A fehéroroszok kis híján megtréfálták a cseheket

   

A junior-világbajnokság szombati napján nem sok híja volt, hogy további meglepetések szülessenek, ám végül mindenhol érvényesült a papírforma.

Az első meccsen Csehország Fehéroroszországgal játszott. A frissen feljutott fehéroroszok jól kezdték a mérkőzést, az első emberelőnyükből betaláltak és nem álltak messze a duplázástól sem, hiszen a roppant fegyelmezetlenül játszó csehektől Daniel Kurovskyt már a 12. Percben az öltözőbe küldték a játékvezetők. Az ötperces fór kimaradt, de a második harmad első percében ismét betaláltak. A csehek kapust cseréltek és ez jót tett a csapat moráljának. Egy percen belül kiegyenlítettek, majd a 36. percig még háromszor mattolták ellenfelüket. Ekkor a fehéroroszokon volt a sor, hogy kapust cseréljenek, amitől ők is megtáltosodtak és két gólt szerezve visszajöttek a mérkőzésbe. A meccset eldöntő gólt az 54. percben ütötték a csehek, és bár a fehéroroszok hamar felzárkóztak, az utolsó 5 percben egyenlíteniük már nem sikerült, 6-5-re nyert Csehország.

2018 IIHF World Junior Championship
Fotó: Matt Zambonin/HHOF-IIHF Images

A svájciak az oroszok után Svédországgal szemben is sokáig jól tartották magukat. Két harmad után 3-2-re vezettek a háromkoronások, az utolsó játékrészben azonban nem sok esélyt hagytak ellenfelüknek, 19-szer lőttek kapura, ebből négy gól született, így végül 7-2-re nyertek. Elias Pettersson 2+1-gyel, Rasmus Dahlin két gólpasszal zárt. A B csoportot Svédország vezeti 9 ponttal, a második és harmadik helyen Csehország és Oroszország áll 6-6 ponttal, a fehéroroszok számára már véget is ért a csoportkör, amelyben nem szereztek pontot.

Ők tehát hárommeccses különpárbajt vívnak majd a bent maradásért, hogy ki lesz az ellenfelük, az a vasárnapi Szlovákia?Dánia meccsen derül ki. A dánok szombaton Kanadával mérkőztek, a juharlevelesek 8-0-ra győztek, Carter Hart megszerezte első shotoutját a tornán, ehhez 19 lövést kellett hárítania. Szlovákia az amerikaiak legyőzése után a finnekkel szemben igyekeztek elkerülni a kiesési zónából és nem is álltak messze ettől. A második húsz perc végén 14 másodperccel az emberelőny letelte előtt lőttek gólt a finnek, amivel 2-1-re vezettek. A záró húsz perc elején megduplázták az előnyt, ám jött az amerikaiak elleni győztes gól szerzője, Samuel Bucek, aki újfent egygólosra csökkentette a hátrányt. Ezt követően azonban kihagytak egy emberelőnyt, majd egy másfél perces rövidzárlat megpecsételte a sorsukat és 5-2-re nyert Finnország.

Az A csoportot Kanada nyerte, mögöttük a finneknek 6, az USA-nak 5 pontja van. A szlovákok három egységet szereztek, a dánok egyelőre pont nélkül állnak. Vasárnap fontos dolgok dőlnek majd el, az ameriakaiak a finnekkel játszanak a csoport második helyéért, Szlovákia egy Dánia elleni győzelemmel nem csak a kiesési kört kerülheti el, de még akár a harmadik helyre is odaérhet. A B csoportban a hatpontos oroszok a csoportelsőségért mérkőznek a kilenc ponttal álló svédekkel, de itt még az oroszokat legyőző és hozzájuk hasonlóan hat ponttal álló csehek is versenyben vannak, ők Svájccal játszanak majd.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum