A MAC idei első szeredai győzelmére hajt

   

Nem mellesleg egy győzelemmel jelentős előnyre tudna szert tenni az őt üldöző csapatokkal szemben. A Szeredában továbbra is a sérültek jelentik a legnagyobb kihívást.

Mindkét pénteki erdélyi meccset a vendégcsapat nyerte, minek következtében a két első helyezett, vagyis a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest is megerősítette vezető helyét a tabella élén. A Jegesmedvék vezető helye megkérdőjelezhetetlen, úgy is 9 ponttal vezetnek a MAC előtt, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak. 42 pontjával a fővárosi csapat a második, előnye hat pont az időközben igen csak kicombosodó dunaújvárosiakkal szemben. A 3-6. Hely között igen sűrű a mezőny, jellemző módon a harmadik DAB és a hatodik UTE között kisebb a távolság, mindössze öt pont, mint a MAC és a DAB között. Szombaton a két éllovas helyet cserél, a MAC a Vákárban, a DVTK Jegesmedvék Brassóban lép pályára.

SCC-MAC-1

A Csíkszereda gondjai nem oldódnak meg egyik napról a másikra, a légiósállományt jelentős sérüléshullám sújtja. A Valchar, Szcsasztlivij, Potapov trióhoz Brnak is csatlakozott a sérültlistán, helyükre érkezett Alekszandr Golovin, akinek 12 és fél perc kellett az Erste Ligában ahhoz, hogy meglője első gólját. A csapaton azonban ez sem segített, a háromszoros címvédő a végén 3-1-re nyert. A MAC szoros meccset játszott a Brassó ellen, Brown és Dansereau góljaival 2-1-re nyertek a Cenk alján. Eezek alapján nehéz megtippelni, melyik csapat várhatja kedvezőbb előjelekkel a találkozót, a MAC Budapest idegenben is igen gólképes csapat, közel 3,5 gólt szereznek vendégként, igaz, magukhoz képest sokat is kapnak, kereken két és felet. A Csíkszereda hazai pályán általában még ennél is gólgazdagabb mérkőzéseket játszik, 12 meccsén 45-33 az összesített gólarányuk. Mivel mindkét gárda extrém terhelésnek van kitéve, a Csíkszereda a rövidebb kispad, a MAC az idegenbeli túra miatt, ezért döntő lehet, hogy melyikük tud tovább szellemileg friss maradni.

SC Csíkszereda–MAC Budapest 3-4

   

A tabella 2. helyén álló fővárosiak legyűrték a Sportklubot, sikerükkel 9 pontra nőtt az előnyük a Dunaújváros, Csíkszereda párossal szemben.

A találkozó első harmada nem hozott sok feladatot a kapusok számára, Onodi 9, Bálizs 6 kapura lövést kapott. Ezekből egyetlen gól született, a 17. percben Antal Zsombor vezetéshez juttatta a Sportklubot egy emberelőny során. A második játékrészben két kivédekezett emberhátrány után 67 másodperc alatt fordított a MAC: előbb Brown egyenlített, aztán Bodó fordított. A záró húsz perc hozta a legtöbb izgalmat: a 44. percben Orban révén már két góllal vezetettek a vendégek, ám mindösszesen csak 22 másodpercig, ugyanis Golovin visszahozta a csíki reményeket. Négy percre rá Bodó meglőtte önmaga 2., csapata 4. találatát, amivel visszaállt a kétgólos differencia. Az 53. percben emberelőnybe került a Csíkszereda, az 5 a 4 elleni lehetőséget Golovin váltotta gólra. A végjátékban Onodi lekorcsolyázott a hazai egyenlítés reményében, hiába. A MAC 4-3-ra győzött, sikerével hatpontos erdélyi túrát zárt.

macscc

Fotó: MAC

A magunk javára fordítottuk a meccset

 

A MAC vezetőedzője látja csapatán a fejlődést.

Leo Gudas (vezetőedző, SC Csíkszereda): “Egygólos vereséget szenvedtünk, de nagyon keményen dolgoztunk végig. Négy gólt kaptunk, ami nagyon sok egy ilyen jó csapat ellen. Sokkal jobban kellett volna segítsük a védekezésünket, hogy pontokat szerezzünk.”

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC Budapest): “Azzal a feltett szándékkal érkeztünk az erdélyi túránkra, hogy jobbá váljunk abban, hogy tartsuk be a tervet és úgy játsszunk, miként azt eltervezzük, mindenféle történés ellenére. Úgy vágtunk neki, hogy ez a két pálya, ahol bármi előfordulhat, és erre fel kell készüljünk. Ez a bármi pedig ma fokozottan meg is történt. De tartottuk magunkat ahhoz, ami sikerre tud vezetni minket és e miatt nagyon boldog vagyok. Még akkor is így volt, amikor az ellenfél vezetett, és mi kellett volna. Sokszor, korábban pánikba estünk, most pedig csináltuk a dolgunkat és a magunk javára fordítottuk a meccset.”

Erste Liga, 1650 néző. Játékvezetők: Máthé, Máthé, Crisan, Siko.
Onodi: 85,2% (Ruczuj)
K
Bálizs: 88,5% (#2465)
Györfy, Belov, Antal Zs., Taratuhin, Golovin
1
Macaulay, Pozsgai, Klempa, Brown, Dansereau
Brnák, Salló, Fabus, Bíró, Farkas
2
#4914, Dudas, Orban, Nagy, Bodó
Flinta, Gecse, Fodor, Moldován, Molnár
3
Garát, Vokla, #693, Terbócs, #2474
Bors, Antal N., Egyed, Rokaly N.
4
Kedves, #3579, Lőczi
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:12 SCC PP Antal Zs. Taratuhin
1-1 27:14 MÚB Brown Dansereau Klempa
1-2 28:21 MÚB Bodó Orban Macaulay
1-3 43:26 MÚB Orban Nagy Bodó
2-3 43:48 SCC Golovin Rokaly N. Antal Zs.
2-4 47:57 MÚB Bodó Dudas
3-4 52:50 SCC PP Golovin Antal Zs.
26 Kapura lövések száma 27
20 Kiállításpercek 14

A Sportklub–MAC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum