Szlovák kapussal erősít a Capitals-farm

   

A 30 éves Dusan Sidor egy hónapos szerződést írt alá a bécsiekhez. Rendkívül színes egyéniség érkezik az Erste Ligába.

Max Zimmermann, a bécsiek egyik első számú kapusa december 6. és 20. között az U20-as világbajnokságra készülő és azon részt vevő osztrák válogatottal lesz, így Matthias Tschrepitsch lesz az állandó EBEL-cserekapus. Bár a bécsiek nevezték még az Erste Ligába Maros Botondot, Gernot Wegerert és Matthias Lichteneckert is, Maros és Lichtenecker elsősorban a Silver Capitals EBYSL-csapatában véd, Wegerert pedig szeptember vége óta egyetlen meccsre sem nevezték. Az így kiélezetté vált kapushelyzetben szükség volt arra, hogy Zimmermann helyett hozzanak valakit a farmcsapat kapujába.

A választás a 30 éves Dusan Sidorra esett, akinek a kapuskodás szinte a génjeiben van. Ráadásul igen jó iskolái vannak, hiszen édesapja profi kapus volt Poprádon, majd a visszavonulását követően kapusedző lett. Hosszú évek óta Svájcban, az NLA-ban dolgozik, fiával közösen pedig kapusiskolát viszÉdesanyja szintén hokikapus volt. Sidor Jr. az utolsó utánpótlás éveit Bolzanóban töltötte. Ezt 5 Alaszkában lehúzott év követte, az első szezonban sok, a következő négyben minimális szerepléssel. Sidor a 4 év alatt játszott 4 meccsével mégis a szlovák Extraligában, a Popradnál folytathatta, ahol viszont annál több lehetőséget kapott, a második évre első számú kapussá vált. Összesen 79 meccsen védett, jóval 90% fölötti hatékonysággal. Innen az olasz bajnokságon, majd a finn és a norvég másodosztályon keresztül vezetett az útja Bécsbe. Legutóbb a svájci NLA-s Lausanne-nál edzett, bár játéklehetőséget nem kapott.

_edEFVeDRHu5QHLSMOIPUw_Du-an-Sidor-je-v-tejto-sez-ne-ve-kou-oporou

Fotó: Dusan Sidor Goaltending

“Csak jókat hallottunk róla, és nagyon örülünk, hogy le tudtuk igazolni – nyilatkozta a csapathonlapnak Christian Dolezal, a Capitals farmcsapatának vezetőedzője. – Sidor a 30 évével rengeteg tapasztalatot gyűjtött össze. Nagyon intenzív keresés végén ő lett az első számú jelöltünk a listán. Természetesen az is nagy előnye, hogy tökéletesen beszél németül.” Bár a 183 centis, 80 kilós hálóőr nyelvtudásáról a szurkolók valószínűleg nem győződhetnek meg, a kapustehetségéről azonban nagyon hamar, akár már a bécsiek következő mérkőzésén, amelyre péntek este kerül sor hazai jégen, ekkor a címvédő DVTK Jegesmedvéket fogadják a vasárnapi meccs visszavágóján.

Sidor-bunyo-IMG_6555-600

Fotó: hokejportal.net

Sidor amúgy rendkívül jól menedzseli magát, számos videó látható róla és legjobb pillanatairól az interneten. Amire a leginkább emlékeznek vele kapcsolatban Szlovákiában, az azonban egy egészen más megmozdulás. 2012. október 30-án ő és besztercebányai kapustársa, Robert Slipcenko hozta össze az Extraliga történetének első kapusbunyóját, amelyet egyébként természetesen Sidor nyert.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 28., kedd
EL 18:30 DEBGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-1VÉGE
december 1., péntek
EL 18:00 DEBFHA 2-3 HVÉGE
EL 18:30 FTCUTE 2-1VÉGE
AL 19:00 ASPETO 8-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 3-2VÉGE
AL 20:45 WRMSPC 5-3VÉGE
december 2., szombat
EL 15:00 DABBJA 2-4VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 5-3VÉGE
AL 19:30 FTCVAS ÉLŐ
AL 19:30 ÓHADBF ÉLŐ
AL 20:00 LHLIKO ÉLŐ
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 
EL 17:30 FHAMIS 
EL 18:30 DEBFTC 
Partnerünk
Archívum