Motivált Titánok fogadják a MAC-ot

   

Eddig a Magyar Kupát is beleszámítva négy mérkőzésből négy győzelem a MAC mérlege a Fehérvári Titánok ellen. Most mégsem mehetnek biztosra.

A két csapat az utánpótlás-bajnokságokban óriási meccseket játszott egymással, és a rivalizálás hagyományát magukkal hozták a felnőtt ligába is. Az első közös felnőtt szezonjuk párharca és a hét meccsig tartó elődöntő-párbajuk sokáig emlékezetes lesz. Azóta két eltérő utat választottak, a fehérváriak jobban figyelnek a fiataljaikra, a MAC viszont egyre komolyabb játékoskeretet gyűjtött össze. Szétnyílt az olló kettejük között, de a jó hangulatú meccsek megmaradtak.

Kóger István nem beszélt a levegőbe az utóbbi mérkőzések előtt. Jóslatai kivétel nélkül bejöttek, a rendkívül karakteres, hajtós fehérvári farmcsapat az ellenfelek számára fájó győzelmet aratott Dunaújvárosban és Pesterzsébeten is. A Titánoknál reálisan már nem számolhatnak azzal, hogy a felsőházba kerülnek – bár egészen halvány matematikai esély még van erre –, de a pontokra természetesen nagyon éhesek. Ezúttal is azzal a célkitűzzéssel várják a MAC-ot, hogy a lehető legszorosabb meccset játsszák velük, ami aztán akár sikerélményt adó eredményre is elég lehet. Ha abból indulunk ki, hogy a Titánok idegenben legyőzték a MAC ellen ugyancsak idegenben diadalmaskodó Acélbikákat, akkor megállapíthatjuk, hogy nem irreális ez a célkitűzés, bár kétségtelenül sokat kell dolgozni érte. Ezzel viszont a fehérváriaknál sosem volt gond, a rendkívül fiatal, ambiciózus játékosokból álló csapat lelkes, hajtós, gyors játékot játszik, leginkább a rutin az, ami a legtöbb meccset nem a javukra billenti. A fehérváriaknál Hamvai Szilárd újra ütést kapott a fejére, ebben a szezonban már harmadszor, ezért a biztonság kedvéért pár napig pihentetik. Szita Donát a kezén sérült meg, az ő játéka is kérdéses. A hiányzókat az U20-as csapatból pótolja majd a szakvezetés.

Hét fordulóval az Erste Liga-alapszakasz vége előtt nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a MAC nem fogja tudni megszorítani a DVTK Jegesmedvéket a bajnokságnak ebben a szakaszában. A budapestiek a második hely megtartására fókuszálnak, amelyben erős kihívóik vannak. Elsősorban a Dunaújváros veszélyezteti a pozícióikat, ráadásul az Acélbikák legutóbb éppen a Tüskecsarnokban győztek. Majoross Gergely csapatának így csütörtökön a mezőny második feléhez tartozó Fehérvári Titánok otthonában, az alapszakaszban lejátszandó utolsó idegenbeli mérkőzésükön kötelező lenne a győzelem, hogy maga mögött tarthassa a Jason Morgan érkezése óta megtáltosodott dunaújvárosiakat. Nem alakult túl jól a december eddig a MAC-nak, hiszen 4 vereség mellett mindössze 3 győzelem a mérleg. Ráadásul az Acélbikák elleni meccset követően rendkívül gondterhelten értékelt Majoross. A képességekkel nincs baj, de úgy tűnik, fejben nincs teljesen egyben a csapat. Ezt mutatja Nagy Krisztián esete is, akit a DAB ellen rúgásért állítottak ki végleg. A csatárnak óriási szerencséje volt, olcsón megúszta a hokiban kirívóan sportszerűtlennek tartott mozdulatot, csak ezt a fehérvári meccset kell kihagyja.

TIT-MAC_20170910-900

Fotó: Soós Attila

“A liga két topcsapatának egyike látogat hozzánk – nyilatkozta a csapat honlapjának Kóger István, a Titánok vezetőedzője. – A honosítottakkal együtt kilenc légiósuk és rengeteg magyar válogatottjuk van, kiemelkedő erősségű a játékoskeretük. Egy újabb nagy kihívás előtt állunk. Minden meccset nagyon erősen kezdenek, úgyhogy az elejére nagyon oda kell figyelnünk. Szeretnénk ellenük is egy szoros mérkőzést játszani. Az utóbbi mérkőzéseken igyekeztünk megfogni az elejét, erősen kezdeni, hogy ne nekünk kelljen az eredmény után loholni, hanem az ellenfélnek. A Ferencváros ellen ez egy kicsit másképp volt, hiszen rögtön az elején kaptunk egy emberhátrányos gólt, és aztán tudtunk fordítani. Megtapasztaltunk már mindenféle helyzetet, azt is, amikor vezetést kell megtartani, meg azt is, amikor menni kell az ellenfél után. Szeretnénk természetesen minél tovább szoros meccset játszani a MAC ellen is, hogy aztán a végén esetleg legyen egy kis sikerélményünk is.”

Fehérvári Titánok–MAC 5-4

   

A Titánok a naptári év első meccse után az utolsó fővárosiak elleni mérkőzésüket is megnyerték.

A fehérváriak egy új jégkorongozót avattak a MAC ellen, Vincze Gergő először játszhatott az Erste Ligában. A találkozó első harmadának felénél a MAC kihagyott egy emberelőnyt, majd a 17. percben 20 másodperc alatt 2 gólt lőttek a Titánok: előbb Ainsworth, aztán Vehmanen talált be Aranynak. A budapestiek gyorsan szépítettek, 21 másodpercre rá Majoross meglőtte pályafutása 2. Erste Liga-gólját. A játékrész végén kettős emberelőnybe kerültek a fehérváriak, a lehetőséget Ainsworth révén kihasználták. A második húsz percben egyenlített a MAC, mindkét fővárosi találatot Klempa lőtte. A 46. percben Dansereau góljával már a vendégek vezettek, 9 percre rá pedig Antilla egyenlített. A rendes játékidő nem hozott több találatot, hosszabbításra került sor. A 3 a 3 ellen játék során csak a hazaiak lőttek kapura, a ráadás szűk 2 percig tartott, Mazzag belőtte a Titánok győztes gólját. A fehérváriak legutóbb 2017. január 8-án tudták legyőzni a MAC-ot, szintén 5-4-re.

mactit-2017

Fotó: MAC Budapest

Ez a fiatal csapat nem adta fel a mérkőzést

   

A Titánok mestere dicsérte csapata küzdeni akarását.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): ”Ismerjük a MAC játékát, az elején szerettük volna megfogni őket, hogy ne tudjanak lépéselőnybe kerülni. Aztán szerencsésen alakult a mérkőzés, tudtunk lőni három gólt, az ellenfél erejét pedig az mutatja, hogy jól játszva, keményen dolgozva visszajöttek a mérkőzésbe, sőt, vezetéshez is jutottak. Ami külön öröm számomra, az az, hogy ez a fiatal csapat nem adta fel a mérkőzést, hanem szívvel dolgoztak, behúztuk az egyenlítő gólt, és a végén meg is tudtuk nyerni a mérkőzést. Ezekből az apró sikerekből sokat fogunk profitálni a jövőben.”

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): ”A játékkal, ha nem is száz százalékig, de elégedettek lehetünk. A Dunaújváros elleni rossz játékból ma semmit se láttunk, sokkal jobban játszottunk. Olyan dolgok történtek, amik előfordulnak egy mérkőzésen, viszont azzal, hogy adtunk három gólt az ellenfélnek, nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Aztán jöttek a gólok is, a negyedik kapott gólunkig elégedett voltam a játékkal, aztán vétettünk egy hibát, amit egy ilyen mérkőzésen nem lehet. Három a háromban már bármi történhet, az előző két mérkőzéshez képest viszont, úgy látom, tettünk lépéseket a helyes irányba.”

Erste Liga, 686 néző. Játékvezetők: Mayer, Mayer, Ozsváth, Árkovics.
Gyenes: 88,6% (Szeles)
K
#2465: 84,8% (Bálizs)
Imre, Vehmanen, Antilla, Ainsworth, Schoenmakers
1
Macaulay, Pozsgai, Klempa, Brown, Dansereau
Reiter, Szabó B., Szita, Mazzag, Kiss P.
2
#4914, Dudas, Orban, Majoross, Bodó
Sándor, Láday, Madácsi, Péter B., Balogh
3
#3879, Garát, #693, #3579, Terbócs
Antal, Nagy A., Prácser, Varga, Vincze G.
4
Vokla, #4629, #2474, Lőczi
Kóger István
E
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:33 FHA Ainsworth Antilla Láday
2-0 16:53 FHA Vehmanen Ainsworth Imre
2-1 17:14 MÚB Majoross Orban Bodó
3-1 19:16 FHA PP2 Ainsworth Schoenmakers
3-2 23:20 MÚB Klempa Brown
3-3 29:07 MÚB Klempa Brown Dansereau
3-4 45:02 MÚB Dansereau Orban Macaulay
4-4 54:20 FHA Antilla Kiss P. Imre
5-4 61:56 FHA Mazzag
33 Kapura lövések száma 35
6 Kiállításpercek 14

A Titánok–MAC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum