Éles tesztre készül a MAC a Brassó otthonában

   

Az erdélyi túrák minden magyarországi csapatnak nehézséget jelentenek, az idén még csak ketten tudtak hat pontot hazahozni ezekről a meccsekről.

A címvédő DVTK Jegesmedvék a szezon kezdetén, a Dunaújváros az elmúlt hét végén volt képes a bravúrra. Nem is csoda mindez: ha van pálya, ahol a többihez képest kiugróan érvényesül a hazai jég előnye, az éppen Brassó és Csíkszereda. Ennek megfelelően a Brassó és a MAC péntek esti rangadóján a pályaválasztó Brassón sokkal nagyobb a győzelmi kényszer, neki van igazán veszíteni valója. Annál is inkább, mert Mihály Árpádék ebben a szezonban nem igazán kényeztetik el a szurkolókat az eredményeikkel. Hazai pályán átlagosan teljesítenek, 11 meccsből 7-et nyertek, 4-et vesztettek, idegenben viszont gyengén muzsikálnak, a harmadik-negyedik leggyatrább teljesítmény az övék, olyan csúcspontokkal, mint az egyetlen csapatként Bécsben hagyott 3 pont. Ráadásul a Coronát mostanában a sérülések sem kerülik el. A liga második legtermelékenyebb hátvédje, Logan MacMillan egy hónapja nem játszhat, és a kanadai táblázat korábbi éllovasa, Braden Walls sem tudott jégre lépni a legutóbbi három meccsen. Mivel a hazai játékosok közül csak Roberto Gliga tudta tartani velük a lépést, a menedzsment lépéskényszerbe került, leigazolt a Gherdeinától eltanácsolt volt MOL ligás különítményből Jere Ölandert – aki a Dunaújváros ellen góllal mutatkozott be –, és a csíkszeredai recept alapján az Izssztal Izsevszkből pedig a korábbi KHL-győztes Kirill Knyazevet. Brassóban azt remélik, az orosz csatár is játszhat pénteken, így teljesen feltöltött légióskontingenssel vehetik fel a harcot a MAC ellen.

A vendég a Tüskecsarnok foglaltsága miatt keveset játszott eddig hazai jégen, annál többet idegenben. Ezek a meccsek a korábbiaknál kevésbé sikerültek, bár így is a mezőny harmadik legjobb idegenbeli mérlegét mondhatja magának a Majoross Gergely edzette társaság. Az ellenfelek pályáján eddig 6 győzelem és 5 vereség az egyenleg. Sok tényező befolyásolja, hogy egy csapat mennyire tűnik erősnek és magabiztosnak. A MAC hároméves ligaszereplése alatt talán idén tűnik a legkevésbé összeszedettnek, és ennek több jelét is látni. A korábbi években nem volt jellemző, hogy idény közben cserélnek játékosokat, rendkívül egységes és bajtársias keret jött össze, amely szinte maradéktalanul képes volt megvalósítani a vezetőedző elképzeléseit. Ezúttal már több változás is történt a csapatnál, amelyeket nem a kényszer, inkább a korrekció igénye szült. Ugyanakkor a MAC több gólt kap és kevesebbet lő, mint az előző két szezonban. Ebben nyilván szerepet játszhat az is, hogy az ellenfelek is erősebbek, nagyobb kihívást jelentenek az élcsapatoknak. Akármi is van, a MAC kényelmes helyzetből utazik Erdélybe. 19 meccsen szerzett 39 pontjával biztosan áll a táblázat 2. helyén. Előnye 2 győzelem a Dunaújváros, és legalább 3 győzelem a Csíkszereda, Ferencváros, UTE trió előtt. Így nem kell rágörcsölni a feladatra, nyugodtan játszhat, ez pedig általában jótékony hatással van az eredményekre is. A két csapat már játszott egymással Brassóban a szezonban, akkor a MAC 2-1-re nyert.

EL_BRA-MAC_20171014

fotó: ASC Corona Brassó (Victor Grigore)

“Sajnos továbbra is vannak fontos hiányzóink – nyilatkozta a brassói csapathonlapnak Emilian Cernica szakosztályelnök. – Elsősorban Wallsra, MacMillanra vagy Bíró Gergőre gondolok. Remélem, hogy az orosz játékosnak, akit most igazoltunk, megérkezik a játékengedélye a mérkőzés kezdetéig. Kemény hétvégénk lesz, az első két helyezettet fogadjuk. Ha ezen a két mérkőzésen túl leszünk, a figyelmünket a román kupára fordítjuk, amelyet meg akarunk nyerni.”

“A legfontosabb az lesz, hogy tudjuk magunkat tartani ahhoz, amit eltervezünk – mondta a MAC beharangozójában Majoross Gergely, a csapat vezetőedzője. – Az eddigi vereségeink legtöbbjénél valami olyan külső, általunk nem befolyásolható tényező zavarta meg a teljesítményünket, amelyre nem tudtunk reagálni. Erdélyben sok ilyen lehet, van egy csomó nehézség, amellyel meg kell küzdeni. Örülök annak, hogy most lehetőségünk lesz élesben tesztelni mindezt.”

Brassó–MAC Budapest 1-2

   

Az Erste Liga 2. helyén álló fővárosiak ugyanúgy 2-1-es sikert arattak a Corona otthonában, mint két hónappal ezelőtt.

A mérkőzésre mindkét csapat nevezett új játékost, a Brassóban Kirill Knyazev az első Erste Liga-mérkőzésére készülhetett, míg a MAC-ban egyaránt először léphetett jégre felnőtt bajnoki meccsen két 18 éves csatár, Kedves Richárd és Lőczi Árpád. A budapestiek a 4. percben megszerezték a vezetést, Jared Brown talált be Tőke Zoltán kapujába. Az első harmadban mindkét csapat egyszer játszhatott emberelőnyben, míg a második játékrész egyetlen büntetését Somogyi Balázs kapta, aki hátulról lökésért 2+10 percet pihent. A 45. percben Keresztury Erik és Mihály Árpád egyaránt 2 percre kiült a büntetőpadra, a 4 a 4 elleni játék során pedig Keegan Dansereau belőtte a második MAC-gólt. Tíz perccel később Tranca szépített. A végjátékban Lacroix időt kért és lehozta kapusát, hiába. A MAC 2-1-re nyert, akárcsak október 14-én. A Brassóra szombaton sem vár könnyebb feladat, amikor az 1. helyen álló DVTK Jegesmedvék érkeznek hozzá.

BRAMAC

Fotó: ASC Corona Brassó

Erste Liga, 1143 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Bandi, Deák.
Polc: 93,9% (Tőke)
K
Bálizs: 96,0% (#2465)
Sirokovs, Filip, Gliga, Zabludovszkij, Knyazev
1
Macaulay, Pozsgai, Klempa, Brown, Dansereau
Stoflet, Ölander, Wilgosh, Mihály Á., Bíró M.
2
#4914, Dudas, Orban, Nagy K., Bodó
Bors, Nagy I., Molnár, Zsók, Tranca
3
Garát, Vokla, #693, Terbócs, #2474
Jemeljanyenko, Bíró O., Mihály E., Saluga, Péter
4
#3579, Kedves, Lőczi
Lacroix Martin, Strenk Hunor
E
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:06 MÚB Brown Dansereau Klempa
0-2 44:56 MÚB Dansereau Macaulay Pozsgai
1-2 54:10 BRA Tranca Zabludovszkij
25 Kapura lövések száma 33
6 Kiállításpercek 20

A Brassó–MAC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum