Megfogyatkozott UTE utazik Bécsbe

   

Hét játékos hiányzik az alapcsapatból, különösen hátvédposzton gyengültek ezekben a napokban.

Nem vár könnyű mérkőzés a lilákra, hiszen bár a bécsi farmcsapat eddig nem mutatott sokat, az UTE kerete messze nem teljes. Varga Arnold és Hegyi Ádám sérült, Cseterrel szerződést bontottak, Becze a DAB-hoz távozott, miközben Kiss Roland, Szalma Zsolt és Pokornyi Dávid a junior válogatottal éppen Franciaországban tartózkodik. Ez összesen hét játékos, akik közül négy hátvéd, elsősorban tehát hátul kell átvariálnia a párokat Szilassy Zoltán vezetőedzőnek. A csapat amúgy sincs valami jó formában, hiszen az utolsó négy meccsén mindössze két pontot gyűjtött, bár előtte a MAC-ot és a DVTK Jegesmedvéket is legyőzték. Nem is csoda, hogy időközben jelentősen visszacsúsztak és már csak a hatodik helyen állnak. Pánikra azonban semmi ok, a harmadik helyen álló dunaújvárosiak mindössze öt ponttal előzik őket. A Vienna Capitals II. pénteken éppen az Acélbikákat próbálta megállítani, és bár az első harmadban egyenrangú ellenfelei tudtak lenni a DAB-nak, az végül begyűrte őket és 5-1-re nyert, kilencedik győzelmét szerezve. Mint az közismert, a ligaújonc eddig csak a Brassótól tudott pontokat rabolni, összesen hármat. Az UTE ellen még így sem ők az esélyesek, de kétségkívül most lesz a legtöbb esélyük ellenük.

vc2-ute_TSH_5063

fotó: TSH fotó

Vienna Capitals II–UTE 4-6

   

Az újpestiek csak nagy csatában tudták elhozni a három pontot Bécsből.

Az UTE három újoncot is avatott a mérkőzésen: Kovács Sebestyén, Fekete Botond és Horváth Ákos egyaránt pályafutása első Erste Liga-mérkőzésén lépett jégre, sőt utóbbi egyből az első sorban kapott helyet Peter Huba bekkpárjaként. A lila-fehérek egyből nekiestek ellenfelüknek, 16:5-re nyerték a kapura lövési mutatót az első harmadban, ám Dusan Sidor remekül védett, csak egyetlen gólt kapott, a 15. percben Martin Frolík talált be neki. A második játékrészben is tartotta a lépést a Capitals II, a bécsiek a 48. másodpercben Curtis Loik révén egyenlítettek. Másfél perc múlva emberelőnybe került az UTE, nem élt vele, viszont a harmad derekán adódott hazai előny gólt hozott, Huba büntetését Ranftl használta ki. Az osztrákok alig több mint 4 percig vezettek, a 32. pecben Nagy Nilan egyenlített. A játékrész második felében két emberhátrányt is kibekkelt az UTE, a 39. percben pedig Frolík 5 a 4 elleni találatával már újra vezetett.

A záró húsz percben Sikorcin és Turbucz is gólt lőtt a bécsieknek, úgy tűnhetett, 5-2-es újpesti vezetésnél eldőlt a meccs. A hazaiak nem így gondolták, alig több mint 1 perc múlva Thalhammer szépített emberelőnyben, az 54. percben pedig Schlögh góljánál már csak eggyel vezettek a lila-fehérek, ekkor Szilassy Zoltán időt kért. A végjátékban Dósa kiállításával és a kapuslehozatallal 6 a 4 ellen támadhatott a Capitals II, hiába, nem éltek a lehetőséggel, sőt a kiegészülés után a büntetőpadról visszatérő játékos eldöntötte a mérkőzést. Az UTE 6-4-re győzött, a bécsiek pedig egyre inkább veszélyt jelentenek ellenfeleikre.

Erste Liga, 0 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Kedves, Libiseller.
Sidor: 89,4% (Maros)
K
Sila: 81,8% (Márkus)
Piff, Steibl, Maxa F., Schönwetter, Janisch
1
Huba, Horváth, Benk, Caladi, Sági Martin
Leitner, Kuqali, Schlögl, Ranftl, Karitnig
2
Kovács A., Kiss D., Sikorcin, Frolík, Ropret
Müller, Wolf, Szabad, Loik, Thalhammer
3
Nagy N., Dósa, Nemes, Pichler, Turbucz
Bolterle, Rohm
4
Fekete, Kovács S.
Dolezal Christian, Schweda Peter
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:09 UTE Frolík Ropret Sikorcin
1-1 20:48 VIC Loik
2-1 27:07 VIC PP Ranftl Schlögl Schönwetter
2-2 31:31 UTE Nagy N. Turbucz Dósa
2-3 38:06 UTE PP Frolík Ropret
2-4 45:49 UTE Sikorcin Ropret Kovács A.
2-5 47:11 UTE Turbucz
3-5 48:29 VIC PP Thalhammer Schönwetter Maxa F.
4-5 53:31 VIC Schlögl Thalhammer
4-6 59:54 UTE EN Dósa
22 Kapura lövések száma 48
6 Kiállításpercek 14

A Vienna Capitals II–UTE góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk