Megnyerhetik az alapszakaszt a DVTK Jegesmedvék

   

Ehhez hazai pályán kell megszerezniük a győzelmet az egyre jobb formába lendülő Titánokkal szemben.

A miskolciak előnye 17 pont a második helyezett MAC Budapesttel szemben. Mivel már csak hat forduló van hátra az Erste Liga alapszakaszából, így az első hely megszerzéséhez semmi mást nem kell tenni, mint ebből legalább 16-ot megőrizni a nap végére. A MAC a Fradival játszik szombaton, a DVTK a Titánokkal, ha nem akarnak meccs után még egy órát várni a másik meccs eredményével, akkor legjobb, ha legalább két pontot szereznek a fehérváriakkal szemben és zsebben az alapszakasz-győzelem. Ez eddig sem ment nekik olyan könnyen, mint arra a tabellán elfoglalt helyezésekből következtethetnénk. A hazaiak 67 ponttal az elsők, a fehérvári farmcsapat 29 ponttal a nyolcadik helyen áll. A különbség tehát 26 meccs után 38 pont, az egymás elleni meccsek azonban többnyire szorosan alakultak. Győzniük persze még nem sikerült Kóger István tanítványainak, elvégre csak két csapat volt erre képes az egész ligában, mindazonáltal a miskolci 6-4-es hazai siker nem nevezhető fölényes győzelemnek, az egyik fehérvári találkozón pedig csak büntetők döntöttek. Sorban a harmadik mérkőzésük volt a legsimább, bő két hónappal ezelőtt a bajnok idegenben nyert 4-1-re.

titmis

Azóta azonban történt ez-az a két csapat háza táján. Mást ne mondjuk, a Titánok sorozatban negyedik győzelmükre készülhetnek a címvédő ellen. Az ünnepek előtt Dunaújvárosban nyertek két góllal, 26-án a Fradi otthonában, 28-án a MAC ellen hazai pályán büntetőkkel. Az elmúlt egy hónapban lejátszott nyolc meccsükből ötöt megnyertek, két alkalommal is csak egy góllal kaptak ki, emellett egyetlen kétgólos vereségük volt. A középmezőny ellen tehát már kifejezetten jól megy, nagy kérdés, hogy ez mire lesz elég a más minőséget képviselő DVTK ellen. A Jegesmedvék legutóbb Dunaújvárosban vendégszerepeltek és szenvedtek 4-2-es vereséget, három másodperccel a rendes játékidő letelte előtt kozmetikázva a számukra így sem túl kedvező végeredményen. Ennyi botlás a jégkorongban persze egyáltalán nem szokatlan, a feszített menetrend, a példás nemzetközi szereplés és nem utolsó sorban a DAB által képviselt játékerő fényében még nagyon meglepőnek sem nevezhető. A szombati mérkőzés egyik kérdése éppen az, hogy ez egy alkalmi kisiklás vagy egy hosszabb-rövidebb lejtmenet kezdete-e. A papírforma szerint mindenesetre szombat este sorozatban negyedik alkalommal ünnepelhetnek alapszakasz-győzelmet majd a Népkertben. Meglátjuk, így lesz-e!

DVTK Jegesmedvék–Fehérvári Titánok 4-1

   

Alaposan megszenvedett a háromszoros bajnok a fehérvári fiatalokkal, ám végül ha nehezen is, de begyűjtötték a három pontot és ezzel együtt az alapszakasz-győztes címet.

Kényelmes tempóban indult a mérkőzés, kevés eseménnyel. Az iram a negyedik perc táján élénkült meg, ekkor Kornakker bemutatta a meccs első bravúrját, amikor Miskolczi közeli fonák emelését tornázta ki a sarokból, majd két perc múlva Kulmala a kapuvason csengetett. Persze a Titánok sem mondtak le a támadásról, kontráikban ott lappangott a veszély. Az első emberelőnyt a vendégek kapták a 8. percben, ennek legnagyobb helyzete az volt, amikor Tóth és Hajós egy fehérvári védőre vihette a korongot, ám ennek végén az utóbbi elütött a korong fölött. Három perc múlva jött el a Miskolc első „speciális” két perce, ami ugyan veszélyesebb volt, mint a fehérvári, de ugyanolyan eredménytelen. A hazaiak négy perc múlva újra próbálkozhattak, és már csak három másodperc volt hátra a fórból, amikor Leppanen kék vonalas lövése beakadt a jobb alsó sarokba (1-0). Az utolsó perceket megnyomták a házigazdák, de nem tudták növelni előnyüket.

A második harmad sem hozott nagyobb iramot, és ismét közel négy percet kellett várni, hogy igazán veszélyes helyzetek alakuljanak ki mindkét kapu előtt. A Fehérvár láthatóan nagyobb energiát fektetett a támadásokba, ám a hazaiak továbbra is közelebb álltak a góllövéshez. A harmad közepén a vendégek növelni tudták a nyomást a háromszoros bajnokon, Ainsworth egyenlíthetett volna, de az üres kapuval szemben rosszul találta el a korongot. Nem sokkal később a presszió meghozta eredményét: a 30. percben – emberelőnyben – Antilla óriási bombát ragasztott a kék vonalról a hosszú felső sarokba (1-1). A fehérvári fiatalok vérszemet kaptak, a korábban oly olajozott miskolci gépezet viszont akadozott, így a következő percekben Kissnek több munkája akadt, mint Kornakkernek. A 36. percben a fehérvári kapus elképesztő bravúrral védett: Magosi már az üres kapura emelte a korongot, ám Kornakker hihetetlen mozdulattal még visszanyúlt, és hárított. Az utolsó két percben ismét előnyben játszhattak a Jegesmedvék, ám nem tudtak változtatni az eredményen.

A harmadik játékrész fehérvári szimpla, majd szűk egy percig kettős előnnyel indult, de mind a kettőt elszalasztották. A 47. percben éppen letelt a miskolciak előnye, amikor Leppanen keresztpasszát Kulmala lőtte a vendégkapuba (2-1). Felváltva követték egymást a kiállítások, de minkét oldalon csak helyzetekig jutottak a csapatok. Három perccel a vége előtt Kóger István időt kért, lehozta kapusát, ám bő egy perc múlva Leppanen betalált az üres kapuba, majd újabb egy minutummal később megtette ezt Hajós is, kialakítva a végeredményt (4-1).

Egyetlen hiba döntötte el a meccset

   

Edzői értékelések a DVTK–Titánok meccs után

Mikael Tisell, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Úgy gondolom, hogy 60 percen keresztül erősebbek voltunk. Az első harmadban a Fehérvár semmit nem mutatott ellenünk, a másodikban viszont jól játszottak és egyenlítettek. Sok helyzetünk volt, a végén éppen ezért megérdemeltük a két üreskapus gólt. Örülök az alapszakasz-győzelemnek.”

Kóger István, vezetőedző, Fehérvári Titánok: “A meccs elején a Miskolc sokkal jobb volt, a második és a harmadik harmadban viszont kitűnő teljesítményt nyújtott a csapat. Egyetlen hiba, amikor a második gól előtt nem tudtuk kilőni a megszerzett korongot, eldöntötte a meccset, ezt nagyon sajnálom. “

Erste Liga, 1275 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Kormos, Kis-király.
Kiss B.: 96,7% (Adorján)
K
Kornakker: 95,5% (Gyenes)
Ruikka, Leppanen, Miskolczi, Magosi, Kulmala
1
Imre, Vehmanen, Antilla, Ainsworth, Schoenmakers
Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris
2
Reiter, Szabó B., Vizi, Mazzag, Kiss P.
Joe, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Berta
3
Sándor, Láday, Madácsi, Péter B., Balogh
Bernáth, Albert, Köllő
4
Vincze G., Szaller, Prácser, Varga, Nagy
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
E
Kóger István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:09 MIS PP Leppanen Láda Miskolczi
1-1 29:19 FHA PP Vehmanen Antilla Ainsworth
2-1 46:44 MIS Kulmala Leppanen
3-1 58:18 MIS EN Leppanen Pavuk Vas
4-1 59:22 MIS EN Hajós Tóth A. Joe
44 Kapura lövések száma 30
10 Kiállításpercek 10

A DVTK Jegesmedvék–Titánok góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum