Meglepetéscsapatok rangadója Dunaújvárosban

   

Október 22. óta nem tud hibázni a Dunaújváros az Erste Ligában. A szezon negyedik DAB–Csíkszereda mérkőzése következik.

Az első kettőt meglehetősen simán nyerték a székelyek, a Vákárban 5-1-re, Dunaújvárosban 4-1-re győztek. A DAB legutóbbi erdélyi túráján szerezte meg az első pontjait a kék-fehérek ellen, izgalmas, fordulatos meccsen, sorozatban lőtt 5 góljuknak köszönhetően 6-4-gyel húzták be a három pontot. Ha ismét nyernek az Acélbikák, akkor a vesztett pontokat illetően 13 pontos lesz az előnyük. Ez 7-10 fordulóval az alapszakasz vége előtt meglehetősen nagynak számít, erős kiindulási pozíciót biztosítana Azariék számára a legjobb 4-be kerülésért folytatott küzdelemben. A hétközi Magyar Kupa-mérkőzést a Vasas ellen tartalékosan tudta le a csapat, több fontos játékos – Nageler, Turcotte, Lencsés, Erdélyi, Azari, Novotny, Borbás – pihenőt kapott. A fiatalok megoldották a kötelezőt, Becze 5 góllal és egy gólpasszal jelezte, hogy gyorsan megy a visszailleszkedés tavalyi csapatába.

A Csíkszereda három hazai vereség után indult el soron következő túrájára. A DAB, a Jegesmedvék és a MAC elleni vereségekkel elég sokat rontott az így is megsüvegelendő összteljesítményén a csapat, így nagyon fontos lenne a számukra minél több ponttal hazatérni a két közvetlen vetélytárs, a Ferencváros és a Dunaújváros elleni mérkőzésekről. A Ferencváros ellen a feladat első részét sikerült ha nem is maradéktalanul, de jól megoldani, két pont került a zsákba. A mostanság bombaformában játszó DAB ellen várhatóan kicsit nehezebb dolga lesz Leo Gudas csapatának. Szerencséjükre Peter Fabus eltiltása letelt, így Papp, Valchar, Brnák és Szcsasztlivij visszatérése után még tovább erősödhet a vezető duó elleni hazai meccseken még meglehetősen foghíjas keret.

DAB-SCC_20170925-1

Sorozatban 10 veretlen mérkőzésnél tartanak a Dunaújvárosiak a ligában, és céljuk nem más, mint megszerezni a sorban 11-ediket is. A Csíkszereda rengeteget fejlődött, bár tartalékosan három fontos hazai mecccset elbukott, de nagyon jó pozícióban van. Mindkét csapat szereplése kellemes meglepetés eddig, tőlük talán kevesebben várták a felsőházba kerülést. Szerencsére jó szereplésükkel megkavarták a helyzetet, és nagyon érdekessé tették a középmezőny küzdelmét. Szombati egymás elleni mérkőzésük elsősorban a csíkiak számára akár sorsdöntő is lehet.

“Ez az év egyik legfontosabb mérkőzése – mondta a csapat által kiadott sajtóanyagban Jason Morgan, az Acélbikák trénere. – Attól függően, hogy a Szereda hogyan teljesít a Ferencváros ellen, akár hat pontosra is növelhetnénk az előnyünket, úgy, hogy három mérkőzéssel kevesebbet játszottunk. Nagyon jó emberelőnyös játékuk van a székelyeknek, így a szokásosnál is fegyelmezettebben kell játszanunk. A koronggal jól és okosan kell bánnunk, mivel nagyon veszélyesek, gyors kontrákat vezetnek, és kegyetlenül megbüntetik a védekező harmadban ejtett korongvesztéseket. Nagyon remélem, hogy hasonló mentalitást és teljesítményt látok, mint a Fehérvár ellen.”

DAB–Csíkszereda 3-1

   

Folytatódott a dunaújvárosiak szenzációs sorozata, újabb győzelmükkel stabilizálták harmadik helyüket az Erste Liga-táblázaton.

Igazi rangadót játszottak az Acélbikák a közvetlen rivális Sportklubbal, egyenlő erők színvonalas küzdelmére lehetett számítani előzetesen, és ez be is következett. Érdekes módon az első harmadban a hazaiak támadtak többet, ám a vendégek voltak eredményesek, a második felvonásban viszont ellenkező forgatókönyv érvényesült. A székelyek részéről ismét Pjotr Szcsasztlivij talált be, majd a DAB két olyan játékos révén egyenlített, illetve vette át a vezetést, akik a hét közbeni kupameccs alkalmából pihenőt kaptak: Hugo Turcotte, majd Borbás Gergely szerzett gólt. Természetesen kiélezett csatát hozott az utolsó menet is, amikor is a véghajrá felé közeledve az Acélbikák házi pontkirálya, Odnoga Mátyás növelte a differenciát. A csíkiak innen már nem tudtak visszakapaszkodni, az Újváros 3-1-re nyert, egymás után tizenegyedik sikerét aratta, és már a második MAC-hoz képest is belátható közelségbe került.

Erste Liga, 950 néző. Játékvezetők: Mayer, Mayer, Ozsváth, Árkovics.
Duschek: 97,6% (Scola)
K
Onodi: 93,6% (Ruczuj)
Léránt, Orbán A., Nageler, Turcotte, Izacky
1
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
Hüffner, Erdélyi, Becze, Azari, Novotny
2
Brnák, Farkas, Szcsasztlivij, Fabus, Bíró
Lencsés, Hruby, Silló, Odnoga, Hári
3
Flinta, Gecse, Fodor, Moldován, Molnár
Szkripec, Török, Németh, Borbás, Nagy
4
Györfy, Salló, Antal N., Egyed, Rokaly N.
Morgan Jason, Musial David
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:30 SCC Szcsasztlivij Bíró Brnák
1-1 20:10 DAB Turcotte
2-1 24:19 DAB Borbás
3-1 53:53 DAB Odnoga Silló Lencsés
47 Kapura lövések száma 41
10 Kiállításpercek 6

A DAB–Csíkszereda góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum