Hatpontos rangadó Újpesten

   

Az alapszakasz egyik legfontosabb mérkőzésére kerül sor a Megyeri úton.

Az UTE és a DAB egyaránt a felsőházba igyekszik, és ebben legfőbb vetélytársuk a MAC és a Csíkszereda. Mindkettejüknek nagy szükségük van a pontokra, hiszen a csata nem lefutott, a MAC 50, a DAB 48, a Csíkszereda és az UTE egyaránt 44-44 ponttal áll, de a Szereda eggyel több mérkőzést játszott eddig. E négy csapat közül csak hárman férhetnek be a felsőházi középszakaszba, aki kimarad, az a rájátszásra is elveszíti a pályaelőnyét. Az UTE és a Dunaújváros szombat esti rangadója tehát önmagában is élő cáfolata annak, hogy az alapszakasz mérkőzéseinek nincs jelentősége. Akárki is lesz a vesztes kettejük összecsapásán, fájni fog neki a pontvesztés, hiszen lépéshátrányba kerül.

Márpedig vesztesnek lennie kell, és ez garancia arra, hogy rendkívül kiélezett, küzdelmes mérkőzést láthatunk majd. A minőségre pedig az ad biztosítékot, hogy két, jó formában levő társaság játszik egymással. Az UTE nemrég tudott le egy Jegesmedvék–MAC–Jegesmedvék kombót, amelyen otthon nyert a miskolciak ellen, idegenben a MAC ellen, majd nagyon megszorongatta a Jegesmedvéket Miskolcon. Mindezeket egy Ferencváros elleni 6-3-as győzelemmel tetézte. A Dunaújváros is kétszer játszott a DVTK-val, Miskolcon kikapott, odahaza nyert, közte volt egy MAC-verés a Tüskecsarnokban, és egy hazai vereség a Titánoktól. Tehát hasonló ellenfelek ellen hasonló eredményt hoztak mindketten, legyőzték a tabella első két helyezettjét. Rajtuk kívül ezt más nem is tudta eddig megtenni a mezőnyből.

Eddig kétszer találkozott egymással az UTE és a Dunaújváros a ligában, és ahogy az eddig megszerzett pontjaik valamint a többiek elleni eredményeik alapján sejteni lehet, ezeken a mérkőzéseken is nagyon közel voltak egymáshoz. A szezon elején Újpesten a lilák arattak 3-1-es sikert, majd novemberben – immár Jason Morgan irányításával – a DAB is 3-1-gyel vágott vissza. A Magyar Kupában az újpestiek nyertek 5-3-ra idegenben egy szintén végig szoros mérkőzésen. Bármilyen szoros eredmény is születne, nem csodálkoznánk. A nyáron Dunaújvárosból Újpestre igazolt, majd év közben onnan ismét Dunaújvárosba igazoló támadó, Becze Tihamér most léphet először jégre a lilák ellen ebben az idényben. Úgy tűnik, Dunaújvárosban új erőre kapott, máris ott tart 6 újvárosi mérkőzés után, ahol Újpesten 19 után.

EL_ute-dab_20170912-900

Fotó: TSH fotó

“Izgatottan várom a Dunaújváros elleni meccset, mert rég játszottunk velük utoljára – mondta blogunknak Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – Most olyan korszakukat élik, hogy amit kapura küldenek, az jóformán mind bemegy, úgyhogy nagyon kell vigyáznunk rájuk. Meg kell becsülnünk a korongot, jól kell bánnunk vele, döntő lehet, hogy ki birtokolja többet a mérkőzés alatt,és hogy a kapusok milyen napot fognak ki. Nem szabad lehetőséget adnunk nekik a lefordulásra. Jó formában vannak, de mi is jó formában vagyunk, és ezt meg is akarjuk mutatni nekik. Ráadásul mi játszunk otthon. A célunk a három pont megszerzése.”

“Tudom, hogy mindig ismétlem magam, de nem mondhatok mást: az egyik legnagyobb teszt vár a csapatra szombaton – nyilatkozta Jason Morgan. – Az Újpest jó szériában van, remek jégkorongot játszanak, nem lesz egyszerű megállítani őket a saját pályájukon. Ugyanazt a mentalitást kell hoznunk, amivel a DVTK ellen is játszottunk. A tabella nagyon szoros, nem engedhetjük meg magunknak, hogy levegyük a lábunkat a gázpedálról.”

UTE–DAB 4-3

   

Fontos pontokat szerzett az UTE, és ezzel lépéselőnybe került a Csíkszeredával szemben.

A MAC két legközelebbi üldözője csapott össze a Megyeri úton. A két jó formában levő csapat közül ezúttal az Újpest volt a jobb, többet próbálkozott és több gólt is szerzett. A vendég Dunaújváros a meccs végére újra szorossá tudta tenni az állást.

Az első újpesti emberelőnyből máris gólt szereztek a lilák. Silló ülhetett ki gáncsolásért, és a 8. perc legelején Benk váltotta gólra a létszámfölényt. A másik oldalon az első újvárosi előny kimaradt, de a második már nem, Kiss Roland kiállítása alatt Izacky talált Sila hálójába a 12. percben. Ebben a harmadban remekül játszotta az emberelőnyöket az UTE, ugyanis a második dunaújvárosi kiállításból is gólt lőttek, mégpedig Sikorcin. A második harmad gól nélkül telt el, egygólos újvárosi hátránnyal indultak neki a csapatok a harmadik játékrésznek. Ebben pedig a vendégek jelentősen megnehezítették a saját dolgukat, hiszen nagyon hamar gólt kaptak – jóformán a kezdő buliból Caladi szerzett gólt –, majd ötször is emberhátrányba kerültek. Ezekből ugyan nem született újabb lila gól, de Turcotte 2+2 percesét követően Benk beütötte a negyedik újpesti találatot is. A kanadai játékos ugyan hamar szépített, Szkripec pedig egy újabb újvárosi kiállítás alatt tovább faragta a hátrányt, de egyenlíteni nem sikerült, az UTE a meccs túlnyomó részében vezetett, és végül mindhárom pontot otthon tartotta.

Céltudatosabban kell jégkorongoznunk

   

Értékelések az UTE–DAB rangadót követően.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): “Nagyon örülök a három pontnak, mert nem volt egyszerű megszereznünk. Azt gondolom, 4-1-nél sokkal intelligensebben kellett volna kontrollálnunk a játékot. Már a Ferencváros elleni meccset követően is mondtam, hogy a tágabb előny tudatában egy kicsit céltudatosabban kell jégkorongoznunk, de összességében elégedett vagyok, hiszen egy nagyon jó csapatot sikerült legyőzni,

Borbás Gergely (másodedző, Dunaújváros(: “Tudtuk, hogy nagyon kiélezett mérkőzés lesz, mert a ligában a két legjobb formában levő csapat csapott össze. Az első harmadban kaptunk két emberhátrányos gólt, utána oda-vissza voltak helyzetek, a második harmadban valamivel kevesebb. A harmadik harmadban elléptek tőlünk, de dicséretünkre szól, hogy vissza tudtunk jönni a végére.”

Erste Liga, 705 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Sipos, Vincze.
Sila: 90,0% (Hajek)
K
Duschek: 91,7% (Koitmaa)
Huba, Kiss R., Benk, Caladi, Sági Martin
1
Hüffner, Erdélyi, Odnoga, Azari, Novotny
Kovács A., Kiss D., Sikorcin, Frolík, Ropret
2
Léránt, Orbán, Nageler, Turcotte, Izacky
Nagy N., Varga, Horváth, Schmál, Pápa
3
Lencsés, Hruby, Silló, Németh, Hári
Dósa, Nemes, Pichler, Turbucz
4
Szkripec, Makovics, Török, Nagy M., Tanka
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Morgan Jason, Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:04 UTE PP Benk Frolík Sikorcin
1-1 11:41 DAB PP Izacky Nageler
2-1 15:57 UTE PP Sikorcin Benk Frolík
3-1 40:16 UTE Caladi Sági Martin
4-1 48:31 UTE Benk Ropret
4-2 49:16 DAB Turcotte Hári Orbán
4-3 55:48 DAB SH Szkripec Odnoga Novotny
48 Kapura lövések száma 30
12 Kiállításpercek 16

Az UTE–DAB videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum