Bécsben zárkózhat tovább a Fehérvár

   

Már-már hagyomány, hogy az év végi ünnepek környékén egyszer Bécsben is fellép a Fehérvár.

Az idénynyitón a Vienna elgázolta a Fehérvárt, 9-1-re nyert a Raktár utcában, majd a november közepi visszavágón a Fehérvár Bécsben nyert 1-0-ra. Az egész idényben eddig ez az egyetlen mérkőzése a Capitalsnak, amelyen nem sikerült gólt lőnie. Emlegetik is ezt Bécsben. Nincs túl jó formában a fekete-sárga alakulat, a legutóbbi 4 meccsén összesen csupán 3 pontot tudott összekaparni. Ilyen rossz sorozatban emberemlékezet óta nem voltak. Így is óriási az előnyük a tabella élén, felsőházi tagságukat emberi számítás szerint semmi nem veszélyezteti. Nyilvánvaló volt, hogy a közel egy évig tartó veretlenséget előbb vagy utóbb el fogják veszteni, de azért nem lehet nem észrevenni, hogy kisebb hullámvölgyben vannak. Karácsony másnapján ugyanakkor Znojmóból két pontot hoztak haza, ami mindenképpen jó teljesítménynek számít. Most a Fehérvár ellen szeretnének tovább javulni.

VIC-AVS_EBEL_20171117_2_

fotó: Vienna Capitals, Leo Vymlatil

A novemberi produkció megismétlését őszintén reméljük a fehérváriaktól, bár ebben komoly hiányzók hátráltatják őket. Szirányi Bence szeptember óta sérült, és csatlakozott hozzá Music, Palin és LoVecchio is. Legutóbb a Linz ellen szinte minden bejött a Volánnak, a 8 szerzett gól önmagáért beszél. A legutóbbi 9 meccsből 7 alkalommal szerzett pontot a csapat, ötször győzött is, ez pedig a nagyon tömör mezőnyben egészen a 7. helyig repítette előre. A lemaradás a 6. helyen álló Dornbirn mögött 5 pont, szűk 2 győzelem, az 5. helyen álló Innsbruck mögött pedig 6 pont. Mivel ez a két csapat egymás ellen játszik, egy fehérvári győzelem lőtávolba hozhatná a felsőházi helyeket is. Van miért küzdeni tehát Kógeréknak. Szerencsére a visszafogott kezdés után Hári János igazi vezéregyéniséggé vált, már 27 pontnál tart, 16 góljával pedig az egész mezőny 6. legjobb góllövője. Legutóbb a Linz ellen felzárkóztak mellé mások is, például a hosszabb eredménytelen periódus után ismét jól játszó David Gilbert. Egyszer már megmutatta a Volán, hogy a bajnokcsapat legyőzhető, meglehet ez másodszor is, ha mindenki képes lesz a legjobbját adni.

“Ha egy csapat a Linznek nyolc gólt lő, akkor az nagyon erős csapat – mondta Serge Aubin, a Capitals vezetőedzője. – A Fehérvár két győzelemmel érkezik, az előtte levő két meccsen pedig csak túlórában vesztett. Felszállóágban vannak, és ennek megfelelően biztosan önbizalommal telve érkeznek hozzánk. Muszáj az első pillanattól kezdve élesnek és koncentráltnak lennünk, ha nyerni szeretnénk.”

“Tudjuk, hogy nagyon erős ellenfélhez utazunk – nyilatkozta a meccs előtt Hannu Jarvenpaa, a Fehérvár vezetőedzője. – tiszteljük őket ugyan, de nem félünk tőlük. Oda kell figyelnünk a kiállításokra, mert a bécsiek speciális játéka nagyon jó. Az első pillanattól kezdve koncentrálnunk kell, egy pillanatnyi megingás sem fér bele a meccsbe.”

Vienna Capitals–Fehérvár 5-2

   

A fehérváriak hiába vezettek két góllal is Bécsben, az EBEL-címvédő megfordította a meccset.

A Fehérvár kiválóan kezdte a mérkőzést, a 3. percben Hári János passzát Kiss Zsombor váltotta gólra. Két perccel később emberelőnybe került a magyar együttes, a Capitals kivédekezte a hátrányt. A harmad közepén újabb gólt lőtt a Volán: David Gilbert talált be Tschrepitsch kapujába, ezzel ismét remekül kezdett egy idegenbeli meccset EBEL-csapatunk. A mérkőzés fordulatát két Stipsicz-büntetés hozta: a magyar játékost előbb fogásért küldték ki, az előnyt McKiernan váltotta gólra, a szépítő találat után 32 másodperccel pedig bottal akasztásért kapott kiállítást hátvédünk, az újabb fórból Sharp egyenlített. Az első húsz percben a bécsiek 21:9-re nyerték a kapura lövési mutatót.

Az osztrák fölény a második harmadban is folytatódott, sajnos gólokban is megmutatkozott. A 24. percben Holzapfel találatával már a bécsiek vezettek. A meccs felénél emberelőnybe került a Fehérvár, de nem használta ki a lehetőséget, sőt Fischer emberhátrányos góljával már kettővel mentek a hazaiak. Jarvenpaa ekkor kapust cserélt, a 25 lövésből 4 gólt kapó Carruth helyére Rajna érkezett. A folytatásban a magyar kapus hibátlanul védett, ám mindeközben nem is lőttünk gólt. A végjátékban lekorcsolyázott a 20 védést bemutató hálóőrünk, hiába, Schneider egy üres kapus góllal beállította az 5-2-es végeredményt.

A Fehérvár riválisai közül csak a Medvescak nyert, a többi együttes mind kikapott, így a magyar együttes jelenleg a 8. helyen áll.

EBEL, 0 néző. Játékvezetők: Kincses, Smetana, Gatol, Nemeth.
Tschrepitsch: 81,8% (Lamoureux)
K
Carruth: 86,7% (Rajna: 100%)
Klubertanz, Fraser, Schneider, Holzapfel, Pollastrone
1
Vidmar, Stipsicz, Erdély, Hári, Kóger
McKiernan, Hackl, Tessier, Sharp, Wukovits
2
Manavian, Uotila, Gilbert, Latendresse, Luttinen
Brocklehurst, Cuma, Rotter, Vause, Nödl
3
Szabó D., Harty, Reisz, Music, Vincze
Lakos, Nissner, Hartl, Grosslercher, Fischer
4
Szaller, Kiss Zs., Kocsis, Vizi
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:38 FHA Kiss Zs. Hári Kóger
0-2 11:31 FHA Gilbert Latendresse
1-2 15:20 VIC PP McKiernan Brocklehurst
2-2 16:20 VIC PP Sharp McKiernan
3-2 23:41 VIC Holzapfel Rotter
4-2 29:27 VIC SH Fischer
5-2 59:03 VIC Schneider Fischer
46 Kapura lövések száma 20
10 Kiállításpercek 10

A Vienna Capitals–Fehérvár góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum