Oroszország nem lehet ott Pjongcsangban

 

Az orosz sportolók semleges zászló alatt vehetnek részt az ötkarikás játékokon.

Kedden meghozta döntését az Oroszországgal kapcsolatos doppingbotrányok miatt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB). Mint arról korábban írtunk, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) támogatta az orosz válogatott olimpiai szereplését, az orosz bázisú liga, a KHL pedig belengette a bojkottot az ötkarikás játékokkal kapcsolatban. A NOB a leginkább várt döntést hozta meg, miszerint az orosz versenyzők nem viselhetik az olimpián hazájuk jelképeit és győzelmük esetén nem játsszák el az orosz himnuszt.

Több orosz sportdiplomatát is eltiltottak az olimpiával kapcsolatos tevékenységektől, Dmitrij Csernisenkót, a szocsi olimpia szervezőbizottságának korábbi és a KHL jelenlegi elnökét például kizárták a 2022-es pekingi olimpia szervezőbizottságából.

Az oroszok számára nem lesz ismeretlen semleges színekben szerepelni, az 1992-es albertville-i olimpiát például így nyerte meg a szétesett Szovjetunió nyomán létrejött Független Államok Közössége.

A következő napokban az Orosz Jégkorong Szövetség (FHR) a nemzetközi szövetséggel tárgyal majd, hogy tisztázzák az orosz jégkorongozók olimpiai szereplése miatt felmerülő kérdéseket.

0220-oly-arthur-hockey

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk