Az Újpestnek nyernie kell a felsőházért

   

Az idegenben harmatos Brassó ellen javíthat pozícióin az UTE.

Nem sikerült jól az UTE legutóbbi erdélyi túrája, a lilák kikaptak Csíkszeredában és Brassóban is. Szerencséjükre a következő hétvégén a DVTK Jegesmedvék és a MAC hibátlanul zárt, így mindkét közvetlen vetélytársuk értékes pontokat hullajtott el. Így az Újpest továbbra sincs rossz pozícióban, a vesztett pontok alapján a negyedik legjobb csapat, tehát jó esélye van a felsőházi tagságra. Ehhez azonban tenni is kell. A miskolciakkal és a dunaújvárosiakkal együtt az UTE játszotta eddig a legkevesebb meccset a ligában, azaz nekik még meg kell szerezniük azokat a pontokat, amelyek egy részét a többiek már megszerezték, ahhoz, hogy a kedvező pozíciójuk megmaradhasson. Ha van közvetlen vetélytárs elleni kötelező győzelem, akkor a Brassó elleni éppen olyan. Ugyanakkor valószínűleg minden újpesti játékosban élénken él még a november végi csatájuk emléke. Hiába játszotta végig akkor óriási fölényben a meccset az Újpest, Patrik Polc lehúzta a rolót, 53 kísérletükből 52-t hárított, csak a hosszabbításban maradt tehetetlen Ladislav Sikorcin korongjával szemben. Az a mérkőzés megmutatta az újpestiek legnagyobb problémáját is. Rengeteg helyzetet alakítanak ki, rengeteget lőnek kapura, de nagyon pontatlanok. Ebben mindenképpen javulniuk kellene, ha a szezon végére valóban szeretnének ismét előrelépni egyet. Az utóbbi mérkőzéseken rendkívül sok hiányzója volt a csapatnak, ifik és juniorok pótolják őket, eddig örömtelien jól. De tőlük azt elvárni, hogy húzóemberek legyenek, nem lehet. Megváltás lenne a csapatnak, ha a lábadozók közül néhányra újra számíthatna Szilassy Zoltán.

A Brassó eddigi szereplése több, mint csalódást keltő. Bár péntek este Fehérváron rendkívül szerencsés körülmények között megszerezték szezonbéli első hárompontos győzelmüket idegenben, a kifejezetten jó nevekből álló csapatnak nem úgy megy, ahogy azt elképzelték a szezon előtt. Ráadásul őket is sújtják sérülések. Bár Walls több hetes kihagyás után a Titánok ellen góllal tért vissza, MacMillan még mindig nem tudott jégre lépni. Hogy minden nyűglődése ellenére a Brassó jó csapat, azt bizonyítja, hogy számos alkalommal szenvedtek minimális különbséggel vereséget. Elképzelhető, hogy azok az apróságok, amelyek eddig rendszeresen számukra kedvezőtlen irányba döntöttek el mérkőzéseket, egyszer csak a javukra fognak kedvezni. A potenciál megvan bennük arra, hogy bárkit legyőzzenek. Az alapszakaszt már nem nyerhetik meg, de némi szerencsével és sok munkával még ők is befuthatnak a felsőházba.

UTE-BRA-TSH_7736

fotó: TSH fotó

UTE–Brassó 4-1

   

Az újpestiek gyakorlatilag végig vezetve, magabiztosan verték a Coronát, sikerükkel megelőzték az FTC-t.

Az UTE erősen kezdte a Brassó elleni meccset, már az 55. másodpercben megszületett a hazaiak első gólja, Nagy Nilan talált be Patrik Polc kapujába. A harmad folytatásában a brassóiak hajtottak az egyenlítésért, de mind a 9 lövésüket védte Ales Sila. A második játékrészben még tovább nőtt a lila-fehérek előnye: előbb Nemes Benjamin, aztán Peter Huba lőtt gólt, a meccs felénél 3-0-ra vezetett az UTE. A brassói reményeket Braden Walls hozta vissza, amikor 23 másodperccel a második harmad vége előtt szépített. A záró játékrész egyetlen gólt hozott, az 57. percben Sikorcin beállította a 4-1-es végeredményt. Az UTE ezzel visszavágott a december 3-i brassói vereségéért, győzelmével megelőzte az FTC-t és 1 pontra megközelítette a 4. helyen álló SC Csíkszeredát, de a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a csíkiak 3 meccsel többet játszottak náluk.

braute-2017

Fotó: ASC Corona Brassó

Erste Liga, 542 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Abonyi, Kedves.
Sila: 95,2% (Márkus)
K
Polc: 89,5% (Tőke)
Huba, Fekete, Sikorcin, Frolík, Ropret
1
Sirokovs, Ölander, Walls, Wilgosh, Knyazev
Kovács A., Kiss D., Benk, Caladi, Sági Martin
2
MacMillan, Bors, Mihály Á., Bíró G., Gliga
Nagy N., Dósa, Kovács S., Horváth, Pápa
3
Jemeljanyenko, Bíró O., Molnár, Tranca, Zabludovszkij
Turbucz, Nemes, Pichler
4
Mihály E., Zsók, Péter, Bíró M.
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Lacroix Martin, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:55 UTE Nagy N. Benk Sági Martin
2-0 24:26 UTE Nemes Sági Martin Caladi
3-0 28:58 UTE Huba Benk Caladi
3-1 39:37 BRA Walls Sirokovs
4-1 56:13 UTE Sikorcin Ropret Dósa
38 Kapura lövések száma 21
8 Kiállításpercek 8

Az UTE–Brassó videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum