Svédország büntetőkkel verte Oroszországot

 

A szbornaja az USA válogatottjával játszik az elődöntőbe kerülésért.

Svédország a junior-világbajnokság csoportkörében legyőzhetetlennek tűnik, utoljára 2006 december 31-én kaptak ki az USA válogatottjától, azóta sorozatban 44 mérkőzést nyertek meg. Ezekből kétségkívül a vasárnapi volt az egyik legnehezebb diadal, Oroszországgal mérkőztek a csoportelsőségért. A háromkoronások háromszor szereztek vezetést, ám Klim Kosztyinék mindannyiszor egyenlítettek, utoljára az 57. percben. A hosszabbítás nem hozott eredményt, a szétlövések során a svédektől ketten találtak be, az oroszoktól csak egyvalaki, így a skandinávok nyertek 4-3-ra http://2018.worldjunior.hockey/en/games/2017-12-31/RUS-vs-SWE/#game-actions-tab.

2018 IIHF World Junior Championship

A nap másik rangadóján a finnek játszottak az amerikaiakkal közel nyolcezer néző előtt. A torna két sztárja, Casey Mittelstadt és Eeli Tolvanen külön csatát vívott, amelyet egyértelműen az amerikai center nyert meg. Az USA a 27. Percben már 3-0-ra vezetett, a finnek innen zárkóztak fel, Tolvanen gólpasszával és góljával. Ezt követően kétszer kerültek emberhátrányba a finnek, az egyikből gólt kaptak, a másikból gólt lőttek, majd teljes létszám mellett egyenlíteni is sikerült, így az utolsó tíz percnek 4-4-ről futottak neki. A hajrát a hazai pályán játszó amerikaiak bírták jobban, az addig két gólpasszig jutó Adam Fox lőtte a győztes gólt, mellette Casey Mittelstadt 1+2-t, Brady Tkachuk három gólpasszt ért el. Az USA 5-4-re nyert.

Svájc ismét a hajrára fogyott el, vasárnapi ellenfele a B csoport második helyére pályázó Csehország volt. Ezzel együtt a csehek végig kontroll alatt tartották a mérkőzést, Svájc egyszer sem vezetett, ellenben 60 lövést kaptak a kapujukra. Mindezt azonban jól viselték a helvétek, akik 3-1-ről is képesek voltak egyenlíteni, bár az utolsó harmadnak így is egygólos hátrányból futottak neki. Ott már nem sok lapot osztottak nekik, a csehek két gólt lőttek és 6-3-ra nyertek.

Samuel Bucek továbbra is tündököl a világbajnokságon. Az amerikaiak ellen elképesztő nagy gólt szerző szlovák csatár Dánia ellen is betalált, 1+1-ig jutott. Nem volt ez egy könnyű meccs, a dánok az első előnyüket rögtön gólra váltották és az ötödik percben megszerezték a vezetést. Északi szomszédunk azonban kiválóan reagált, még az első harmadban egyenlített, a második elején a vezetést is megszerezte, majd a két gólt szerző Milos Roman révén emberhátrányból duplázta meg előnyét. A mérkőzés a záró húsz perc elején dőlt el, amikor a szlovákok bő egy perc alatt két gólt is ütöttek, és ezzel 5-1-re nyertek. Bucek gólja ezúttal is élményszámba ment, egy dán játékos lába között lőtte el a korongot, amelyet Krog kapus a keresztvasra tolt, ahonnan a jobb kapuvasra, majd a gólvonal mögé vándorolt a pakk.

A világbajnokságon január elsején szünnapot tartanak, másodikán a negyeddöntőkkel folytatódik a torna. Ezek közül a legnagyobb meccsnek az Oroszország?USA mérkőzés tűnik, melyet magyar idő szerint szerda hajnali két órakor rendeznek. Persze a csehek finnek elleni összecsapása is igen izgalmasnak ígérkezik, a Spengler Kupa döntője után a juniorok között is láthatunk egy Kanada?Svájc összecsapást, a szlovákoknak Svédországgal szemben kell helyt állniuk.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum