Százat védett egy meccsen, mégis kikapott

 

A 16 éves Juuso Koprát felállva tapsolták meg csapattársai, miután 95,4%-kal védett az 5-0-ra elveszített mérkőzésen.

Végy egy jó kapust, a jégkorongban itt kezdődik a csapatépítés, de úgy tűnik, a Kisa Eaglesnél itt be is fejeződött. Az U18-as csapat, amely a Mestis B-ben, vagyis a korosztályos harmadosztályban szerepel, egyszerűen képtelen bármilyen ellenállást kifejteni a mezőnyben. Ennek lett legutóbb az az eredménye, hogy a csapat 5-0-ra kapott ki az Assattől. Az eredmény elsőre nem is olyan tragikus, azonban a kapusok statisztikája egészen megdöbbentő számokat mutat:

kopra

Mint látható, Kopra minden harmadban legalább harmincat védett, a harmadikban közel volt a negyvenhez. Összesen nem kevesebb, mint 100 lövést hatástalanított, ez volt elég az 5-0-s zakóhoz. Ez nem számít ritkaságnak idén, hiszen az Eagles idei 22 meccséből 13 alkalommal állt ő a kapuban, meccsenkénti gólátlaga még 91,5%-os hatékonyság mellett is 5,5. Átlagban 65 lövést kap meccsenként, úgy tűnik, az Assat a nehezebb ellenfelek közé tartozik.

Két dolog biztos, az egyik, hogy a jégkorong csapatsport, a másik, hogy Juuso Kopra a világ legmagányosabb kapusa lehet ebben a csapatsportban.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk