Számlát rendezne a Linz a Fehérvárral

   

A Black Wings visszavágna a fehérvári 8-4-ért.

Napra pontosan két éve nyert utoljára a Fehérvár a Linz vendégeként EBEL-meccset. Akkor Sarauer duplájával, valamint Varga és Nagy góljaival hosszabbításban húzta be a 2 pontot a Volán. Azóta három fellépése volt a csapatnak a Duna parti nagyvárosban, de egyszer sem termett babér a számára. A Linz két győzelemmel kezdte az új évet, ezt rajta kívül csak az Innsbruck mondhatja el magáról. Hazai pályán a Linz nagyon erős, a legtöbb pontot gyűjtötte és a legtöbb gólt lőtte. Majdnem annyit, mint amennyit a Fehérvár otthon és idegenben összesen. Ez a teljesítmény segít nekik abban, hogy 63 ponttal a 4. helyen álljanak a tabellán, a felsőház biztos várományosaiként. Bár az év eddigi 3 egymás elleni meccséből kettőt a linziek nyertek, úgy érzik, van mit törleszteniük, hiszen legutóbb a két ünnep között Fehérváron 8-4-re nyert a Volán egy olyan meccsen, ahol Háriéknak minden bejött, a vendégeknek meg alig valami.

Nem a Fehérvár a péntek este esélyese. A linzi csarnokban viszonylag kevés babér termett a csapatnak korábban is, nemcsak az elmúlt két évben. Az esélytelenek nyugalmával léphet tehát jégre a társaság, ami esetleg segíthet abban, hogy újabb nagyon fontos pontok kerüljenek hozzá az eddig gyűjtött 47-hez. Szükség is volna erre, mert éles a harc a liga középmezőnyében, egy-egy győzelem vagy vereség fontos pozíciókat jelenthet a végelszámolásnál. Linzben nagyon kevesen tudnak nyerni, ezért az ott megszerzett pontok olyan extrák lehetnek, amelyek adott esetben az alapszakasz végén a végső helyezésben dönthetnek. Érdemes tehát megszakadni a pályán egy esetleges győzelemért. Az önbizalommal nem lehet probléma, hiszen 10 napja azt is láthatták a játékosok hogy a Linz egyáltalán nem sebezhetetlen csapat. Brett Palin és Olivier Latendresse személyében pedig két olyan játékosuk is van, akik számára a linzi csarnok szinte hazai pálya, hiszen álltak már a Black Wings szolgálatában.

01.10.2017 EBEL EHC Liwest Black Wings Linz - Fehervar AV 19

fotó: Black Wings Linz / Eisenbauer

„A magyarok idegenben is veszélyesek és az előző mérkőzésen is megmutatták, hatékony játékra képesek ellenünk” – nyilatkozta Troy Ward, a Black Wings edzője a meccs előtt a ligahonlapnak.

“Komoly kihívás Linzben játszani – nyilatkozta a Fehérvár honlapján Hannu Jarvenpaa, a Volán vezetőedzője. – A közönség rendkívül hangos, ezért nehéz egymás szavát megérteni. Rendkívül nehéz a vendégeknek nyerni Linzben. De pozitívan látom az esélyeinket. Nem mi vagyunk az esélyesek, de nincs rajtunk nyomás sem. Ha egyszerűen és alázatosan játszunk, akkor megvan az esélyünk a győzelemre.”

Linz–Fehérvár 6-3

   

Az alapszakasz 2. helyéért küzdő osztrákok a harmadik harmadban legyűrték a székesfehérváriakat.

A Fehérvár számára rosszul indult a linzi mérkőzés, a hazaiak Hofer és Franz találataival kétgólos előnyre tettek szert az első húsz percben. A nyitó harmadban mindkét csapat kihagyott 1-1 emberelőnyt, a folytatásban pedig sportszerű csata zajlott, a játékvezetők a következő két játékrészben nem osztottak ki büntetést. A középső periódusban egyenlített a magyar együttes, a 24. percben Gilbert szépített, a 38. percben Hári a szezonbeli 17. góljával egalizált. A 43. percben Stipsicz révén vezettek a fehérváriak, viszont a folytatásban több gólt már nem szereztek. A Linz alig több mint 4 perc alatt fordított, majd a végjátékban Carruth lekorcsolyázott, az osztrákok pedig kétszer is betaláltak az üres kapuba.

A Fehérvár 6-3-as vereséget szenvedett, vasárnap a Graz ellen javíthat hazai jégen.

EBEL, 4865 néző. Játékvezetők: Baluska, Gruber, Kontschieder, Nothegger.
Ouzas: 90,3% (Mocher)
K
Carruth: 90,9% (Rajna)
Lukas R., Altmann, Hofer, Locke, Lebler
1
Vidmar, Stipsicz, Erdély, Hári, LoVecchio
Dorion, O'Brien, DaSilva, Schofield, Broda
2
Manavian, Uotila, Gilbert, Latendresse, Luttinen
Fechtig, Kirchschlager, Franz, Moderer, Kristler
3
Szabó D., Palin, Szabó K., Music, Kóger
D'Aversa, Koudelka, Freunschlag, Ober
4
Vincze, Reisz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:31 EHL Hofer Lebler Lukas R.
2-0 16:22 EHL Franz Kristler O'Brien
2-1 23:49 AVS Gilbert
2-2 37:59 AVS Hári Erdély LoVecchio
2-3 42:27 AVS Stipsicz Latendresse Luttinen
3-3 44:02 EHL Schofield Lukas R. Altmann
4-3 46:37 EHL Lebler Dorion DaSilva
5-3 58:34 EHL Schofield Lebler DaSilva
6-3 59:27 EHL Broda Locke Dorion
46 Kapura lövések száma 31
2 Kiállításpercek 2

A Linz–Fehérvár góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk