Az idei utolsó erdélyi derbi következik

   

Legalábbis az Erste Liga alapszakaszában. A két csapat a szezon feléig fej-fej mellett haladt egymással, azóta azonban klassziskülönbség mutatkozik közöttük.

Egy hét alatt harmadszor játszik egymással a Csíkszereda és a Brassó. December 23-án a Román Kupa döntőjében a Csíkszereda 5-1-re nyert, három nappal később az Erste Ligában szintén a Szereda volt a jobb 4-2 arányban. Az alapszakaszban idén szombaton találkoznak utoljára és ha nem egy bármi megtörténhet kategóriába tartozó erdélyi derbiről lenne szó, azt mondanánk, minden a Sportklub győzelme mellett szól. Szcsasztlivijék 44 ponttal a tabella 4. helyén osztoznak a náluk egy meccsel kevesebbet játszott UTE-val, céljuk nem is lehet más, mint a pályaelőny megőrzése a rájátszás első körében. Ehhez minden feltétel adott, a csapat egyben van, a sorsolásuk is relatíve könnyebb, hiszen a közvetlen élmezőny csapatai közül csak a MAC Budapesttel játszanak, és bár idegenben a Vienna és a Fehérvár legyőzése sem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek látszik, azért ez jóval könnyebb, mint az UTE vagy a DAB előtt álló kihívások. Az alapszakaszt a Ferencváros ellen zárják majd, amely a végére inkább tartozik a középmezőny aljához, mint az elejéhez.

brassc3

Ezzel szemben a Brassó szemmel láthatóan szenved az idei kiírásban. November közepéig legalább erdélyi riválisukkal tudták tartani a lépést, 15 meccs után mindössze két ponttal voltak lemaradva a Szeredától és a hatodik helyen álltak. Az év végére ott tartunk, hogy a csapat egy helyet visszacsúszott, a két csapat közötti különbség pedig gyakorlatilag behozhatatlannál vált, öt meccsel az alapszakasz vége előtt immár 12 pont. A november közepén egymás ellen lejátszott brassói derbi óta 12 meccsen a csapat mindössze hét pontot gyűjtött, hazai pályán volt olyan négymeccses sorozata, amelyen nem szerzett pontot. E mélyrepülésen belül a Vienna Capitals elleni fiaskók külön kategóriát képviselnek. A bécsiek farmcsapata a szezon kezdete óta megoldhatatlan feladatok elé állítják Mihály Árpádékat. Két bécsi pontosztozkodás között hazai pályán 4-2-re nyertek csak azzal a csapattal szemben, amelynek idegenbeli mérlege a pénteki fordulóig 13 pont nélküli meccs és 15:72-es gólkülönbség volt. Pénteken sem láthattunk mást: a hazaiak csak nagy nehezen tudtak egyenlíteni a harmadik harmadban, a Caps büntetőkig vitte a meccset és megszerezte első idegenbeli pontját. Ez alapján talán nem túlzás azt állítani, hogy teljesítménye alapján a Corona a liga legrosszabb ár/érték arányú csapata.

Kérdés, hogy a Csíkszereda elleni idegenbeli meccs mennyi pluszmotivációt jelent számukra ahhoz, hogy a játékosok egyéni szinten meglévő tudása igazi csapatértékké tudjon válni. Ha ebben nem sikerül előre lépni, akkor aligha lehet kétséges, hogy egy hét alatt harmadszor is alulmarad riválisával szemben.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszereda): ”Egy Brassó elleni mérkőzés sohasem egyszerű, mindig nagy csatát és küzdelmet hoz a csapatok részéről. Azt szeretném, hogy ugyanazt az egyszerű játékot látnám viszont a jégen, mint amelyet a legutóbbi Bécs ellenin is mutattunk.”

Brassó–Csíkszereda 6-2

   

Összekapta magát a Brassó és nagyon biztos győzelmet aratott a felsőházba igyekvő Csíkszereda ellen.

Remekül kezdődött a mérkőzés a brassóiak számára. A 4. percben Walls, a 6. percben pedig Bíró Mátyás szerzett gólt. A csíkiak a harmad második felére éledtek fel, Wilgosh csak az ütője eldobásával tudott egy helyzetet megakadályozni, a megítélt büntetőből Belov szépített a szünet előtt közvetlenül. A fordulás után a Brassó került fölénybe, mégis a Csíkszereda szerzett újabb gólt a 26. percben, Bíró Tamás révén. Ezzel odalett a hamar szerzett kétgólos brassói előny. Aligah gondolták sokan, hogy ezt követően már csak brassói gólokat láthat majd a közönség, mégpedig szám szerint négyet. A második szünetig még Bíró Gergő, Mihály Árpád – emberelőnyből – és Molnár Zsombor talált Ónodi kapujába. A harmadik harmad főleg a kiállításokról szólt – volt belőle ebben a 20 percben összesen 13 és mellé még egy fegyelmi is –, de nyomokban jégkorongot is tartalmazott, az 54. percben Bíró Mátyás állította be a 6-2-es végeredményt. A Brassó győzelme ellenére sem lehet már a felsőház tagja, de lehet, hogy ezzel az eredménnyel magával rántja a Csíkszeredát is az alsóházba.

Erste Liga, 1435 néző. Játékvezetők: Máthé, Máthé.
Polc: 92,6% (Tőke)
K
Onodi: 80,0% (Ruczuj)
Sirokovs, Nagy I., Walls, MacMillan, Mihály Á.
1
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
Bors H. F., Wilgosh, Bíró G., Gliga, Zabludovszkij
2
Brnák, Farkas, Golovin, Szcsasztlivij, Rokaly Sz.
Imecs, Jemeljanyenko, Molnár Zs., Zsók, Bíró M.
3
Flinta, Gecse, Fodor, Molnár Z., Bíró T.
Bíró O., Filip, Mihály E., Saluga, Tranca
4
Györfy, Salló, Sándor, Moldován, Rokaly N.
Lacroix Martin, Strenk Hunor
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:32 BRA Walls MacMillan
2-0 05:26 BRA Bíró M. Molnár Zs.
2-1 19:47 SCC PS Belov
2-2 25:58 SCC Bíró T. Brnák
3-2 30:14 BRA Bíró G. Filip
4-2 33:33 BRA PP Mihály Á. Filip Saluga
5-2 38:29 BRA Molnár Zs. Nagy I.
6-2 53:41 BRA Bíró M. Zsók Molnár Zs.
30 Kapura lövések száma 27
28 Kiállításpercek 16

A Brassó–SC Csíkszereda góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN INFO
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum