A két éllovas csap össze Miskolcon

   

2015 óta repül kötelékben a magyar bázisú nemzetközi bajnokság élén a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest. Kettejük rangadója igazi hokicsemegének számít.

Az első évben a miskolciak 10-ből 10-et nyertek, de egyáltalán nem könnyen. Az alapszakaszban a három miskolci összecsapásuk mindegyike hosszabbításban dőlt el a javukra, idegenben kétszer 2, egyszer pedig 1 góllal nyertek. Az előzmények alapján egyáltalán nem véletlenül és váratlanul e két csapat döntött a bajnoki címről is. A döntőt söpréssel hozta a Miskolc, sorrendben 4-1, hosszabbítás után 5-4, 3-2 és 5-2 volt a javukra. A második szezonban sokkal közelebb került egymáshoz a két csapat. Tizenegyedik nekifutásra sikerült a MAC-nak legyőznie a Jegesmedvéket, sőt, megszerezte első győzelmét Miskolcon is. Végül az alapszakaszt három győzelemmel zárta, hiszen övé lett a három pont a Winter Classicon is. De mint tudjuk, a rájátszás egy egészen más műfaj, ebben ismét a Jegesmedvék voltak jobbak. A MAC egyetlen meccsen tudta meglepni őket, a párharcban jobbára mindig az történt a jégen, amit a miskolciak akartak, teljesen megérdemelten szerezték meg az újabb bajnoki címet 4-1-es összesítéssel. Ebben az idényben eddig csak egyszer találkoztak eddig a felek, akkor nagyon izgalmas mérkőzésen ismét a miskolciak nyertek.

Hogy kedden este milyen eredményre számíthatunk, az szinte megjósolhatatlan. Hiába szólnak az előzmények a miskolciak mellett, a sport és a nagy rangadók sajátossága, hogy mindig megvan az esély a meglepetésre. A DVTK Jegesmedvék ebben a szezonban óriási formát mutatnak. Hazai jégen egyedül az UTE tudta elvenni a makulátlanságukat, büntetőkkel győzött Miskolcon. Érdekes módon a liláknak sikerült az egyetlen rendes játékidőben elért győzelem is Mikael Tissel legénysége ellen, még a szezon elején, a Megyeri úton. Rajtuk kívül egyedül a Fehérvári Titánok tudott pontot lopni Vas Jánoséktól. Miskolcon így impozáns a csapat mérlege, 8 győzelem mellett egy túlórás vereség, a 27 megszerezhetőből 25 pont, 92,6%-os teljesítmény. A Jegesmedvék nemcsak az Erste Ligában mennek jól, hanem a Kontinentális Kupában is végre összejött a jó szereplés, a harmadik körben sokáig akár a döntőbe jutásra is esélyük volt. A Visegrád Kupában viszont összejött ez is, ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel várhatják a Nitra elleni finálét.

A MAC Budapest bár nem szerepel rosszul ebben az idényben sem, a teljesítményük közel sem olyan meggyőző, mint az előző két idényben. A védekezés kevésbé feszes, meccsenkénti átlagban szignifikánsan több gólt kapnak, mint az elmúlt két szezonban. Ráadásul – különösen idegenben – sok kiállítást szednek össze, ami nem könnyíti meg az életüket. Egy évvel ezelőtt 40 meccs után volt 7 vereségük és 3 túlórában elszenvedett vereségük, most 21 meccs után tartanak 6 vereségnél. A MAC a Visegrád Kupában is gyengébben szerepelt, mint vetélytársa, az alapszakaszt a mezőnyben egyedüliként 0 ponttal zárta. A negyeddöntőben a Nitra ellen viszont felszívta magát a csapat, megvolt az esély akár a továbbjutásra is, Nyitrán hosszabbításban dőlt el, hogy a felvidékiek mennek a legjobb négy közé.

A Jegesmedvék az újpestiek népkerti győzelme óta hatos győzelmi szériában vannak, a MAC a legutóbbi öt meccséből négyet megnyert. Legutóbb együtt voltak erdélyi túrán, ezen mindkét csapatnak sikerült a bravúr, 6-6 ponttal tértek haza. A miskolciak egy két- és egy háromgólos győzelemmel, a MAC pedig két szoros, egygólos győzelemmel. Brassóban és Csíkszeredában akármilyen különbséggel nyerni nagy bravúr, a sikeres túra jelzi, hogy mindkét csapat erős és jó formában van, így remélhetőleg a szezon legjobb meccsét produkálják a népkerti csarnokban.

mis-mac_20171006

fotó: DVTK.eu

DVTK Jegesmedvék–MAC 2-0

   

Ismét kitűnő mérkőzést játszott az előző két ligadöntő résztvevője, végül a miskolciak otthon tartották a három pontot.

Az Erste Liga csúcsrangadója meglepő jelenettel kezdődött: a kezdőbulinál Brown botja azonnal eltört, így rögtön kérhetett egy másikat. Nagy tempóban estek egymásnak a felek, már az első percekben látszott, hogy eseménydús meccsnek nézünk elébe. Még nem telt el egy perc, amikor Pavuk a felső vasat találta telibe. Bő két perc elteltével jött az első emberelőny, amit a MAC könnyű kézzel el is szórt. Teljes létszámban gyors, élvezetes játék alakult ki, szép megmozdulásokkal, figurákkal, ugyanakkor viszonylag kevés lövéssel. Egyik fél sem tudott tartós fölényt kialakítani, és a masszív védelmek miatt a kapusoknak sem volt túl sok dolga. A 10. percben a vendégek elcserélték magukat, de az előnnyel a házigazdák sem tudtak élni. A harmad második felében továbbra is magas fordulatszámon pörgött a meccs, és immár a lövések száma is megnőtt, igaz, eredmény nélkül. A 17. percben kis híján a vendégek lőttek emberhátrányos gólt, de a kontra végén elrontották a ziccert. Az utolsó két perc több nagy helyzetet is hozott a vendégkapu előtt, de az eredmény nem változott.

A második harmad nagy MAC helyzetekkel kezdődött, de mindegyik kimaradt. A vendégek ekkor lendületesebben, veszélyesebben játszottak, ám játékukat a 25. percben egy emberhátrány törte meg, de végül ezzel a házigazdák nem tudtak élni. Teljes létszámban hullámzó játékot láthattak a nézők, mindkét kapust alaposan belőtték a csatárok. A sebesség semmit sem csökkent, és a játékosok minden korongért alaposan megharcoltak. Az idő előrehaladtával inkább a küzdelem került előtérbe, ritkábbak lettek a helyzetek. A 36. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: a kapu mögött Kulmala passzolta vissza a Tóth Adriánnak, aki a kapuvas mellől lőtte a pakkot a gólvonal mögé, Bálizs már nem ért oda vissza (1-0). Két perccel a vége előtt Miskolczi vihette egyedül Bálizsra a korongot, de lövést elrontotta, a kapus védeni tudott. Nem sokkal a dudaszó előtt Cunnigham térdhasználat miatt ült ki a büntetőpadra, Galaniszt pedig azonnal az orvosok kezdték vizsgálni (a játékos a harmadik harmadban ismét játszott).

A harmadik játékrész így áthúzódó miskolci előnnyel indult, bár két nagy helyzetük is volt, nem tudták növelni előnyüket. A 45. percben, egy kihagyott vendégelőny után nagy kavarodás alakult ki a miskolci kapu előtt, és bár a korong a túljutott a gólvonalon, előtte már sípoltak a játékvezetők. Érezhetően nőtt a feszültség a jégen, ami nem sokkal később Sakaris és Kovács páros kiállításában öltött testet, majd másfél percnyi 4 a 3 elleni miskolci fór következett. Ezt már kihasználták a hazaiak: Pavuk egy Bálizsról lecsorgó korongot pöckölt az üres kapuba (2-0). Az 53. percben Kulmala oldalról leadott lövése végigcsúszott a MAC-kapu gólvonalán, de nem pattant be. Négy perccel később Tóth Adrián szólóját védte Bálizs. Az utolsó percben Majoross Gergely még levitte kapusát, ám így sem sikerült betalálni, maradt a végeredmény.

A két csapat nagyon küzdelmes, nagy iramú, valóban szoros meccset vívott egymással, és ezúttal is apróságok döntöttek a Jegesmedvék javára.

mismac-17

Fotó: DVTK

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Nagyon szoros mérkőzést vívott két kitűnő csapat. Kiegyenlített volt a játék, nagyon fontos volt Tóth Adrián gólja, ami a mi oldalunkra billentette az előnyt. Lényeges volt, hogy Adorján ismét remekül védett. A játékosok nagyon kemény harcoltak minden egyes cserében, ezért nagyon elégedett vagyok.”

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC Budapest): ”Szikrázó, parázs találkozó volt, nagy tempóval, komoly küzdelemmel. A játékunkkal, az erőfeszítésünkkel maximálisan elégedett vagyok. Hiányérzetem van azonban azzal, hogy bizonyos helyzetekben rossz döntést hoztunk, még egy passz, még egy csel. Hiába voltak lehetőségeink, ha ezek nem lőjük be, nem nyerhetünk. Az ilyen mérkőzésekből a megfelelő következtetéseket kell levonni, hogy legközelebb sikeresebbek legyünk.”

Erste Liga, 2017. dec. 12., kedd.
Adorján: 100% (Kiss)
K
Bálizs: 95,1% (#2465)
Joe, Leppanen, Galanisz, Magosi, Miskolczi
1
Macaulay, Pozsgai, Klempa, Brown, Dansereau
Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris
2
#4914, Dudas, Orban, Nagy, Bodó
Bernáth, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Kulmala
3
Garát, Vokla, #693, Terbócs, #2474
Köllő, Tóth G., Berta
4
#3879, Kedves, #3579, Lőczi
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
E
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 35:14 MIS Tóth A. Kulmala Leppanen
2-0 46:55 MIS PP Pavuk Kulmala Vas
41 Kapura lövések száma 40
8 Kiállításpercek 18

A Jegesmedvék–MAC góljai

 

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum