Elindult a Seattle felvételi eljárása az NHL-be

 

Az igazgatótanács engedélye után az északnyugati csapat lehet a liga 32. tagja, a belépési díj 650 millió dollár.

Felgyorsultak az események az elmúlt néhány napban. Hétfőn a seattle-i városi tanács megszavazta a KeyArena 600 millió dolláros felújítási tervét, amit azóta a polgármester is aláírt, pénteken pedig már arról számolhatunk be, hogy a liga engedélyezte a leendő csapat mögött álló tulajdonosi körnek, hogy elindítsa felvételi kérelmét. A régió üzleti szempontból nagy lehetőségeket rejt magában, a tulajdonosi kör ? amelyet David Bonderman milliárdos és a hollywoodi producer Jerry Bruckheimer vezet ? stabil és gazdag, a tanács döntésével pedig a megfelelő létesítmény is állni fog 2020-ra.

Gary Bettman NHL-komisszár a döntésről a következőket nyilatkozta: ?Ez még nem jelenti azt, hogy újabb csapattal bővülünk. Abban állapodtunk meg, hogy elindítjuk és fontolóra vesszük a felvétel iránti kérelmet, engedélyezzük, hogy elindítsák a bérletárusítást a következő néhány hónapban.? Amint arra a TSN cikke is felhívja a figyelmet, fontos körülmény, hogy szokásához híven bármennyire is óvatosan fogalmaz Bettman, itt már egy igen előrehaladott folyamatról van szó, ami jelzi a csapat és a város iránt meglévő bizalmat. A Vegasnak például előbb kellett bérletárusítással bizonyítania a helyiek érdeklődését a hoki iránt, utána indulhatott el a felvételi eljárás. Seattle esetében szó sincs ilyesmiről, itt az első és a második fázis egybeesik. Ettől függetlenül itt is fontos lesz a megfelelő kampánnyal közönséget toborozni. A Vegas pár évvel ezelőtt 13 ezer bérletet adott el a sivatag kellős közepén, gyakorlatilag hozomra, tehát a mérce elég magasra lett állítva.

seattle

Említett cikkében a TSN megszólaltatta Russ Farwellt is, aki 20 éve él a városban, és a WHL-es Seattle Thunderbirds juniorcsapat általános igazgatója: ?Ez az utolsó piac az USA-ban, ahova a hoki még nem tette be a lábát. De azt nem tudom, mennyi hardcore jégkorong-fanatikus van Seattle-ben. Kíváncsi vagyok, hányan állnak a csapat mögé, és veszik meg a bérletüket. Bár a profi sport mindig más, mi is készítettünk már néhány közvélemény-kutatást, amiben a szurkolóink többnyire azt felelték, hogy köszönik, nem kérnek még több hokit, az évi rendes egy meccsüket már letudták. Ez frusztráló. Ezzel együtt nincs ok arra, amiért az NHL ne működhetne itt. Két órára vagyunk a kanadai határtól. Télen hideg van. Pénz van. A város nagyszerű. Az egyetlen dolog, ami ellene szól, hogy Everettől Tacomáig összesen nyolc jégpálya található. De hát ez már bejött olyan helyeken is, ahol még ennyi gyökere sem volt a sportágnak. Az biztos, hogy mélyen átgondolt, mindenre kiterjedő befektetési tervre van szükség ahhoz, hogy több fiatal játékos legyen, és a családokat is be tudjuk vonni. Az új csapat iránti lelkesedés önmagában csak az első 4-5 évben működik.?

További kérdés, hogy melyik divízióban szerepeljen a csapat. Jelenleg a keleti konferenciában 16, a nyugatiban 15 csapat van, tehát ebből a szempontból mindenképpen jól jön a Seattle jelentkezése. Ezen belül viszont földrajzi szempontból a csendes-óceáni csoportban lenne a helye, ahol már van nyolc csapat. De ezek azok a részletek, amelyek kidolgozására még bőven lesz idő, hiszen az aréna leghamarabb 2020-ra készül el. Az biztosnak tűnik, hogy ha minden rendben halad, akkor a belépési díj 650 millió dollár lesz, 30%-kal több, mint a Vegas Golden Knights esetében.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum