Brassóban mindkét fél három pontra hajt

   

Jó sorozatban levő Dunaújváros látogat a sérülésektől sújtott Brassó otthonába. Ha a hazaiak kikapnak, közel kerülhetnek a felsőház elbukásához.

Sorozatban öt vesztes mérkőzéssel a háta mögött fogadja a Brassó a Dunaújvárost az Erste Ligában. A brassóiak nagy szerencséje, hogy az ötből egy legalább nem számít a magyar bázisú nemzetközi ligába. Utoljára november 17-én, a Csíkszereda ellen örülhettek győzelemnek szurkolók és játékosok. Azóta a csíkiak kétszer verték ezt vissza a brassóiakon, és az e két vereség által közrezárt legutóbbi magyarországi túra sem sikerült fényesen, mindössze egyetlen pontocskát hozott a konyhára a sok erőfeszítés. Ráadásul a csapatot sérülések is sújtják, emiatt nem léphetett jégre csütörtökön a házi pontkirály Braden Walls és az ugyancsak rendkívül termelékeny védő, Logan MacMillan sem. Ketten együtt a brassói gólok 40, és a pontok közel 40%-át hozták össze, kiválásuk tehát nagy érvágás. Mellettük mások is maródiak, sérülten játszott Mihály Árpád, Gliga és Bíró Gergő is. Nem csoda, ha leigazolták az Alpesi Ligából távozott Jere Ölandert. A finn védőt jól ismerik liga-szerte, és minden bizonnyal komoly feladatok hárulnak majd rá a sérült légiósok pótlása során. A sok pontvesztés következtében a Brassó a középmezőny végén kullog, pontszámban is jelentős lemaradásban a többiektől. Így minden pontra égető szüksége lenne.

BRA-DAB-900

fotó: Corona Brassó (Victor Grigore)

Bár a Magyar Kupában érték kudarcok, a ligában viszont nagyot megy a Dunaújváros. Jason Morgan érkezése óta komoly változáson ment át a csapat, és az utolsó hat mérkőzését meg is nyerte, ezzel felzárkózott a Jegesmedvéket üldöző bolyhoz. Legutóbb épp a Brassó ellen, elképesztően izgalmas végjátékban, alig fél perccel a meccs vége előtt húzták be a győzelmet. Az új igazolások közül Hugo Turcotte ott folytatta, ahol Belgrádban abbahagyta, két ismerkedős mérkőzést követően a Ferencvárosnak 3 gólt lőtt, a Brassó ellen 1+1-et termelt, és máris a csapat legjobb góllövői közé került. Mivel a DAB két meccsnél kevesebbnél tart, mint a vetélytársak nagy része, ezért azokat a pontokat, amelyek a többieknek már a zsebében vannak, nekik még meg kell szerezniük. Hogy pontszámban is a többiek közelébe érjenek, hat pontot kellene gyűjteniük ezen a túrán. Két közvetlen vetélytárs lesz az ellenfél két nap alatt, mindenkinek győznie kellene, így komoly izgalmakra készülhetnek a szurkolók ezen a hétvégén.

“Nagy hétvége előtt állunk, minden pontnak óriási jelentősége van – nyilatkozta Jason Morgan, a DAB edzője a csapat indulása előtt. – A célunk természetesen hat pont két nap alatt, de egyelőre csak a brassói mérkőzésre koncentrálunk. Sőt, az első harmad, de tovább megyek, az első csere lebeghet csak a játékosok szeme előtt. Néhányan szerencsére újra bevethetőek, ez megkönnyíti valamivel a helyzetünket. Nagyon remélem, hogy hazafelé boldogan ülhetünk majd a buszon.”

Brassó–DAB 1-4

   

A dunaújvárosiak begyűjtötték a 3 pontot a Corona otthonában, így immáron 7 meccs óta veretlenek az Erste Ligában. Jere Ölander góllal debütált a brassóiaknál.

A találkozó első két emberelőnye kihasználatlanul maradt, ám a harmadik, brassói lehetőség két gólt is hozott: előbb Silló Arnold emberhátrányban vezetéshez juttatta a DAB-ot, 45 másodpercre rá pedig a Brassó újonca, Jere Ölander 5 a 4 ellen egyenlített. A második harmad 25. másodpercében emberelőnybe kerültek a vendégek, amit Léránt René váltott gólra, így újra a dunaújvárosiaknál volt az előny. A piros-fehérek tartották vezetésüket, sőt a 42. percben Odnoga Mátyás kétgólosra növelte az újvárosiak fórját. A végjátékban Martin Lacroix időt kért és lehozta Tőkét. Nem jött be a húzás, Hugo Turcotte betalált az üresen maradt kapuba és beállította a 4-1-es végeredményt. Győzelmével a DAB 30 pontos, vasárnap pedig ahhoz a Csíkszeredához látogat, mely a dobogón áll és hozzá képest 6 pont a lemaradása.

Erste Liga, 0 néző. Játékvezetők: Sikó, Sikó, Péter.
Tőke: 88,5% (Polc)
K
Duschek: 97,3% (Scola)
Sirokovs, Filip, Wilgosh, Gliga, Zabludovszkij
1
Léránt, Orbán, Nageler, Turcotte, Izacky
Bors, Ölander, Mihály E., Saluga, Tranca
2
Hüffner, Erdélyi, Hári, Azari, Novotny
Nagy I., Stoflet, Molnár, Zsók, Bíró M.
3
Lencsés, Hruby, Silló, Odnoga, Nagy M.
Imecs, Csíki, Balázs, Bíró O., Péter
4
Szkripec, Németh, Borbás, Török
Lacroix Martin, Strenk Hunor
E
Morgan Jason, Musial David
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:15 DAB SH Silló Turcotte
1-1 18:00 BRA PP Ölander Gliga
1-2 21:12 DAB PP Léránt Azari Hári
1-3 41:16 DAB Odnoga Erdélyi Azari
1-4 58:56 DAB EN Turcotte Orbán
37 Kapura lövések száma 26
14 Kiállításpercek 10

A Brassó–DAB góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum