Seattle-ben nagy lépést tettek az NHL felé

 

A városi tanács megszavazta a KeyArena 600 millió dolláros felújítási tervét.

A Vegas Golden Knights megjelenése nagy lökést adott további városok számára is, hogy jelentkezzenek az NHL-be. Egyrészt páratlan számú így a liga, ami sosem jó, másrészt – és ami sokkal fontosabb ennél – az új csapat felvétele minden elképzelést felülmúlóan sikeres. A jelentkezők között vannak régiek, mint például Québec City, viszonylag újak, mint Kansas City és teljesen újak, mint Houston, ahol Gary Bettman két hete beszélgetett is egy lehetséges tulajdonossal.

Hogy közülük éppen ki áll a legközelebb a csatlakozáshoz, azt csak Gary Bettman tudhatja, ő pedig érthető okokból nem túl közlékeny ezen a téren. A versenyről annyi tudható, hogy három nagyobb próbán kell átesnie a csapatoknak: stabil tulajdonosi háttér, NHL-kompatibilis aréna és megfelelő piac. Seattle éppen ez utóbbiban a legerősebb, a város az Egyesült Államok északnyugati régiójának legnagyobb városa. Olyan, a kreatív ipar egyik központjának számító és fizetőképes kereslettel rendelkező régióról van szó, ami nem csak a jegyek, de a televíziós közvetítések értékesítésekor is jelentősen felsrófolhatja az árat, különösen mivel még nincs arrafelé NHL-es csapat. Hétfőn egy újabb fontos lépést tettek az NHL felé, a városi tanács 7:1 arányban megszavazta a KeyArena felújítási tervét 600 millió dolláros költségvetéssel.

key arena

A KeyArena az 1962-es világkiállításra épült, 300 ezer négyzetméternyi szórakoztatóközpont területén fekszik, korábban a Seattle Supersonics NBA-csapatnak is otthont adott, utoljára 1995-ben újították fel. Jelenleg hokimérkőzéseken 15 ezernél is több nézőt képes befogadni. A városi tanács most ennek felújításáról írt alá együttműködési megállapodást az Oak View Group befektetési csoporttal. Ez természetesen még nem kötelezi semmire a feleket és a megállapodást még a polgármesternek is alá kell írnia, de a 7:1-es szavazati arány talán jelzi az ügy támogatottságát.

A tervek szerint a csarnok 2020-ra lesz kész, ekkorra kell eldönteni, hogy lesz-e a városban NHL-es csapat és ha igen, miképpen. Az egyik út a bővítés, ebben az esetben teljesen új alapokról kezdődhet meg az építkezés, viszont ennek a költségei is magasabbak. Bill Foley, a Vegas tulajdonosa annak idején 500 millió dollárt csengetett ki csatlakozási díjként, a pletykák szerint ennek összege a következő bővítés idejére akár 600-700 millió dollár is lehet. A másik út, ha egy már létező csapat teszi át a székhelyét Seattle-be. A hírt közlő újságcikk két lehetséges várost említ, ahol jelentős gondok vannak a létesítménnyel, az egyik Arizona, a másik Calgary, erről a szerző szerint júliusban várható döntés.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk