Az UTE visszavághat az MK-vereségért

   

Öt napon belül másodszor is megmérkőzik egymással a Megyeri úton az UTE és a DVTK Jegesmedvék.

Az egyetlen hétfői Erste Liga-mérkőzésen megismétlődik egy múlt heti Magyar Kupa-csata. Bár a csütörtöki MK-selejtezőt a miskolciak nyerték, az Erste Ligában továbbra is nyeretlenek a lilák ellen. Az Újpest az elmúlt két hétben mindössze két bajnokit és a Jegesmedvék elleni kupameccset játszotta, elvben tehát volt idő a játék csiszolására. A gyakorlatban azonban csak csonka csapat állt Szilassy Zoltán rendelkezésére a csapatot sújtó sérülés- és betegséghullám valamint a junior vb miatt. Jó hír az UTE háza táján, hogy hazatért és talán már hétfő este játszhat is a három junior válogatott játékos, Kiss R., Pokornyi és Szalma. Ugyanakkor komoly fejfájást okozhat a szakvezetőknek a kapusposzt. Ágoston Olivér jól teljesített, de ő betegsége miatt egy ideig még nagy valószínűséggel nem lesz bevethető. A kupamérkőzésen először kapott teljes 60 percet a felnőttek között Márkus Levente, az UTE juniorjainak és az ifiválogatott első számú kapusa. Megmutatta, hogy szükség esetén lehet rá számítani, ami jó hír, hiszen nem lehet csak Ales Silával végigjátszatni egy teljes szezont. Márpedig szükség van minden bevethető játékosra, hiszen mostantól szilveszterig kőkemény sorozat következik a lilák számára. A DVTK Jegesmedvék után a Tüskecsarnokban a MAC következik, majd karácsony másnapján a DVTK Miskolcon, aztán a Ferencváros elleni örökrangadó, végül pedig a Dunaújváros. Nem túlzás, ha azt állítjuk, ebben a két hétben el is dőlhet a lilák sorsa, már ami az alsó- vagy felsőházba jutást illeti.

Ami a védőket illeti, nem volt sokkal jobb helyzetben a liláknál a címvédő DVTK sem a csütörtöki kupameccsen. Hiányzott a soraikból Láda Balázs és Jed Rusk, így összesen hat hátvéddel érkeztek Újpestre. A miskolciak az elmúlt hét végén egyetlen meccset sem játszottak, így az UTE feletti idei első győzelem emlékével térhetnek vissza a Megyeri útra öt nap elteltével. Visszatérhet a Magyar Kupa-meccset eltiltás miatt kihagyó Pavuk is. Elképesztő a miskolciak teljesítménye a ligában is, legutóbbi vereségük – amelyet éppen az UTE ellenében szenvedtek el – óta már 7 meccset nyertek sorozatban. A titkuk alighanem a védekezésben rejlik. Ezen a hét mérkőzésen például összesen 6 gólt kaptak, pedig ebben a szakaszban játszottak otthon és idegenben a Brassóval, idegenben a Csíkszeredával, és hazai pályán a MAC-cal is. Eddigi 21 lejátszott mérkőzésük közül mindössze ötször kaptak 2-nél több gólt. A csatárok és a védők mezőnymunkája távol tartja az ellenfeleket a kaputól, és ha mégis eljutnának addig, akkor Adorján Attila és Kiss Bence is ott van még, a két fiatal hálóőr pedig nagyszerű utolsó védvonalat alkot. Érdekes, hogy a 2-nél több gólt lövő csapatok között egyaránt kétszer szerepel az egyébként a mezőnyben kifejezetten kevés gólt lövő csapatok közé tartozó UTE és a Titánok, talán nem is véletlen, hogy csak ők ketten voltak képesek pontot lopni eddig a miskolciaktól. Ha az UTE nyerni akar, akkor harmadszor is meg kell próbálni túljutni a két gólon.

A találkozó este nyolc órakor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti majd.

“Nagyon várom az esti összecsapást – nyilatkozta a csapathonlapnak Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. – Le​​​​​gutóbb pár napja találkozott a két csapat, akkor sikerült diadalmaskodni, ám ennek a mérkőzésnek nagyobb a tétje. Legutóbb mindkét oldalon hiányoztak fontos játékosok, így több lehetőséget kaptak a fiatalok, ezúttal keményebb meccsre számítok, biztos vagyok benne, hogy nem fogják könnyen adni azt a három pontot, de ahogy mindig, ezúttal is mindent meg fogunk tenni a győzelemért.”

A miskolciakkal kapcsolatos hír, hogy gyűjtést indítanak a Jegesmedve-szurkolók. “Az egész országot megrázta az a tragédia, amely egy hajdúszoboszlói családdal történt – áll a drukkerek közleményében. – Miután életet adott hármasikreinek, a kórházban elhunyt az édesanya. Az édesapa így egyedül maradt a három gyermekkel. A Jegesmedve-szurkolók úgy döntöttek, hogy a szerdán este Miskolcon megtartandó, Dunaújváros elleni mérkőzés előtt gyűjtést indítanak a nehéz helyzetbe került család számára. Kérik mindazokat, akik szeretnék adományukkal támogatni a kezdeményezést, a mérkőzés előtt keressék a Jégcsarnokban a szurkolói gyűjtőpontot.”

UTEMIS

Fotó: UTE

UTE–DVTK Jegesmedvék 2-1

   

Élvezetes, közönségszórakoztató meccset játszott a tavalyi elődöntős páros, amelynek végén az Újpest hosszabbításos sikernek örülhetett.

A csapatok nem aprózták el a kezdést, hiszen 15 másodperc elteltével már mindkét kapu előtt feljegyezhettünk egy-egy helyzet. Kicsit csapkodó, sok hibával tarkított játék alakult ki a következő percekben, majd jöhetett az első miskolci előny, miután a lilák elcserélték magukat. A fór túl sok izgalmat nem hozott, utána viszont az Újpest percei jöttek, ekkor Adorján bizonyította, hogy továbbra is jó formában van. A harmad közepén kétszer is villantak a miskolci csatárok, de Sila bravúrosan óvta meg kapuját a góltól. A tempóra nem lehetett panasz, és a kevés játékmegszakítás miatt gyorsan pörgött az óra is. Futószalagon érkeztek a helyzetek, bármelyik csapat megszerezhette volna a vezetést, de a kapusok remekeltek. Az utolsó percben előbb a újpesti, majd a vendégkapu előtt alakult ki hatalmas lehetőség, ám mindig volt egy közbenyúló bot, vagy egy blokk, így gól nélkül telt el a harmad.

A második játékrészben folytatódott a nagy rohanás, ami élvezetes, izgalmas játékkal párosult. A csapatok remekül védekeztek, ezért viszonylag kevés komoly helyzetet láthattak a szurkolók, akik azonban így sem unatkozhattak. A harmad közepe felé a Jegesmedvék egyre több időt töltöttek a hazai térfélen, és alaposan megdolgoztatták Silát. Csaknem két percig 4 a 4 ellen játszhattak a felek, ekkor azonban inkább a küzdelem dominált. A 33. percben Galanisz telibe találta a bal kapuvasat, majd két nagy újpesti helyzet maradt ki. Két perc múlva ismét Galanisz volt a főszereplő, hiszen emberhátrányban korongot szerzett, egyedül vihette azt Silára, de helyzetét nem tudta gólra váltani. Éppen négy perc volt hátra a harmadból, amikor Kulmala ugorhatott ki szólóban, fonákkal emelt kapura, a korong átcsorgott Silán, majd a gólvonalon is (0-1). Gyorsan jött a válasz, két perc múlva egyenlített az Újpest: egy gyors kontra végén Sikorcin szúrt bele egy lövésbe a kapu előtt, a korong kijött Adorjánról és a jó ütemben érkező Ropret közelről nem hibázott (1-1).

A harmadik harmad áthúzódó újpesti előnnyel kezdődött, ám ez eredmény nélkül telt el. Nem sokkal később egy újpesti védő vétette el a korongot a támadó kék vonalon, Tóth Adrián meglódulhatott azzal, ám lövését Sila nagy bravúrral védte. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a középső harmadban szinte alig kopott a jég, olyan gyorsan játszották át azt a csapatok. Komoly tempót diktáltak továbbra is a felek, és a levegőben lógott az újabb (akár győztes) gól, amelyet bárki megszerezhetett. Az 55. percben Pavuk felesleges támadó harmadbeli szabálytalansággal hozta előnybe az Újpestet. Erre fejelt rá Rantanen, aki előbb két fegyelmit, majd egy 5 perces emberelőnnyel járó és egymeccses eltiltást automatikusan maga után vonó végleges kiállítást is kicsikart magának, így a hazaiak két percig kettős fórban játszhattak, ám az óriási lehetőséggel nem tudtak élni. Sőt, a büntetőpadról visszatérő Pavuk egyedül mehetett egy előrepattanó koronggal, de szólóját fogta Sila.

A hosszabbítás elején a liláknak még volt 45 másodpercnyi emberelőnye, de ezúttal sem tudtak gólt lőni belőle. A pluszpont sorsa egy perccel a lefújás vége előtt dőlt el: Benk kapta középen a korongot teljesen tisztán, elhúzta azt a kivetődő Adorján mellett, és fonákkal emelt az üresen maradt kapuba (2-1).

A két csapat fantasztikus iramú, kitűnő mérkőzést vívott egymással, és az Újpest harmadszor is megverte a bajnokcsapatot.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): ”Nagyon nagy csata volt, a két kapus fantasztikus teljesítményt nyújtott. Jól bírtuk a gyors tempót, és tudtuk, a végén egy lövés dönthet. Nagyon örülök, hogy ez a miénk volt.”

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”A mérkőzés előrehaladtával egyre jobban játszottunk, voltak szólóink, egyéb lehetőségeink, hogy eldöntsük a mérkőzést. Ez nem sikerült, így az Újpest a végén a maga javára tudta fordítani az állást.”

UTEMIS SF4

Erste Liga, 375 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Soltész, Muzsik.
Sila: 95,5% (Sági Máté)
K
Adorján: 94,4% (Kiss B.)
Kiss R., Kiss D., Benk, Caladi, Sági Martin
1
Joe, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
Kovács A., Turbucz, Sikorcin, Frolík, Ropret
2
Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris
Nagy N., Dósa, Szalma, Schmál, Pápa
3
Bernáth, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Kulmala
Horváth, Nemes, Pichler
4
Köllő, Albert, Berta, Tóth G.
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 36:01 MIS Kulmala Sakaris
1-1 37:50 UTE Ropret Sikorcin Frolík
2-1 63:57 UTE Benk Ropret
36 Kapura lövések száma 22
4 Kiállításpercek 63

Az UTE–DVTK Jegesmedvék góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum