A bécsiek újra legyőzhetik a Brassót

   

Brassóban ér véget a Vienna Capitals második erdélyi túrája.

A házigazda Corona az egész idény folyamán nincs jó formában. A papíron erős játékoskeret ellenére jobbára csak szenved, hazai jégen is alig tudja hozni az 50%-os teljesítményt. Úgy látszik, a hazai mag leszállóágba került, és ebben az évben a légiósok között sincs a tavalyi MacDonald – Klempa duóhoz hasonló, nem nagyon viszik a hátukon a csapatot. Talán csak Walls, MacMillan és Gliga dicsérhető a ponterősségéért. A produkcióra a szurkolók sem kíváncsiak, komolyan visszaesett a nézőszám a csarnokban. Hogy ebben mennyi az edző felelőssége, és mennyi a klub vezetőié, valamint a játékosoké, azt kívülállóként nehéz eldönteni. Annyi biztos, a Corona egyértelműen a várakozások alatt teljesít. Pénteken azonban nem illene hibázni, hiszen a sereghajtót hazai jégen kötelező legyőzni.

A bécsiek csütörtökön a Csíkszereda otthonában nem jártak szerencsével, most annál a csapatnál próbálkozhatnak, amelynek a legtöbbször törtek borsot az orra alá. Októberben nagyon gyengén kezdett brassói meccsén a Vienna, 6 perc alatt négygólos hátrányba került, ám onnan szépen felállt, feljött 4-2-re, és közel járt ahhoz is, hogy még szorosabbá tegye a meccset. Nem sikerült, de hazai jégen mindkét alkalommal pontokat rabolt a Brassótól Christian Dolezal csapata. Úgy tűnik tehát, hogy ha jól állnak bele a meccsbe a bécsiek, akkor akár keresnivalójuk is lehetne Brassóban. Bár a csíkszeredaiak elleni vereséget követően éppen arról beszélt Dolezal edző, hogy nem sikerült jól felvenni a fonalat a karácsonyi szünet után. Ha ezen sikerül javítani, akár első idegenbeli pontjait is megszerezheti az újonc.

bra-vc2-900

Fotó: ASC Corona Brassó, Victor Grigore

Brassó–Vienna Capitals II 3-2

   

A bécsi együttes a szezonban harmadszor szerzett pontot a Corona ellen, Mihály Árpádék csak büntetőkkel gyűrték le a Capitals-farmot.

A mérkőzés első emberelőnye egyből gólt hozott, a 8. percben Richard Schögl kiállítását Mason Wilgosh váltotta gólra 25 másodperc alatt. Az első harmad hátralévő részében két 5 a 4 elleni helyeztet is kihagytak a bécsiek, a játékrész végén pedig a Capitals II elcserélte magát, de az ezzel járó hátrányt kivédekezte. A második játékrészben többet lőttek kapura az osztrákok, ez eredményre is vezetett: a 27. percben Armin Preiser egyenlített, 33 másodperccel a dudaszó előtt pedig Schögl vezetéshez juttatta a vendégeket. A harmadik húsz percet megnyomta a Brassó, 22-szer lőtt Dusan Sidor kapujára, ebből egy kivételével mindegyiket védte a bécsiek kapusa, egyedül Maksims Sikorovs talált be. A rendes játékidő 2-2-es döntetlennel zárult, a hosszabbítás végén pedig nagy lehetőség adódott a Vienna Capitals II előtt, emberelőnyben játszhattak, de nem éltek vele. A szétlövésből a hazaiak jöttek ki jobban, a Brassó 3-2-re győzött.

A Vienna Capitals II a megszerezhető 12 pontból 4-et begyűjtött a brassóiak ellen, összességében pedig 7. pontjának örülhetett.

Erste Liga, 693 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Andre, Bandi.
Tőke: 89,5% (Polc)
K
Sidor: 92,7% (Zimmermann)
Sirokovs, Filip, Walls, MacMillan, Wilgosh
1
Piff, Kuqali, Schlögl, Ranftl, Preiser
Bors, Ölander, Mihály Á., Bíró G., Gliga
2
Pelz, Wolf, Szabad, Artner, Rohm
Imecs, Nagy I., Molnár, Zsók, Bíró M.
3
Kruckovyc, Karitnig, Schönwetter, Vendis, Maxa
Jemeljanyenko, Péter, Mihály E., Saluga, Tranca
4
Leitner, Maurer, Janisch, Ylitalo
Lacroix Martin, Strenk Hunor
E
Dolezal Christian, Schweda Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:04 BRA PP Wilgosh MacMillan Sirokovs
1-1 26:31 VIC Preiser Artner
1-2 39:27 VIC Schlögl Ranftl
2-2 49:08 BRA Sirokovs
3-2 65:00 BRA GWS Walls
41 Kapura lövések száma 19
10 Kiállításpercek 10

A Brassó–Vienna Capitals II videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum