Bécsben csak a győzelem lesz fontos

   

Kis túrán vannak a DVTK Jegesmedvék, a csütörtöki fehérvári kupameccset pénteken a tabellautolsó Vienna Capitals elleni bécsi összecsapás követi.

A Vienna két játékossal erősített az elmúlt héten, Curtis Loik már bemutatkozott, Dusan Sidor viszont pénteken debütálhat, ha minden rendben lesz a kapussal és a papírmunkával. A két játékossal kétségkívül érkezett tapasztalat a bécsiekhez, de hogy ez mire lesz elég, azt egyelőre nem könnyű eldönteni. Negyedszer fog találkozni egymással a két csapat, az utolsó randevújuk vasárnap történt Miskolcon. A korábbi két hatgólos vereség után ezúttal csak 3-1-re kapott ki a Capitals, Dolezal edző örömmel nyugtázta a korábbi találkozókhoz képesti előrelépést. A Vienna hazai jégen masszívabb, mint idegenben, így az előrelépés tényét egy újabb szoros eredmény igazolhatná a legjobban.

EL_MIS-VC2_20171126-dvtk-2

Fotó: DVTK

Nyolc nap alatt az ötödik mérkőzését játssza majd péntek este a DVTK Jegesmedvék Bécsben. A Brassóval kezdődött a sor, Vienna Capitals II-vel folytatódott, majd jött a Visegrád Kupa és a HK Poprad, aztán a Magyar Kupában a Titánok, ötödjére újra a Vienna. Érdekes módon a két nehezebbnek tartott mérkőzésen aratott nagyobb arányú győzelmet az Erste Ligát egyelőre toronymagasan vezető miskolci csapat, a két farmcsapat ellen viszont nehezebben szerezte meg a 3 pontot a gárda. Mivel a sorozat a Ferencváros ellen ér véget vasárnap, gazdálkodni kell az energiával, a prioritás a győzelem megszerzése, a gólkülönbség másodlagos. Könnyedén nem fogják venni a bécsieket, hiszen az előszezonban hazai jégen elvesztett mérkőzés emléke még biztosan benne él a játékosokban.

Vienna Capitals II–DVTK Jegesmedvék 2-6

   

A bécsi farmcsapat két harmadon át hősiesen védekezve megszorongatta a magyar bajnokot, ám a záró húsz percben kijött a miskolciak fölénye.

Már a mérkőzés 38. másodpercében eljött az első kiállítás, amikor Magosit gáncsolásért kiküldték a játékvezetők. A bécsiek gólja váltották az emberelőnyt, Marc Janisch vezetéshez juttatta a hazaiakat. Az első harmad folytatásában az osztrákok kétszer, a magyarok négyszer játszhattak 5 a 4 ellen, sőt utóbbi együttes több mint fél percen át kettős előnyben is támadhatott. A miskolciak egy újabb kihagyott emberelőny után a 25. percben Vas János révén egyenlítettek. Tíz perccel később újra a hazaiaknál volt az előny, Alexander Maxa talált be Kiss Bence kapujába. A középső játékrészben 22:4-re nyerték a Jegesmedvék a kapura lövési mutatót, Zimmermann a harmad végéig bírta a nyomást. A 38. percben Anssi Rantanen emberelőnyben egalizált, 49 másodperccel a dudaszó előtt pedig Pavuk Attila fordított. Az utolsó 10 percre felülkerekedett a magyar bajnok az ellenfelén, előbb Vas János egy 5 a 4 elleni helyzetben kétgólosra növelte az előnyt, aztán 4 perccel a dudaszó előtt Pavuk meglőtte önmaga 2., csapata 5. gólját. Fél perc múlva Tóth Gergő kétperces büntetést kapott, Dolezal időt kért és lehozta a kapusát. Mindez arra volt elég, hogy a DVTK Jegesmedvék Rantanen üres kapus góljával beállítsák a 6-2-es végeredményt.

A miskolciak hozták a kötelező győzelmet Bécsben, míg az osztrák fiatalok bizonyították, hogy egyre szorosabb és egyre izgalmasabb meccseket vívnak.

Erste Liga, 137 néző. Játékvezetők: Németh, Németh.
Zimmermann: 87,5% (Maros)
K
Kiss: 88,9% (Adorján)
Piff, Kuqali, Maxa F., Schönwetter, Janisch
1
Rusk, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
Bolterle, Wolf, Szabad, Preiser, Maxa A.
2
Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris
Kruckovyc, Karitnig, Schlögl, Ranftl, Thalhammer
3
Joe, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Kulmala
Leitner, Müller, Loik, Artner, Rohm
4
Albert, Köllő, Ritó, Berta, Tóth G.
Dolezal Christian, Schweda Peter
E
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:18 VIC PP Janisch Kuqali Maxa F.
1-1 24:41 MIS Vas Pavuk Joe
2-1 34:48 VIC Maxa A. Kuqali
2-2 37:11 MIS PP Rantanen Láda Vas
2-3 39:11 MIS Pavuk Rantanen Láda
2-4 51:30 MIS PP Vas Sakaris Rantanen
2-5 56:06 MIS Pavuk Vas Vojtkó
2-6 57:44 MIS EN Rantanen
18 Kapura lövések száma 48
34 Kiállításpercek 14

A Vienna Capitals II–DVTK Jegesmedvék góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk