A felsőházba jutásért küzd a Sportklub

   

Utolsó előtti hazai mérkőzésén kötelező a győzelem a Csíkszereda számára.

Papíron könnyű, ám a valóságban nagyon is nehéz feladat vár a csíkiakra csütörtök este. Saját közönségük előtt nem hibázhatnak, a sereghajtó Vienna Capitals-farmcsapat ellen kell három pontot szerezniük. A tudásbeli különbség és a hazai pálya egyaránt a Szereda mellett szól, de a nagy küzdő bécsiek okozhatnak egy-két kellemetlen pillanatot nekik, és ez megfejelve a hokibolond közönség ez esetben várható reakcióival, okozhat zavart a fejekben. A legjobb recept ennek elkerülésére, hogy az első pillanattól kezdve oda kell tenni a csontot, és nem szabad lebecsülni az ellenfelet. A Csíkszereda a felsőházért nagy harcban van a Dunaújvárossal, az Újpesttel és a Ferencvárossal, és bár nekik van a legkönnyebb sorsolásuk, egy meccsel többnél tartanak, mint közvetlen riválisaik, így a sorsuk jelenleg nem egészen van a saját kezükben. Az egyetlen, amit tehetnek, hogy a hátralevő mérkőzéseken minél kevesebbet hibáznak. A szükséges önbizalmat a legutóbbi időszak mérkőzésein megszerezhették, karácsony előtt magabiztosan győztek a Román Kupában a Brassó ellen, karácsony másnapján pedig kétgólos hátrányból fordítottak ugyancsak a Brassó ellen.

SCC-VC2_20171015-900

Fotó: Pál Gyöngyvér

A Vienna Capitals eddig pont nélkül áll idegenben, és elég komoly meglepetés lenne, ha éppen most törnék meg ezt a rossz sorozatot. Viszont az is igaz, hogy a fiatalok egyre több rutint szereztek az eddigi mérkőzéseiken, és érkezett néhány erősítés is. Úgy tűnik, Dusan Sidor személyében megtalálták az első számú kapusukat. Amióta a szlovák hálóőr megérkezett, minden meccsen ő védett. Igaz, a junior-vb után a klub csak mostanában kapta vissza Zimmermann kapust. Így Tschrepitsch-csel ismét felváltva kispadozhatnak az EBEL-csapatnál, a másikuk pedig jöhet az Erste Ligába. Ugyanakkor Sidor mellett szól, hogy az eddig szerephez jutó hat kapus közül az övé a legjobb teljesítmény, nem kis része volt a bécsiek első hárompontos győzelmében is, hiszen a Ferencváros ellen 97,62%-kal védett. Kuqali bevált a védelemben, ráadásul védő létére a második legponterősebb az egész csapatban. Loik viszont tévedésnek bizonyult, őt elengedték, érkezett Ylitalo, akinek a statisztikái az elmúlt években nem túl meggyőzőek, de ettől még meglehet benne a potenciál, hogy meghúzza a csapatot. A bécsiek már biztosan kilencedikként zárják az alapszakaszt, akár el is engedhetnék a meccset, de ez nem hokishoz méltó hozzáállás, ráadásul ezeknek a játékosoknak komoly céljaik vannak. Ezért ne legyen kétségünk abban, hogy nagy becsvággyal fognak játszani, és ha lehet, megnehezítik a szeredaiak dolgát.

“Fontos, hogy maximálisan komolyan vegyük a bécsi csapatot – nyilatkozta a klubelőzetesben Hozó Levente másodedző. – Ellenkező esetben meggyűlik a bajunk velük. Egy fiatal, sokat korcsolyázó és hatvan percen át keményen küzdő csapatról van szó. Ahhoz, hogy sikerrel tudjuk venni az akadályt, hatvan percen át jól kell játsszunk. A csapatból mindenki hadra fogható, kivéve Gecse Hugót, aki ki kell hagyja ezt a meccset.”

SC Csíkszereda–Vienna Capitals II 6-2

   

A Sportklub az első harmad végén lőtt 3 góllal döntötte el a bécsiek elleni mérkőzését.

A találkozó első 15 percében nem esett találat, ám a nyitó harmad végére gólokká érett a hazaiak nyomása: 4 és fél perc alatt Alekszandr Golovin, Bíró Tamás és Rokaly Szilárd is bevette Dusan Sidor kapuját. A második játékrésztől már Max Zimmermann védett az osztrákoknál, nagyjából 6 percig tartotta hibátlan formáját, majd a 27. percben Peter Fabus belőtte a 4. csíki gólt. Hat perccel később Andrej Taratuhin még tovább növelte a Sportklub vezetését, majd a középső játékrész utolsó előtti percében Marc Janisch megszerezte a bécsiek becsületgólját. Az első 40 perc egyetlen kisbüntetést hozott, ám a záró harmadban 3-3 kiállítást osztottak ki a játékvezetők. A speciális játékhelyzetek 1-1 gólt hoztak: hazai részről Tomás Brnák talált be egy 4 a 4 elleni szituációban, míg az utolsó percben Nicholas Kuqali szerzett emberhátrányos gólt, miközben késleltetett csíki kiállítás volt. Az SC Csíkszereda 6-2-re győzött, sikerével újabb lépést tett a felsőház felé.

Egyszerű játékot mutattunk

   

A Sportklub edzője nem látott nagy hibákat a csapatánál.

Leo Gudas, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: “A győzelem volt a célunk, amelyet sikerült is elérnünk. Nem követtünk el nagy hibákat a mérkőzés folyamán, egyszerű játékot mutattunk.”

Christian Dolezal, vezetőedző, Vienna Capitals II.: “Nem ez volt a tervünk, főleg annak tudatában, hogy legutóbb hazai pályán sikerült legyőznünk a Ferencvárost. Azóta jött egy kisebb karácsonyi szünet és kizökkentünk, nem tudtunk megfelelően felkészülni. Egy ilyen csapat ellen, ha nem küzdesz végig, akkor nincs esélyed és ezt tapasztaltuk most. Örömhokit játszottak.”

Erste Liga, 1650 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Redai, Péter.
Ruczuj: 92,3% (Onodi)
K
Sidor: 80,0% (Zimmermann: 85,7%)
Papp, Belov, Golovin, Antal Zs., Taratuhin
1
Piff, Kuqali, Schlögl, Ranftl, Maurer
Brnák, Farkas, Szcsasztlivij, Fabus, Rokaly Sz.
2
Karitnig, Wolf, Szabad, Artner, Preiser
Flinta, Gecse, Fodor, Molnár, Bíró
3
Pelz, Kruckovyc, Schönwetter, Maxa, Ylitalo
Györfy, Salló, Casaneanu, Rokaly N., Részegh
4
Leitner, Rohm, Vendis, Janisch
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Dolezal Christian, Schweda Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:04 SCC Golovin Taratuhin Casaneanu
2-0 17:05 SCC Bíró
3-0 19:29 SCC Rokaly Sz. Szcsasztlivij
4-0 26:06 SCC Fabus Belov
5-0 32:34 SCC Taratuhin Casaneanu
5-1 38:53 VIC Janisch Kruckovyc
6-1 41:48 SCC Brnák Szcsasztlivij Fabus
6-2 59:13 VIC SH Kuqali
33 Kapura lövések száma 26
8 Kiállításpercek 6

A Csíkszereda–Vienna Capitals II góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum