Máris visszavághat a Fehérvár az Innsbrucknak

   

Tiroli napokat tart a Fehérvár, hiszen alighogy túljutott egy gyors oda-vissza körön a Bolzanóval szemben, most ugyanezt teszi az Innsbruck ellenében is.

Három nappal ezelőtt találkozott egymással a két csapat, akkor a Rob Pallin által edzett Innsbruck büntetőkkel húzott be két pontot. A Fehérvár azt követően Bolzanóban is büntetőkkel vesztett, az Innsbruck viszont keleti túrára indult, ennek első napján, szerdán Bécsből hozta el mind a három pontot egy 3-1-es győzelemmel. A két csapat egymás elleni mérlege ebben az idényben egyértelműen az Innsbruck javára billen, eddig háromból háromszor nyertek. Rendkívül offenzív felfogásban játszik az Innsbruck, az élmezőnybe tartozik a góllövésben és a helyzetek kihasználásában is. A fehérváriak legnagyobb rákfenéje a tiroli túrán a sok kiállítás és az emberhátrányos játék volt, a két meccsen kapott hét gólból hármat is létszámhátrányban szedtek össze. Ebben mindenképpen javulniuk kell, ha győzni szeretnének. Márpedig a győzelem fontos lenne, a Volán jelenleg hét ponttal marad el a 6. helyezett Dornbirntől.

A győzelemnek nemcsak a felsőház szempontjából lenne nagy jelentősége, ha az nem jönne össze, akkor sem mindegy, milyen alapokról indul az alsóházi kör. A tolongás nagy, a 7. helyezett Graz és a 11. Fehérvár között a különbség mindössze 4 pont. Ez jó meccsekkel és a többiek kedvező eredményeivel könnyen behozható, ugyanakkor egy rossz sorozattal a nagy bukás is könnyen összejöhet. A koncentrációra, az első pillanattól az utolsóig tartó figyelemre nagy szükség van, hiszen például a Volán legutóbbi 5 mérkőzésének mindegyikén egyetlen gól döntött a végén.

AVS-HCI-15_-900

Fotó: Fehérvár AV19, Máté Eszter

Fehérvár–Innsbruck 3-2

   

A magyar csapat visszavágott a Rob Pallin vezette tiroliaknak a hétfői vereségért.

Az elmúlt meccsekhez hasonlóan ezúttal is erősen kezdett a Fehérvár és már a 2. percben megszerezte a vezetést: Luttinen két bekk szorításában, fonákkal emelt Swette kapujába (1-0). Azonnal reagált az Innsbruck, volt dolga bőven Carruth-nak, aki egy lövés után lent is maradt, de rövid ápolás után tudta folytatni a játékot. A közjáték sem törte meg a Pallin-csapat lendületét, többször öt az öt ellen is felálltak a tiroliak. A Volánnak ekkor egy-egy kontra jutott, előbb Gilbert lövése, majd Vincze beleérése okozott veszélyt. A vendégek agresszív letámadása miatt már a korongkihozatal is gondot jelentett, domináltak Wehrsék. A 13. percben Sedivy ugrott ki ziccerben, de Carruth ezt is fogta, sokat köszönhettek kapusuknak a fehérváriak. Az utolsó öt percre kijött a szorításból a Volán, majd Bishop ment neki Manaviannak. Bunyó nem, csak fehérvári emberelőny lett a dologból, de felállni sem sikerült Swette kapuja előtt. A végére Clark kapott passzt egy hazai bekktől, de Carruth ezt is hárította. Az első játékrészben jobb volt a vendégcsapat, de Luttinen góljával a magyar együttes vezetett.

Akárcsak az első, a középső harmad is fehérvári helyzettel indult, Szabó Dániel lövése után a kipattanót Reisz próbálta a kapuba tuszkolni. Bár gól nem, de egy kiállítás összejött. Azonban a buli után Yogan megiramodott a koronggal és emberhátrányban kiegyenlített (1-1). A váratlan innsbrucki gól után maradt még bőven az emberelőnyből, de nem sikerült visszavenni a vezetést. Ahogy kiegészültek a vendégek, újabb Volán-fór következett, az utolsó másodpercekben Luttinen ütött el ziccerben a korong fölött. A két emberelőny letelte után is lendületben maradtak a hazaiak, csak a harmad második felére jött ki a szorításból a vendégcsapat. Ebből élvezetes játék kerekedett: előbb egy LoVecchio, Latendresse összjáték okozott veszélyt, majd a másik kapunál Lammers ziccerét védte Carruth. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a nagyobb helyzetek a Volán előtt adódtak. Hári lekészített korongját Harty centiméterekkel bombázta mellé, majd Erdély éles szögből leadott lövése csorgott át Swettén, de Hári nem tudta bepofozni az üres kapuba. A végén még egy emberelőny következett, de ebből sem született gól. Kiváló húsz percet produkált a Fehérvár, de a döntés az utolsó harmadra maradt.

A harmadik játékrész kérdése az volt, melyik csapat bírja jobban a hatalmas iramot. Rögtön az elején megkapta első emberelőnyét az Innsbruck, Kóger ült a büntetőpadra, de kivédekezték a hátrányt Erdélyék. A 46. percben óriási ziccer maradt ki Swette kapuja előtt, de érkezett Manavian, aki takarásból bombázott a hálóba, újra vezetett a Fehérvár (2-1). Továbbra is maradt a nagy tempó és a támadóhoki. Szabó Krisztiánt tüntették el az osztrák bekkek, majd újabb fehérvári emberelőny következett, Yogan ismét kilépett hátrányban, de ezúttal Carruth nyerte kettejük párviadalát. Az 53. percben ismét öt a négyben támadhatott a Jarvenpaa-csapat, Manavian újabb hatalmas góllal gyorsan kihasználta a fórt és kettőre növelte az előnyt (3-1). A játékvezetők videóztak, majd érvényesnek ítélték a találatot.  A hátralevő hét percben támadott az Innsbruck, de csak kapuvasig jutottak Lammersék. Mindig volt egy önfeláldozóan blokkoló fehérvári bekk, akiben elakadt a lövés, és ha az első védelmi vonalon túl is jutottak a tiroliak, még mindig ott volt Carruth. Az utolsó két percre levitte kapusát Rob Pallin, de csak 9 másodperccel a vége előtt tudtak betalálni, Spurgeon csökkentette egyre csapata hátrányát (3-2). A Fehérvár Carruth kiváló kapusteljesítményének és két Manavian-bombának köszönhetően nagyon erős ellenfelet győzött le, megérdemelten.

avshci-2017

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

EBEL, 2956 néző. Játékvezetők: Konc, Smetana, Kacej, Németh.
Carruth: 93,5% (Rajna)
K
Swette: 88,0% (Nechvátal)
Vidmar, Stipsicz, Erdély, Hári, Kóger
1
Stach, Pedevilla, Lammers, Spurgeon, Bishop
Manavian, Uotila, Gilbert, Latendresse, LoVecchio
2
Ouellet-Blain, Lindner, Sedivy, Clark, Yogan
Szabó D., Harty, Vincze, Reisz, Luttinen
3
Wehrs, Guimond, Schramm, Schennach, Poulsen
Szaller, Kiss Zs., Kocsis, Szabó K.
4
Nussbaumer, Paulweber, Teschauer, Bar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:41 FHA Luttinen Reisz Manavian
1-1 22:10 HCI SH Yogan Clark
2-1 45:48 FHA Manavian Latendresse LoVecchio
3-1 52:18 FHA PP LoVecchio Manavian Harty
3-2 59:51 HCI Spurgeon Lammers Yogan
25 Kapura lövések száma 31
12 Kiállításpercek 12

A Fehérvár–Innsbruck góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum