Hannu Jarvenpaa idei első meccse következik Fehérváron

   

A liga egyik legjobb formájában levő csapata, a Dornbirn ellen mutatkozik be a finn mester.

Nem mondható, hogy szerencsés idénye van a Fehérvárnak, hiszen újból sérüléscunami sújtja a csapatot. “Szirányi Bence már elkezdte a jeges edzéseket, Szabó Krisztiánnak még néhány mérkőzés erejéig pihennie kell, Olivier Latendresse azonban a szombati, Dornbirn elleni meccsen már csapata segítségére lehet. Több mérkőzésen nem tudott szerepelni egy kisebb húzódás miatt Ales Music, de a szombati találkozón már ő is játszhat, azonban Jonathan Harty Dornbirn elleni játéka még kérdéses. Vincze Péternek a vállával akadtak problémái, így neki is pihenést javasoltak az orvosok, azonban rá rövidebb kihagyás vár, Sárpátki Tamást viszont hosszabb ideig kell nélkülöznie a vezetőedzőnek. A fiatal támadó a vasárnapi, Klagenfurt elleni találkozón sérült meg, így lábtörés miatt minimum hat hétig nem léphet pályára.” – összegezte a helyzetet a csapat honlapja.

Lesz még egy visszatérő a csapatnál, mégpedig Hannu Jarvenpaa vezetőedző, aki a szerencsétlen szezont maga mögött tudó Benoit Laporte helyét veszi át. A finn mester a csapat közösségi oldalának adott nyilatkozatában összegezte eddigi tapasztalatait. Elsősorban a védekezésen kell javítani, de természetesen a támadójátékot is csiszolni kell. A helyzetet nem tartja reménytelennek, úgy látja, azok a játékosok, akik korábbi fehérvári edzősködése alatt már dolgoztak vele, mind fejlődtek az akkoriakhoz képest. Ez jó alapot nyújthat a közös munkához. Sokat dolgozó, fegyelmezett csapatot szeretne látni első mérkőzésén, amelyen a cél a három pont begyűjtése. A tavaly a DEL2-ben az év edzőjének megválasztott szakember nyilvánvalóan ismeri a célok eléréséhez vezető utat is, meglátjuk, mennyire találják meg a közös hangot a játékosokkal.

Fehérvár AV19 - Dornbirn Bulldogs 06_ (1)-900

fotó: Fehérvár AV19 (Soós Attila)

Ez azonban nagyon nem lesz egyszerű. A Dornbirn a nemzetközi szünet után megtáltosodott. Az azóta lejátszott nyolc meccséből hatot megnyert, és csak a legelsőn nem tudott pontot szerezni. Ez a jó sorozat egészen a hatodik helyig repítette előre a vorarlbergieket a mezőny végéről. Az összteljesítményük is 50% fölé nőtt. Ráadásul az utolsó három meccsükön összesen két gólt kaptak, és a Quemener kapust váltó finn Rasmus Rinne is fog, mint a légypapír, 95,5%-kal véd. Jarvenpaa mester várakozásainak megfelelően sokat kell tehát dolgozni, de ha az elmúlt időszak hazai meccseinek sormintáját nézzük – két győzelemre két vereség érkezik és viszont -, akkor ezen az estén ennek meglesz az eredménye, és csakis fehérvári győzelem jöhet. Október 6-án egyszer már sikerült legyőzni a Dornbirnt, akkor 2-1-re nyert a Fehérvár.

Fehérvár–Dornbirn 2-1

   

Hannu Jarvenpaa győzelemmel tért vissza Székesfehérvárra, a csapat pedig a sikerével előrelépett a tabella 9. helyére.

A Fehérvár – amelyben Szaller Márk először lépett jégre a szezon során – aktívan kezdte a Dornbirn elleni mérkőzést, ezt jól jelzi, hogy 14:8-ra nyerték az első játékrész kapura lövési mutatóját. A 7. percben 2+2 perces emberelőnybe került a magyar együttes Kevin Macierzynski szabálytalansága után, többször is felálltak 5 a 4 ellen, hiába, Rasmus Rinne mindegyik próbálkozást védte. A harmad végén David Gilbert hasonlóan palánkra lökésért kapott dupla kisbüntetést, a Fehérvár kibekkelte a négyperces hátrányt.

Ami nem jött össze az első periódusban, az a 22. percben sikerült, Reisz Áron góllal fejezett be egy fehérvári akciót, így vezetéshez jutott a hazai csapat (1-0). Ez után az osztrákok játszottak jobban, ők támadtak többet, hiába, a hazai kapuban Mac Carruth remekelt. A záró harmadban egy kimaradt fehérvári emberelőny után lendületben maradt a csapat és Kóger Dániel passzát Hári János váltotta gólra (2-0). A folytatásban a dornbirniek számára volt égetőbb a gólszerzés, ez az 51. percben össze is jött nekik Macierzynski révén (2-1). A DEC küzdött az egyenlítésért, a Fehérvár hősiesen védekezett, az utolsó 75 másodpercet 6 az 5 ellen tölthették a vendégek. Carruth és a védelem jó formája a végjátékra is megmaradt, így a Fehérvár 2-1-re győzött és egészen a 9. helyig előrejutott.

avsdec-20171209

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

EBEL, 3125 néző. Játékvezetők: Lemelin, Hoffard, Németh, Jensen.
Carruth: 97,2% (Rajna)
K
Rinne: 93,1% (Stroj)
Vidmar, Palin, Erdély, Hári, Kóger
1
Caruso, Magnan-Grenier, Reid, Timmins, D'Alvise
Manavian, Uotila, Gilbert, Latendresse, LoVecchio
2
Connelly, McMonagle, Grabher-Meier, Sylvester, Fraser
Szabó D., Stipsicz, Reisz, Music, Luttinen
3
Siutz, Wolf, Neubauer, Arniel, Pance
Vizi, Kiss Zs., Kocsis, Szaller
4
Macierzynski, Haussle, Haberl
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:38 FHA Reisz Luttinen Music
2-0 46:07 FHA Hári Kóger Vidmar
2-1 50:48 DEC Macierzynski Haussle
29 Kapura lövések száma 36
10 Kiállításpercek 10

A Fehérvár–Dornbirn góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum