Pontot szereznének a Titánok a Ferencváros ellen

   

A Ferencváros gyenge idegenbeli mérlegén javítana a fehérvári fiatalokkal szemben.

A nemzetközi szünet óta két győzelem és három vereség a Fehérvári Titánok mérlege. Mindkét diadal a Vienna Capitals farmcsapata ellen született, ezek foglalják keretbe a válogatott mérkőzések után eltelt időszakot. A másik három mérkőzésért sincs szégyenkezni valójuk a fehérvári fiataloknak, hiszen az egyre jobb formába lendülő Dunaújváros, a MAC és a Csíkszereda ellen szoros vereséget szenvedni a liga élcsapatainak is bármikor sikerülhet. Ahogy az a sok fiatalt foglalkoztató csapatokkal előfordul decemberben, a Fehérvárnál is vannak hiányzók a junior világbajnokság miatt, a szezonban az Erste Ligában is rendszeresen lehetőséget kapó játékosok közül Sándor Flórián, Szabó Bence, Péter Andor és Szita Donát is a válogatottal van. A hiányzók pótlására hétfőhöz hasonlóan ezúttal is érkezhetnek játékosok az EBEL-keretből, hiszen a nagycsapat szombaton játszik hazai jégen.

A negyedik helyen áll a Ferencváros az Erste Ligában, a zöldek újra a meghatározó csapatok közé emelkedtek. Mindezt úgy érték el, hogy közben a bécsiek farmcsapatát leszámítva az övék a legpocsékabb idegenbeli mérleg az egész ligában. A Titánok ellen lehetőség van a statisztika javítására, ám ehhez rendkívül összeszedett és koncentrált játékra lesz szükség a részükről. Legutóbb a DVTK Jegesmedvék nem sikerült jól beleállni a meccsbe, mondta el egyöntetően a csapat közösségi oldalán Nick Owen és Joni Tuominen, a csapat két légiós hátvédje. Az idegenbeli meccsek szenvedését jelzi, hogy eddigi egyetlen idei fehérvári fellépésén is csak büntetőkkel tudott nyerni a Fradi a masszív Titánok ellen.

EL_TIT-FTC_20171020

fotó: Fehérvári Titánok

“A Bécs elleni győzelem hitet és önbizalmat adott a csapatnak – mondta Kóger István vezetőedző. – A támadójátékunk jó volt, elég nagy forgalmat tudtunk bonyolítani a kapu előtt. Továbbra is ezt szeretnénk, és szeretnénk a védekezésünket is javítani, kevesebb kapott góllal zárni a mérkőzést. A Fradi kiszámíthatatlan csapat, de mindenképpen erősebb, mint az elmúlt idényben. Hazai mérkőzésen a lassanként felépülő korábi sérültjeinkkel mindenképpen pontot szeretnénk szerezni.”

“A Fehérvárnak jó kis csapata van, és otthon fog játszani – mondta Owen. – A legutóbbi meccsünkig jól ment a játék. Szeretnénk visszatérni ahhoz, és legyőzni a Titánokat.” “Sikerült megfelelően kipihennünk magunkat a legutóbbi mérkőzésünk után – tette hozzá Tuominen -, és gyakorolhattuk a játékunkat. Ha képesek leszünk a saját játékunkat játszani, akkor a miénk kell legyen a győzelem. Jobban fel kell készülnünk, mint legutóbb a DVTK ellen. Nagyobb összpontosítás kell mint eddig, és akkor meglesz a három pont.”

Fehérvári Titánok–FTC 3-2

   

A fehérváriak megérdemelt győzelmet arattak a gyenge támadójátékot mutató ferencvárosiak ellen. Császár Hunor győztes gólpasszal debütált a hazaiaknál.

A péntek esti mérkőzésen a Titánok nélkülözték az U20-as válogatott játékosaikat, míg a vendégeknél Rafaj és Szappanos hiányzott a csapatból. A meccset jól kezdte az FTC, az 1. perc végén Bödök Bence révén megszerezte a vezetést. A zöld-fehérek jól játszottak az első harmad első felében, aztán viszont a második kimaradt emberelőnyük után megtört a játékuk. A 19. percben egyenlítettek a Titánok, Reiter Attila talált be Sevela kapujába. A második játékrész 1-1 kimaradt emberelőnyt hozott. A záró húsz perc áthúzódó hazai előnnyel indult, a lehetőséget Schoenmakers váltotta gólra, így már a Titánok vezettek. Az 52. percben megszületett a harmadik székesfehérvári találat, az élete első Erste Liga-mérkőzését játszó Császár Hunor passzát Imre Patrik lőtte be. A végjátékban Lindqvist időt kért és lehozta Sevelát. A szépítés összejött az FTC-nek, az 58. percben Tendler szépített, ám az egyenlítés már nem sikerült.

A Fehérvári Titánok 3-2-re győztek, így a Vienna Capitals II elleni siker után sorozatban második sikerüket aratták, a szezon során először nyertek meg két egymást követő találkozót. A hazaiak kapujában Kornakker Dániel 36 védéssel zárta a találkozót.

titftc-201712

Fotó: MJSZ

Erste Liga, 320 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Kis-király, Ozsváth.
Kornakker: 94,7% (Gyenes)
K
Sevela: 91,2% (Pleszkán)
Imre, Vehmanen, Kiss Zs., Ainsworth, Schoenmakers
1
Tuominen, Hietamaki, Dubek, Fliszár, Tendler
Antal, Reiter, Vizi, Antilla, Kiss P.
2
Owen, Jászai, Németh, Bödök, Virág
Szaller, Láday, Kocsis, Mazzag, Császár
3
Jaborník, Korbuly, Könczei, Kovács, Shupe
Erdei, Erdély, Madácsi, Varga, Péter B.
4
Lengyel, Lakatos, Inglis, Farkas
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:00 FTC Bödök Németh
1-1 18:51 FHA Reiter Kiss P.
2-1 41:09 FHA PP Schoenmakers Ainsworth Antilla
3-1 51:01 FHA Imre Császár Kocsis
3-2 57:47 FTC Tendler Tuominen Könczei
34 Kapura lövések száma 38
8 Kiállításpercek 8

A Titánok–FTC videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum