Kemény fehérvári próbatétel előtt áll az UTE

   

Újabb élcsapat skalpját gyűjtenék be a Fehérvári Titánok.

Nagyon jól megy mostanában a Fehérvári Titánoknak az Erste Liga élén álló csapatok ellen. Legyőzték a Dunaújvárost és a MAC-ot, és csak a harmadik harmadban maradtak alul a címvédő DVTK jegesmedvék otthonában. A skalpgyűjteményben már szeptember óta ott van az UTE is, így bátran kijelenthetjük, hogy senki nem mehet biztosra a fehérvári fiatalok ellen, csak megfelelő hozzáállással, alázattal lehet őket legyőzni. Kóger István rendkívül hajtós, karakteres csapatot hozott össze, amelyben – a bécsiekkel ellentétben – a légiósok és a fiatal játékosok között megvan az egészséges arány, ez pedig segíti, hogy az ifjú titánok valóban fejlődni tudjanak, és a sikerélmények is motiválják őket. A szezonban eddig egyszer fogadták hazai jégen az újpestieket, akkor nagy meglepetésre nagyon biztos, 5-2-es fehérvári győzelem született. Újpesten is egyszer játszottak, akkor pedig az UTE nyert 5-2-re, így a ligában teljesen döntetlenre áll kettejük egymás elleni csatája.

A lilák számára roppant fontos a fehérvári mérkőzés. Volt egy rosszabb sorozata a csapatnak, akkor kicsúsztak a legjobb 4-ből, de aztán az év vége felé egy nagyon nehéz sorozatban legyőzték a DVTK-t, a MAC-ot és a Dunaújvárost is, miközben a Csíkszereda is szenvedett vereségeket. Így ismét felsőházat érő helyen állnak, ráadásul a vesztett pontok tekintetében két győzelemnyi az előnyük a székelyekkel szemben. Ez nem túl biztonságos előny, különösen, mert a Szereda az egymás elleni összevetésben jobban áll a liláknál, így minden egyes pontra nagy szüksége van Szilassy Zoltán csapatának. A Fehérvár ellen rögtön háromra is, az alapszakasz végi helyezkedésben ugyanis a két csapat által a táblázaton elfoglalt helyeket nézve ezt a mérkőzést kötelező lenne megnyerni. Nem lesz könnyű feladat, többen is belebuktak ebbe az elmúlt hetekben.

“Mostanában sorban kapunk pontokat a játékunkért, de korábban is voltak jó mérkőzéseink, amelyeken egy-egy góllal vagy utolsó pillanatban elkövetett hibán elcsúsztunk – mondta Kóger István, a Titánok vezetőedzője. – akkor többször is nyilatkoztam, hogy sajnálom, hogy az elvégzett munkáért nem jár pont, mert a végén az ellenfél több gólt ütött. Az, hogy most már van sikerélmény is, csak erősíti a játékosokat, semmi igazán újat nem csinálnak most a korábbiakhoz képest, csak keményebben és fegyelmezettebben dolgoznak. Majd jönnek az egyre nagyobb tétek, és az ellenfelek is egyre komolyabban vesznek bennünket. Az uTE nagyon jó formában van, legutóbb a Ferencváros elleni derbit is egyértelműen nyerte, nagyon erős csapat, komoly harcban a legjobb 4-be kerülésért. Nekik minden egyes pontra nagy szükségük van,  míg nekünk ilyen tétje már nincs a mérkőzésnek. Szeretnénk a magunk játékát csiszolni, egyre jobban játszani, és ha ebből pont vagy pontok jönnek, akkor annak természetesen nagyon fogunk örülni.”

“Nagyon nehéz meccs vár ránk Fehérváron – mondta Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – A Dunaújvároshoz hasonlóan most is olyan csapat vár ránk, ráadásul idegenben, amelyik jó nyerő szériában van, az élcsapatokat is megtréfálták. Minden tudásunkra szükség lesz ahhoz hogy a három pontot hazahozzuk. Márpedig ez a célunk, és nagyon kellenek a pontok ahhoz, hogy a felsőházba tudjunk kerülni. Korábban elszórtunk sok olyan pontot, amelyet könnyebben meg lehetett volna szerezni, ezeket most kell pótolnunk. Ez viszont jó lehetőség arra, hogy éles szituációkban edződjünk. Mérkőzésről mérkőzésre gondolkodunk, most a fókusz a Fehérvár elleni felkészülésen van. Nagy meccsre számítok, de győzni megyünk Fehérvárra.”

Fehérvári Titánok–UTE 3-2

   

A fehérvári farmcsapat a szeptemberi, hazai jégen elért siker után megint legyőzte a lila-fehéreket az Erste Ligában. Kornakker Dániel 41 védéssel járult hozzá a diadalhoz.

A vendégek ezen a mérkőzésen pihentették első számú kapusukat,Ales Silát, helyette az ős-újpesti, de most a KMH-tól kölcsönkért Hajek Márk védett, tartalékja pedig a 17 éves Sági Máté volt. A mérkőzés első harmada nagyon komoly UTE-fölényt hozott, a vendégek 21:3-ra megnyerték a kapura lövési mutatót. Ennek ellenére 1-1 gólt hozott a nyitó játékrész, a 3. percben Schoenmakers betalált Hajek kapujába, míg a harmad felénél Kiss Dániel egyenlített. A második periódus kiegyenlített kapura lövési adatot és 3 találatot hozott. Az 54. másodpercben Schoenmakers meglőtte önmaga és csapata második gólját, majd a meccs felénél Antilla révén kihasználtak egy emberelőnyt a Titánok. A 35. percben szépített az UTE, Ropret talált be Kornakkernek. A záró harmad ugyanúgy lila-fehér dominanciát hozott, mint az első, de Kornakker vezetésével megtartották előnyüket a hazaiak.

A Titánok 3-2-re győztek, a legutóbbi 5 mérkőzésükön 4-szer győztesen hagyták el a jeget, az újpestieket pedig szeptember 22. után győzték le újra.

Nem dolgoztunk 60 percen keresztül

   

A Titánok–UTE edzői értékelései.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): ”Egy nagyon jó csapat ellen sikerült győznünk és ehhez kellett egy jó kapusteljesítmény. Kornakker Dániel kritikus pillanatokban a védéseivel tartotta a csapatot. A védőmunkánk csiszolódni látszik, a kevesebb kapott gól is erre utal. Egy ilyen fontos mérkőzésen egygólos előny tudatában keményen, nem megszeppenve tudtunk játszani. Ez a mérkőzés is jó rutinszerzés volt a csapatnak.”

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): ”Ha nem azzal a tudattal jövünk, hogy ez a mérkőzés könnyen meglesz, a miénk lett volna a három pont. Ez egy nagyon fontos három pont lett volna a Csíkszeredával és a Dunaújvárossal való viaskodásban, ha végig agilisek vagyunk, akkor ezt megérdemelten hazavihettük volna. Megvolt a lehetőségünk a fordításra, de ha így is lett volna, nem érdemeltünk volna győzelmet, mert nem dolgoztunk 60 percen keresztül.”

Erste Liga, 325 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kövesi, Váczi.
Kornakker: 95,3% (Szeles)
K
Hajek: 82,4% (Sági Máté)
Imre, Vehmanen, Antilla, Ainsworth, Schoenmakers
1
Huba, Kiss R., Benk, Caladi, Sági Martin
Szabó B., Láday, Vizi, Mazzag, Kiss P.
2
Kovács A., Kiss D., Sikorcin, Frolík, Ropret
Szaller, Sándor, Madácsi, Péter B., Balogh
3
Nagy N., Varga A., Nemes, Pichler, Turbucz
Prácser, Antal, Vincze G., Varga B., Nagy A.
4
Pokornyi, Horváth, Dósa, Schmál, Pápa
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:08 FHA Schoenmakers Ainsworth Imre
1-1 10:52 UTE Kiss D. Pápa Dósa
2-1 20:54 FHA Schoenmakers Ainsworth Láday
3-1 29:38 FHA PP Antilla Ainsworth Varga B.
3-2 34:53 UTE Ropret Frolík Sikorcin
17 Kapura lövések száma 43
12 Kiállításpercek 31

A Titánok–UTE góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum