míg a másodikat emberhátrányban. Ami pozitívum, hogy ezek a srácok már nem szeretnek veszíteni, bosszantja őket, és képesek akár egy meccs végi kakaskodásba is belemenni, ami szerintem mindenképpen pozitív a jövőre nézve.”

Jason Morgan, vezetőedző, DAB: „Próbálunk ugyanúgy játszani, legyen bármi az eredmény, bármelyik játékrész, bárki az ellenfél. Azt mondtam a srácoknak, hogy próbáljanak meg pozitívak maradni, játszanak tovább. Jöttek a helyzetek, és sikerült betalálnunk. Az ellenfélnek három sora volt, szóval a fáradtság is közrejátszhatott a harmadik harmadban, nekünk négy frissebb sorunk volt és sikerült gólokat lőnünk.”

Erste Liga, 420 néző. Játékvezetők: Iihf, Iihf, Iihf, Árkovics.
Kornakker: 87,8% (Szeles)
K
Duschek: 92,3% (Koitmaa)
Imre, Vehmanen, Antilla, Ainsworth, Schoenmakers
1
Erdélyi, Mestyán, Becze, Léránt, Azari
Sándor, Láday, Varga, Balogh, Kiss Zs.
2
Hüffner, Orbán, Nageler, Izacky, Török
Antal, Szabó B., Vizi, Mazzag, Kiss P.
3
Lencsés, Hruby, Odnoga, Turcotte, Hári
Péter B.
4
Szkripec, Silló, Németh, Nagy M.
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Morgan Jason, Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 41:42 DAB Turcotte Odnoga
0-2 47:52 DAB PP Becze Izacky
0-3 50:01 DAB Hári Turcotte Szkripec
1-3 51:13 AVS Schoenmakers Antilla Ainsworth
1-4 52:29 DAB Azari Becze Lencsés
1-5 53:31 DAB Orbán
2-5 59:00 AVS PP Láday Antilla
26 Kapura lövések száma 41
59 Kiállításpercek 58

A Titánok–DAB videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 19., péntek
ROM 17:30 BRAGAL 7-0VÉGE
ROM 17:30 STESCC 5-8VÉGE
január 20., szombat
EWHL 11:25 SAVKMH 3-2VÉGE
U18 11:30 GEPZEG 3-7VÉGE
U18 14:30 KMHMIS 4-5VÉGE
U18 16:15 KACAVS 5-2VÉGE
MK 17:15 MISUTE 4-0VÉGE
    • M4 SPORT
U20 17:15 RBSAVS 5-4VÉGE
ROM 17:30 BRAGAL 10-3VÉGE
ROM 17:30 SCCSST 15-0VÉGE
DEBL 17:45 MARGEP 2-5VÉGE
U18 18:15 UTEOKW 1-0VÉGE
U18 19:10 VASETO 5-6 HVÉGE
EBEL 19:15 RBSAVS 2-0VÉGE
U18 20:00 ZNOMAC 2-1 HVÉGE
január 21., vasárnap
ROM 10:30 SSTSCC 0-24VÉGE
U20 14:15 ZNOAVS 3-6VÉGE
U18 14:20 MISOKW 4-5 HVÉGE
U18 14:30 RBSAVS 8-3VÉGE
U20 15:10 VASHCI 8-1VÉGE
U18 16:00 ETOVSV 2-4VÉGE
EBEL 17:30 DECAVS 3-2 HVÉGE
U20 18:00 RBSMAC 6-3VÉGE
U20 18:40 KMHUTE 3-1VÉGE
január 22., hétfő
EL 17:30 BRAVC2 7-1VÉGE
EL 20:00 TITFTC 5-2VÉGE
    • M4 SPORT
január 23., kedd
VIS 18:00 NITMIS 
    • SPORT 2
január 24., szerda
U18   AVSMAC 
U20   PEFKMH 
EL 18:00 FTCTIT 
EL 18:00 SCCVC2 
U20 19:00 MISDHK 
U18 19:05 EHLKMH 
január 25., csütörtök
U18   MISKMH 
U18   ZEGPEF 
U20 15:45 UTEOHC 
KHL 17:30 DMISBA 
    • SPORT 2
U20 17:40 VASG99 
U18 18:45 UTEVAS 
január 26., péntek
ROM 17:30 PROSTE 
EL 18:00 FTCSCC 
EL 18:00 MACUTE 
EL 18:30 MISDAB 
január 27., szombat
DEBL   KMHGGV 
U18   AVSRBS 
U18   VSVETO 
U18   ZEGGEP 
U20   HDJMAC 
U20   VSVAVS 
U20 12:45 ETODHK 
EWHL 13:00 KMHSAE 
U18 15:50 MACKAC 
EL 18:30 TITBRA 
U18 18:45 UTEMIS 
U18 19:40 VASEHL 
január 28., vasárnap
DEBL   GEPGGV 
U18   OHCMIS 
U20   HDJAVS 
U20   OHCDHK 
U20   VICVAS 
U20   VSVMAC 
U20 11:30 UTEKMH 
EWHL 13:00 KMHSAE 
U18 13:20 MACRBS 
U18 15:20 UTEETO 
U18 16:35 KMHEHL 
EL 18:30 UTEDAB 
EL 19:50 VC2SCC 
január 29., hétfő
EL 18:00 FTCBRA 
EL 20:00 MACMIS 
    • M4 SPORT
január 30., kedd
EL 18:30 TITSCC 
Partnerünk