Hajrájához érkezett az Erste Liga

 

A karácsonyi szünet után az alapszakasz utolsó negyede vár a csapatokra, még bármi lehet, de a legnagyobb tömörülés a 3-6. hely között található.

A DVTK Jegesmedvék a legjobb úton haladnak afelé, hogy sorozatban negyedik alkalommal is megnyerjék az alapszakaszt: 24 mérkőzés után 64 pontjuk van, a megszerezhető pontok 89%-át zsebelték be, csak az UTE-val nem bírnak valamiért, a lilák ellen csak a pontszerzésig jutottak, és egyszer Fehérváron is elhullajtottak egy pontot. Fölényükről mindent elmond, hogy a második helyen álló MAC Budapest 15 pont lemaradással követi őket. Ezzel együtt Majoross Gergely tanítványainak sincs okuk panaszra, a második helyük még nem bombabiztos, de nyolc meccs alatt hét pontot kellene hozni rajtuk a harmadik helyezett Acélbikáknak. Ez annál is kevésbé valószínű, mert míg a DVTK Jegesmedvék a legjobban védekező csapat, a fővárosiak lövik a legtöbb gólt. A miskolciak nem egészen másfél gólt kapnak meccsenként, a MAC pedig közel négyet lő. No, azért Vas Jánosékat sem kell félteni, a MAC mindössze két találattal szerzett többet náluk, 93 góljuk a támadópotenciálról is sokat elárul. Ezzel együtt a fölényük kulcsa a védekezés, meccseik közel egyharmadán gólt sem kapnak, idegenben ötször húzták le a rolót.

Mint írtuk, a 3-6. hely környékén óriási a tömörülés, a DAB-ot és a Ferencvárost éppúgy hét pont választja el egymástól, mint a második MAC-ot a DAB-tól. Ebben a külön párharcban az Acélbikák állnak a legjobban, köszönhetően 11 meccsen át tartó veretlenségi sorozatuknak, ami Miskolcon ért véget, majd utána hazai pályán is kikaptak a Titánoktól. Jason Morgan előtt most tehát nem kisebb feladat vár, minthogy a sikerek után kisebb kudarcok közepette is vezére legyen a csapatnak. Az UTE is jól hajrázott a szünet előtt és utolsó négy mérkőzését megnyerte, pedig nem csak a Vienna Capitals II vagy a Brassó ellen kellett megmutatniuk, mit tudnak egy kisebb lejtmenet után, de a bajnok után a MAC-ot is legyőzték, utóbbit ráadásul idegenben.

dabute

Ezzel ellentétes pályát járt be a Csíkszereda és a Ferencváros. A Sportklub utóbbi öt meccsén mindössze két pontot szerzett, sorozatban háromszor kapott ki hazai pályán és vereséget szenvedett Dunaújvárosban is, az egyetlen vigaszuk, hogy a Fradi otthonában hosszabbításban győzni tudtak. Ez utóbbi vereség két-két további zakó közé ékelődött be, a csapat nem csak a jóval esélyesebb miskolciaktól, de a liga két farmcsapatától is kikapott. Utoljára december elsején győztek, akkor viszont a MAC-on kerekedtek felül. Mindennek eredményeként a DAB-nak és az UTE-nak 42, illetve 41 pontja van, a Csíkszereda egy meccsel többet játszva is 38 pontnál jár, míg a Fradi 35 ponttal áll a hatodik helyen.

E négyesből az UTE még négyszer játszik hazai pályán, a többiek csak háromszor. Ez egyáltalán nem mindegy, hiszen például a Fradi egészen pocsék idegenbeli mérleggel bír: 11 meccsen mindössze kétszer nyertek és öt pontot szereztek. Ha tehát előrébb akarnak lépni, ahhoz elsősorban ebben a mutatóban kell javulniuk. Mindez kisebb mértékben, de ugyanúgy igaz az UTE-ra és a Csíkszeredára is, egyedül a DAB-nak van 50% feletti idegenbeli mérlege. Ez azonban még bőven romolhat, hiszen utaznak a MAC-hoz és a Jegesmedvékhez is, de a Fradi vagy a Fehérvár otthonában nyerni sem lesz sétagalopp, miközben az UTE-val oda-vissza játszanak. Miskolcra a lilák is utaznak még, a Vienna Capitals lesz a legkönnyebb ellenfelük, a DAB mellett a Fradival és a Titánokkal játszanak oda-vissza. A Csíkszeredának már csak hét meccse van hátra, hazai pályán fogadják a Brassót, a Bécset és az utolsó fordulóban a Ferencvárost, egyszer-egyszer utaznak Brassóba, Bécsbe, a Tüskecsarnokba és Fehérvárra. A négy csapat közül egyértelműen rájuk vár a legkönnyebb hajrá, ami azonban nem jelenti azt, hogy könnyű is lesz. A Fradinak hozzávetőleg ugyanolyan kemény lesz az alapszakasz vége, mint a DAB-nak, bemelegítésül a Titánokat fogadják, majd elutaznak a két fővárosi rivális otthonába, hazai pályán fogadják a DAB-ot és az UTE-t, míg az alapszakaszt három keménynek ígérkező idegenbeli meccsel zárják, sorrendben a DVTK Jegesmedvék, a Brassó és a Csíkszereda ellen.

Ebből a négyesből még lehetetlen megjósolni, ki végez előrébb a végelszámolásnál, mondani sem kell, az egymás elleni meccseken rengeteg múlik majd. Elvileg még a Brassó is beleszólhat ebbe a versengésbe, de ehhez igazán huszáros hajrára lenne szükség, hiszen egy meccsel többet játszottak és így is 5 pont hátrányban vannak. Nekik ráadásul hátrafelé is figyelniük kell, hiszen a Titánok is csak öt pontra van tőlük, vesztett pontok tekintetében mindössze két egység a különbség. A Vienna Capitals II szereplése csalódás, 26 meccsen szerzett 6 pontjukat a liga és a csapat vezetésének együtt kell értékelnie és újragondolnia a részvétel feltételeit.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum