A MAC után a Jegesmedvéket kell vernie a DAB-nak

   

Nagy sorozatba vágott karácsony másnapján a Dunaújváros: nyolc nap alatt ugyanis megmérkőzik sorrendben a MAC, a DVTK Jegesmedvék, az UTE és a Ferencváros gárdájával is.

Az első csatán sikerrel jutottak túl, a MAC látta a kárát. Második nekifutásra a ligát három éve uraló DVTK Jegesmedvék következik. Háromszor találkoztak eddig ebben a szezonban, kétszer a ligában, egyszer a kupában. A bajnokikon mindkétszer miskolci győzelem született, a kupában azonban sikerült Miskolcról egy pontot elcsenni. Nem állt ettől messze a DAB karácsony előtt sem, kétszer is vezetett, a harmadik harmad derekán azonban a miskolciak kétszer gyors egymásutánban betaláltak, ezzel a maguk javára fordították a meccset. Van miért visszavágniuk tehát a dunaújvárosiaknak, és a jelenlegi formájukat elnézve talán nem is esélytelenek. Borzasztó nehéz az alapszakasz vége a DAB számára, hiszen az új év másnapjáig tartó sorozat után mennek a legutóbb őket hazai jégen legyőző Titánokhoz, majd zárásként jön a Brassó és az UTE, és megy Miskolcra a csapat. Muszáj tehát megpróbálni legyőzni a Jegesmedvéket, hiszen minden pontra szükség van a felsőházi tagsághoz. Az Acélbikák szerencséjére meg is van az ehhez szükséges potenciál bennük. Jason Morgan és az új igazolások érkezése felrázta őket, nagyon jó csapat alakult ki Dunaújvárosban. Bár nyilván a kedvező sorsolás is közrejátszott benne, de a 11 mérkőzésen át tartó győzelemsorozat, benne egy hibátlan erdélyi túrával mindenképpen önmagáért beszél. A legkellemesebb színfolt mindenképpen a fiatal játékosok – Odnoga, Silló, Léránt – szárnyalása. Velük a DAB-nak három igazán erős támadósora lett, márpedig ez alapfeltétel már az Erste Ligában is ahhoz, hogy egy klub arról álmodhasson, hogy az élmezőnyhöz tartozik.

A Jegesmedvékről minden szépet és jót leírtunk már a szezon folyamán. Nemcsak az Erste Ligában vitézkednek, hanem végre a Kontinentális Kupában is, a Visegrád Kupában pedig az első pillanattól kezdve képesek voltak felvenni a lépést a szlovák élvonalbeli csapatokkal is, nem véletlenül várhatják a döntőt. Az őket eddig háromszor legyőző Újpest ellen a harmadik harmadban komoly erődemonstrációt tartottak, ráborították a pályát ellenfelükre, kétgólos hátrányból úgy fordították meg a meccset, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Jellemző a játékerejükre, hogy az év közben igazolt Berta Ákos, aki az előző három évben a Debrecenben kulcsember volt és pont per meccs körüli átlagot hozott, a negyedik sort erősíti most Miskolcon. Nincs még egy csapat a mezőnyben, ahol ilyen kaliberű játékos jut a negyedik sorba. A Jegesmedvéknek szinte nincs gyenge pontjuk, a négy légiós vezényelte védelem és a két kapus szinte gólt sem enged az ellenfeleknek. Nagyon nehéz elképzelni, hogy valaki is meg tudja majd szorítani őket a bajnoki címért folytatott küzdelemben, és valószínűleg még annál is nehezebb lesz megtenni ezt.

DAB-MIS_20171015-900

Fotó: Dunaújvárosi Acélbikák

“A csütörtöki napot felfoghatjuk egy kihívásként – mondta Jason Morgan, az Acélbikák vezetőedzője. – Nem lehetünk elégedettek a keddi győzelmünkkel. Legutóbb nagyon közel voltunk Miskolcon, de egy percnyi kihagyás elég volt a harmadik harmadban, akkor pedig két gyors góllal lőtávolon kívül kerültek tőlünk. Nagyon szoros védekező munkát kell nyújtanunk, és persze a csapat minden tagjának bele kell tennie a tőle telhető maximumot a közösbe, ha sikeresek akarunk lenni. Vannak nagyon nagy támadópotenciállal rendelkező csatáraik, akik kegyetlenül ki tudják használni a hibáinkat. Remek teszt lesz ez a számunkra.”

“Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Dunaújváros kemény ellenfél, akik bombaformában vannak az utóbbi időben – monda Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. – Ugyan a legutóbbi találkozásunk a mi sikerünkkel zárult, de ezúttal náluk lesz a hazai pálya előnye. Szeretném látni, hogyan tudunk a saját játékunkra fókuszálni, és végig összeszedetten és elhivatottan játszani, ahogy azt a legutóbbi mérkőzésünkön tettük.”

DAB–DVTK Jegesmedvék 4-2

   

A dunaújvárosiak a MAC után a miskolciakat is verték a 48 védést bemutató Duschek Dávid vezetésével.

Az Erste Liga két legjobb formában lévő csapatának rangadóján az ebben az idényben is sziporkázó háromszoros bajnoknak több esélyt adtak az érdeklődők előzetesen, a hazaiak azonban másképpen gondolták. A sportszerű első harmadban hiába lőttek többet a vendégek, Turcotte révén a DAB szerezte meg a vezetést. A második menetben Tóth Adrián egyenlítő találatára gyorsan válaszolt az újvárosi házi gólkirályjelölt Odnoga Mátyás, így az utolsó húsz percet mínusz 1-ről kezdhette a Tisell-gárda. A záró felvonás lényegesen zaklatottabbnak bizonyult, mint a megelőzőek. Először is a dobogó második fokára ácsingózó Jason Morgan-team bepasszírozott még két korongot – Izacky és Becze révén –, majd kereken 50:00-nál elszabadultak az indulatok. Eltartott egy darabig, mire a kibontakozott konfliktusok után letisztult a jegyzőkönyv: a DAB részéről Jakub Izacky, a Jegesmedvék oldaláról Köllő Roland mehetett zuhanyozni, de jó pár percig pihenhetett Odnoga és Tóth Gergő is. Innen aztán nem volt visszaút a DVTK-nak: bár Tóth Adrián röviddel a vége előtt még megszerezte második gólját, ez csak szépségtapaszt hozhatott.

A miskolciak mindössze második rendes játékidős vereségüket szenvedték el az idényben, de így is toronymagasan vezetik a táblázatot. Ami érdekesebb: a győztes Dunaújváros két pontra, azaz egyetlen meccsre közelítette meg a még második MAC-ot, vagyis ha így folytatódnak a dolgok, aligha kellhet sokáig várni az előzésre.

ml_160911_151_duschek_david_4

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Nem tudok szemrehányást tenni a csapatomra

   

A miskolci vezetőedző csapata csak második alkalommal nem szerzett pontot Erste Liga-meccsen.

Jason Morgan (vezetőedző, Dunaújváros): “Duschek adta az alapot a csütörtöki győzelmünkhöz is. Az első három sorunk szerezte a góljainkat, ami remek hír volt. Szerencsére mindenki elfogadta azt a struktúrát, hogy a csapat és a védelem az elsődleges, mindenki hisz és bízik a másikban – ez szintén nagyon nagyon fontos. Összességében egy kiváló csapatteljesítményt nyújtottunk, mindenki hozzátette a magáét a sikerünkhöz. Nagyon boldog vagyok a játékot látva.”

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK): “Nem kezdtük jól a meccset, és sajnos nem tudtunk felpörögni arra szintre, amit játszani tudunk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de a befejezésbe hibák csúsztak, miközben hátul túl sok lehetőséget adtunk az ellenfelünknek, amit ki is használtak. A végén megpróbáltunk mindent, de nem sikerült nyerünk. Nem tudok szemrehányást tenni a csapatomra, szeptember óta ez az első bajnoki, amikor nem szereztünk pontot. Gratulálok az ellenfélnek.”

Erste Liga, 1000 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Kedves, Pálkövi.
Duschek: 96,0% (Barna)
K
Adorján: 87,9% (Kiss)
Erdélyi, Orbán, Becze, Nageler, Azari
1
Ruikka, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi B.
Hüffner, Léránt, Odnoga, Izacky, Novotny
2
Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris
Lencsés, Hruby, Silló, Turcotte, Hári
3
Joe, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Kulmala
Németh, Szkripec, Török, Nagy, Tanka
4
Albert, Köllő, Berta, Tóth G.
Morgan Jason, Borbás Gergely
E
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:35 DAB Turcotte Hári Hüffner
1-1 21:42 MIS Tóth A. Kulmala Hajós
2-1 22:44 DAB Odnoga Izacky Szkripec
3-1 45:29 DAB PP Izacky Novotny Becze
4-1 49:11 DAB Becze Turcotte
4-2 59:57 MIS Tóth A. Magosi B. Miskolczi
33 Kapura lövések száma 50
37 Kiállításpercek 35

A DAB–DVTK Jegesmedvék góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum