Gyerehokizni Jól szerepelnek svájci légiósaink

 

A múlt heti divízió 1/A-s junior világbajnokság alatt nem jelentkeztünk a szokásos légiós-körkép rovatunkkal, így ezúttal az elmúlt két hét történéseit foglaljuk tömören össze.

5 meccs óta képtelen nyerni a német DNL-ben szereplő Augsburg. A Mannheim juniorcsapata gyakorlatilag átgázolt az bajorokon, 13-1-re és 7-4-re győztek. A Köln otthonában már szorosabb eredmények születtek, 5-4-re és 6-4-re kaptak ki Péter Donáték. A magyar játékosokon semmi nem múlott, Péter Donát 2+3-mal, Szűcs Ádám 3+1-gyel zárta az etapot. Az Augsburg a hatodik a német felsőházban.

Még december elején játszott két meccset a svájci Novizen Eliteben szereplő ZSC Lions. Falus Ádám csapata a Zug ellen otthon 3-1-re kikapott, a Gottéront viszont magabiztosan 4-2-re legyőzte. Utóbbi találkozón Falus gólt szerzett, idén már hetedszerre volt eredményes. A bajnokság másik magyar érdekeltségű csapata, a Biel alaposan megszórta a La Chaux-de- Fondst, 12-2-re nyertek. A végeredményt a 15 éves Ortenszky Tamás állította be. Alaposan ellőhette puskaporát a Biel, hiszen másnap gólképtelenek voltak a Bern ellen, 0-4 lett a vége. A bajnokság élén a két klub fej-fej mellett halad.

Bár az osztrák EBYSL jóformán szünetelt a válogatott szünet alatt, az eggyel fiatalabb korosztálynál, az EBJL-ben meccsek tömkelegét rendezték. Az Okanagan Piros csapata 3-1-re verte a Zell am See-t, 5-1-re kikapott Székesfehérváron, majd a Linzt 4-2-re, a testvér Okanagan Fehér csapatot 9-1-re páholták el. Mesterházy Bálint e meccsek alatt egy gólpasszt szerzett, a Linz ellen végleges kiállítást kapott, igaz közben az EBYSL-csapatban is szerepelt. A Piros csapat kapuját Simon János védte a Fehérek ellen, 12 lövésből egy gólt kapott, ami szintén egy légiósunk, Kóczán János átadásából született. Kóczánéknak a fehér csapattal kevés a sikerélményük, a 9-1-es vereség előtt Bécsben kaptak ki 3-0-ra. Az Okanagan Red a harmadik, a White az utolsó az EBJL A csoportjában. Az előbb említett Okanagan Red?Linz 4-2-es meccsnek más magyar szereplője is volt, a vendégeknél Kónya Krisztián mindkét gólban benne volt, egyet ő ütött, másikat előkészítette. A kapuban Halász Béni 36 lövést fogott. A Black Wings a hatodik az A csoportban.

A kanadai HEO Midget AAA bajnokságban az Ontario 5-4-re kikapott a Navan korosztályos együttesétől. A hazaiaknál Seregély Máté két gólból is kivette részét, idén 3 gólpassza van. Az Ontario első az akadémiák között.

Kiesett a finn Nuorten Mestisből a KeuPa/Pelikaanit. A KeuPa december 2-át követően nem tudott pontot szerezni, négyszer szenvedett vereséget, így a 17 fős mezőnyből végül a 14. helyen végzett. Nagy Zoltán 15 mérkőzés alatt 1 gólt és 2 asszisztot jegyzett. A folytatásban a Nuorten Suomi-sarjában szerepel majd a KeuPa.

Befejeződtek a B-nourten Mestis 4. csoportjának küzdelmei is. A két magyar érdekeltségű csapat, a HJK (Szolga Bertalan) ötödik, a TuTo (Farkas Márton) hatodik lett a 7 klub közül. Farkas 2+4-gyel, Szolga 10+11-gyel zárta a 24 meccses szakaszt. Mindkét csapat a B-nuorten Suomi-sarjában folytatja tovább az idényt.

Befejeződött a svéd U20-as divízió I keleti csoportja is, a Pákozdi Bálinttal felálló Visby/Roma majdnem hibátlan mérleggel megnyerte csoportját. Pákozdi 13 találkozón 10+13-at szorgoskodott össze.

A svéd U18-as divízió I-es bajnokságban a Flemingsberg 6-2-re verte a Jarnát és 8-7-re az Iron Hockeyt. Az első találkozón Fajcsák Tamás gólpasszos volt. A Flemingsberg negyedik a 8 csapatos tabellán.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum