A Rangers nyerte a Winter Classicot

   

A hosszabbításban J. T. Miller emberelőnyös gólja döntött.

Verőfényes napsütés és 45 ezer néző várta a Buffalót és a New York Rangerst a hagyományos újévi nyitott pályás mérkőzésen a Citi Fielden. A hivatalosan vendégként, de mégis hazai körülmények között játszó Rangers nagyon bekezdett, és fölénye négy perc elteltével góllá is ért. Jesper Fast tökéletes centerezését Paul Carey lőtte el Robin Lehner mamutjai között. A Rangers  a megszerzett gólnak köszönhetően nagyobb sebességre kapcsolt és újabb négy perc elteltével megduplázta az előnyét. Kevin Hayes ültette be a hintába Lehnert, ám a korong nem csúszott át a vonalon, azt Michael Grabner kotorta be egy védővel a nyakán.  A Buffalo a harmad második felében kezdett magához térni és átvenni a játék irányítását, amit mi sem jelzett jobban, hogy a Sabres zsinórban három emberelőnyt kapott.

jt miller 2

A harmadik fór, Nick Holden büntetése áthúzódott a második harmadra, ami megtörhette volna a Buffalo lendületét, azonban nem így történt, Sam Reinhart révén kihasználta a létszámfölényt a Sabres. A folytatásban a Buffalo akarata érvényesült, de Evander Kane és Jack Eichel a legnagyobb ziccereket is elhibázta a parádézó Lundqvisttal szemben, sőt amikor már a svéd király is verve volt, a kapuvas is ellenük dolgozott. Egyértelműen kijelenthető, hogy a szünet jól jött volna a New Yorknak, hogy rendezze a sorait, azonban nem így történt.

Akárcsak a második, a harmadik játékrész is góllal indult, az első percben Rasmus Ristolainen lőtt a kék vonalról a bal felsőbe, ezzel 2-2-re módosítva az eredményt. Érezhető volt, ha a Rangers nem kapja össze magát, akkor a lendületben lévő Buffalo előbb-utóbb megfordítja a mérkőzést. Zuccarelloék azonban ezt a lehetőséget nem adták meg a hazaiaknak, átvették a kezdeményezést az utolsó tíz percben. A mérkőzést nem tudták eldönteni, mert Robin Lehner is bemutatott két-három hatalmas védést, meccsben tartva a csapatát.

Az ötperces hosszabbítás lassan indult, igazán nagy helyzet nem is alakult. A ráadás felénél azonban jött a mérkőzés legfontosabb pillanata: Jacob Josefson a támadó harmadban szabálytalankodott teljesen feleslegesen, amivel emberelőnyhöz juttatta a Rangerst. A New York-iak éltek a lehetőséggel és JT Miller révén mindössze 28 másodperc alatt nemcsak kihasználták az emberelőnyt, de eldöntötték a Winter Classicot is.

A Rangers ezzel továbbra is veretlen a nyitott pályás mérkőzéseken, mindkét Winter Classicot és mindkét Stadium Series összecsapást győzelemmel abszolválta. Mind a négy győzelemnek a részese volt a Henrik Lundqvist, Ryan McDonagh, Marc Staal hármask amivel csúcstartó. A másik oldalon is volt egy rekorder, Benoit Pouliot a negyedik csapatával az ötödik nyitott pályás találkozóját játszotta.

Idén még egy mérkőzést rendeznek szabad ég alatt, március 3-án Annapolisban a Washington fogadja a Torontót. A következő Winter Classic-összecsapást pedig 2019. január 1-én tartják a Notre Dame stadionjában a Chicago és a Boston között.

NHL, 2018. január 1.

Buffalo?NY Rangers 2-3 h.
G.: Reinhart, Ristolainen ill. Carey, Grabner, Miller

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum