A Villach nem győzni jár Fehérvárra

   

Az edzőváltáson átesett fehérváriak Sarauerék ellen mutathatják meg, mire képesek Benoit Laporte nélkül.

Tizenkét nap alatt harmadszor találkozik egymással a Fehérvár és a Villach. A szezon eleji fehérvári mérkőzéssel együtt ez már a negyedik összecsapása lesz a két csapatnak, az eddigi három alkalomból két fehérvári és egy villachi győzelem született. Ez utóbbi, villachi győzelem Benoit Laporte állásába került, így Clint Thornton és az örök beugró Énekes Lajos dirigálja majd a csapatot a cserepad mögött. Laporte távozása az első lépés lehet a kabát újragombolásához, nyilvánvaló, hogy az általa kiválasztott, és  eddig nem sokat mutató légiósok körében is előbb-utóbb változásra lesz szükség. Gilbert 5 mérkőzés óta nem szerzett pontot, Latendresse, LoVecchio és Lutinen minden hatodik, Music minden nyolcadik mérkőzésén szerez gólt, de gólpasszt sem ad sokkal gyakrabban. Pénteken azonban még biztosan ők lesznek azok, akiknek győzelemhez kell segíteniük a csapatot. A Villach jelenleg 2 hellyel és 4 ponttal előzi meg a Volánt, a november eleji jó fehérvári forma és az ezzel járó fokozatos araszolás előre már a múlté, a legutóbbi három vereséggel az ötös győzelmi széria minden hozadéka elveszett már. A Villach továbbra is közvetlen vetélytárs, legyőzésével ismét megnyílna a lehetőség az előrelépésre.

Fehérvár AV19 - EC VSV 15_-900

fotó: Fehérvár AV19 (Soós Attila)

A Villach egyelőre a felsőházi középszakasz-szereplésért hajt, és ebben ugyanúgy 4 pont a lemaradása a jelenlegi 6. Graztól, mint a Fehérvárnak a Villachtól. Ráadásul a sorsolás szeszélye folytán a fehérvári meccs után sorban azok a csapatok lesznek az ellenfelei, akik szintén a tabella alsó felében találhatók jelenleg. Kulcsmérkőzések következnek tehát a számukra amelyeken minél több pontot kell megszerezniük. A legutóbbi időket tekintve nem lesz könyű dolguk a sorozat fehérvári lnyitányán, hiszen újabban nem nyerni járnak az osztrákok a koronázóvárosba. Kettejük legutóbbi négy fehérvári mérkőzését a Volán nyerte, utoljára majd két éve, 2016 januárjában sikerült a villachiaknak győzniük a Raktár utcában. Reméljük, ez a sorozat ma sem törik meg, a Volánnak minden pontra égető szüksége van, ám ez csak odaadó és fegyelmezett csapatjátékkal sikerülhet.

Fehérvár–Villach 5-4

   

Sorozatban ötödször nyert hazai jégen a Villach ellen a Volán, amivel közelebb került a középmezőnyhöz.

Nem nyerni jár a Villach a Raktár utcába, írtuk beharangozónkban, a meccs után pedig elmondható, hogy az újabb keletű hagyomány folytatódott. A vezetőedzőjét vesztett magyar EBEL-csapat alaposan kitett magáért, hiszen már az első harmad derekán megszerezte a vezetést, és bár az ellenfél kétszer egyenlített, majd kétszer közelebb került, el tudtuk tenni a három pontot. A hazaiak góljait négy játékos szerezte, Kóger Dániel duplázott, mellette Harty, Vidmar és Manavian volt még eredményes. De a leginkább figyelemre méltó, hogy Hári János nem kevesebb, mint négy asszisztot vállalt. A túloldalon a magyar válogatott Andrew Sarauer 1+1-gyel zárt, támadónk a negyedik gólt lőtte az 56. percben, ezzel alakult ki az 5-4-es végeredmény. A Volán, amely ebben a szezonban még egyetlen egyszer sem szerzett négy találatnál többet, a diadallal egy pontra megközelítette mai ellenfelét. Hannu Jarvenpaa, a régi-új tréner innen folytathatja csapatával a harcot a rájátszásért, ami természetesen korántsem elérhetetlen.

avsvsv-201712

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

EBEL, 3118 néző. Játékvezetők: Siegel, Smetana, Gatol, Nagy.
Carruth: 86,7% (Rajna)
K
Kickert: 86,8% (Schmidt)
Vidmar, Harty, Erdély, Hári, Kóger
1
Bacher, Glenn, Hickmott, Verlic, Flick
Manavian, Uotila, Gilbert, Luttinen, LoVecchio
2
Schlacher, Brunner, Leiler, Sarauer, Beach
Palin, Stipsicz, Vincze, Reisz, Sárpátki
3
Shields, Stebih, Petrik B., Platzer, Kromp
Szabó D., Kocsis, Szita
4
Labrecque, Lanzinger, Walter, Antonitsch
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:26 AVS Harty
1-1 19:59 VSV Beach Sarauer
2-1 24:50 AVS Kóger Hári Uotila
2-2 27:27 VSV PP Verlic Hickmott
3-2 30:49 AVS PP Manavian Hári
4-2 38:32 AVS Vidmar Kóger Hári
4-3 49:44 VSV Walter Glenn Lanzinger
5-3 52:52 AVS Kóger Hári Harty
5-4 55:41 VSV Sarauer Leiler Beach
38 Kapura lövések száma 30
6 Kiállításpercek 6

A Fehérvár–Villach góljai

   

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk