A MAC után a Miskolc következik a Fradi számára

   

Greg Lindqvist csapata jó formában utazik a háromszoros bajnok otthonába, ahonnan idén csapat még nem távozott három ponttal.

Az idei szezon egyik legérdekesebb versenyfutását a Ferencváros és az UTE produkálja az Erste Ligában. A két ősi rivális folyamatosan előzgeti egymást, az utóbbi időben a zöld-fehéreknek jött ki jobban a lépés, 19 meccs után előnyük három pont a lilákkal szemben. Legutóbb a MAC csapatát győzték le Pesterzsébeten, vasárnap a címvédő és listavezető DVTK Jegesmedvék következik a számukra. Ha sikerülne az újabb bravúr, azzal nem csak az őket egy meccsel többet játszva két ponttal előző Csíkszeredához kerülhetnének közelebb, de a dobogó második fokán álló MAC is elérhető közelségbe kerülhetne.

MISFTC QF7

Igen ám, de a DVTK Jegesmedvék hazai mérlege közel 92%-os, a 8 meccsen megszerezhető 24 pontból 22-t otthon tartottak Magosi Bálinték. Dominanciájuk ráadásul nem áll meg a Miskolc táblánál, idegenben is 85%-on állnak. Pedig van ellenszere a játékuknak, a problémát az jelenti, hogy azt a mezőnyből lényegében csak az UTE ismeri. Hat pontot vesztett eddig a csapat, ebből ötöt Szilassy Zoltán csapata rabolt el tőlük. A Fradi idén még nem játszott a Népkertben, hazai pályán 5-2-es vereséget szenvedtek tőlük. Egyedül a Magyar Kupában volt alkalmuk ismerkedni a miskolci hangulattal, abban sem volt sok köszönet, szeptember végén 5-0-ra nyert a hazai csapat.

A Ferencvárosnál nagy kérdés, hogy bevethető lesz-e Rafaj Attila és Preston Shupe, illetve hogy Peter Sevela hiányában Pleszkán József folytatni tudja-e a MAC ellen mutatott kiváló teljesítményét, ahol a meccs egyik legjobbjaként 94%-kal védett.

DVTK Jegesmedvék–FTC 3-0

   

A Ferencváros sem tudta megtörni a bajnok hazai győzelemsorozatát.

A pénteken fontos skalpot szerző Ferencváros érkezett a Népkertbe vasárnap este, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a bajnokot is megtréfálják. A hazaiknál a pénteken Bécsben megsérült Rusk, a vendégeknél Jaborník és Rafaj hiányzott. Az első percekben a Jegesmedvék léptek fel agilisabban, Pleszkánnak többször is védenie kellett. Az 5. percben egy lövés átcsorgott Pleszkánon, ám az egyik védő a gólvonal közeléből kivágta azt. A játékvezető gólt ítélt, majd jelezte: videózni fog. Ennek végén nem adták meg a találatot. Továbbra is a hazaiak domináltak, a zöld-fehérek inkább kontráikban bíztak, és nem is voltak veszélytelenek. A 9. percben Pleszkán óriási hibája kellett a az első gólhoz: messze kijött egy előrevágott korongra, de azt rossz helyre, ellenfélhez ütötte. A pakk végül Magosihoz került, akinek csak az üres kapuba kellett lőnie azt (1-0). A harmad második felében már többször jutott el a Fradi Adorján kapujához, ám közben Pleszkán kétszer is nagy bravúrral óvta meg hálóját a góltól. Egy perccel a vége előtt egy furcsán felpattanó, majd lehulló korong csaknem beesett a kapuba, ám Pleszkán hihetetlen bravúros mozdulattal a gólvonal előtt kirúgta a pakkot.

A második harmadból két perc telt el, amikor a miskolciak elcserélték magukat, így jöhetett a meccs első emberelőnye, ám a zöld-fehérek egyetlen lövést sem tudtak leadni Adorján kapujára. Rögtön ezután megfordult a felállás, a házigazdák próbálhatták ki speciális játékukat. Fél perc múlva kettős előnnyé vált a szimpla fór, miután Hietamaki a támadó harmad közepén ellökte Magosit, aki a palánknak csapódott, és a mentősök vitték le a jégről. A Fradi védője 5+20 perccel mehetett is zuhanyozni. A 27. percben éppen letelt Jászai büntetése, amikor a hazaiak kipasszolták a zöld-fehérek védelmét, és az i-re a pontot végül a kapuvas mellett üresen álló Kulmala tette fel (2-0). Maradt még három percnyi előny, ám ebben Pleszkán nagy védésekkel tartotta meccsben csapatát. A 34. percben növelték előnyüket a Jegesmedvék: Sakaris centerezett a sarokból, és a lendületből érkező Pavuk kapásból nagy gólt lőtt (3-0).

A harmadik játékrészre a megsérült Pleszkán helyén Sevela állt a Fradi kapujába. A vendégek elpazaroltak egy emberelőnyt, majd teljes létszámban visszatért a Jegesmedve-dominancia. Sevelát is alaposan belőtték a hazai csatárok, de ő jól állt bele a meccsbe. Az 51. percben egy
jó kis bunyó rázta fel a kissé már csendesen csordogáló mérkőzést, Inglis és Sakaris pedig pihenhetett két percig. Az idő előre haladtával már csak egy nyitott kérdése maradt a találkozónak: felavatják a Jegesmedvék Sevelát? A válasz nemleges volt, így az eredmény már nem változott a végső dudaszóig.

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Fontos mérkőzés volt ez a számunkra, hiszen győzelem esetén kicsit megléphettünk a tabellán mögöttünk álló csapatoktól. Nagyon élesen kezdtünk, és koncentráltan játszottunk 60 percen át. Kitűnően védekeztünk, és lőhettünk volna még több gólt is. Nagyon elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel.”

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): ”Sok játékosunk hiányzott, ennek ellenére az első harmadunk rendben volt. A helyzeteinket azonban nem lőttük be, mi viszont gólt ajándékoztunk a hazaiaknak. A kulcspillanat Hietamaki kiállítása és elvesztése volt. A Miskolc a legerősebb csapat a ligában, a leghosszabb paddal, ennyit sikerült kihoznunk a mérkőzésből.”

ftcmis-2017

Fotó: FTC

Erste Liga, 945 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Soltész, Kis-király.
Adorján: 100% (Kiss)
K
Pleszkán: 89,3% (Sevela: 100%)
Joe, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
1
Tuominen, Hietamaki, Dubek, Fliszár, Tendler
Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris
2
Owen, Jászai, Németh, Könczei, Szappanos
Ruikka, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Kulmala
3
Korbuly, Lengyel, Kovács, Bödök, Virág
Bernáth, Albert, Ritó, Berta, Tóth G.
4
Lakatos, Inglis, Farkas, Tóth R.
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:25 MIS Magosi Miskolczi
2-0 26:04 MIS PP Kulmala Leppanen Vas
3-0 32:42 MIS Pavuk Sakaris
47 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 31

A DVTK Jegesmedvék–FTC góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum