A Brassó ellen javíthat az UTE

   

Idén először látogat a Megyeri útra az erdélyi gárda, mindkét csapatnak nagyon kellenek a pontok. A Brassó még nem nyert idegenben rendes játékidőben.

Mindkét csapat kemény meccsen van túl, az UTE a MAC otthonába látogatott, ahol 5-3-as vereséget szenvedett, a Brassó a DAB otthonában igyekezett kapaszkodni a középmezőny lábába és fantasztikus hajrával majdnem sikerült, de az utolsó szó az újvárosiaké volt ezen a meccsen, így a hazaiak örülhettek a három pontnak. Ezek után az UTE az ötödik helyen áll 29 ponttal, a Brassó a hetedik 23-mal. Az UTE számára a dobogó a közvetlen cél, amelynek legalsó fokán jelenleg a Csíkszereda áll 32 ponttal, de ott van még a hétfőn éppen velük meccselő Ferencváros is, akinek pontosan annyi pontja van, mint a liláknak. Ha tehát az UTE nyer, akkor két riválisa közül az egyiken biztosan hoz néhány pontot. Igen ám, de ha nem akar kilátástalan helyzetbe kerülni a Brassó, akkor neki is pontokat kell szereznie. A hatodik helyezett DAB egy meccsel kevesebbet játszott, mint ők, mégis négy ponttal többet gyűjtöttek. Mivel vasárnap kikaptak az Acélbikáktól, így nincs más hátra, mint a következő szembejövő ellenfeleken megpróbálni behozni a lemaradást.

A két csapat idén még csak egyszer találkozott egymással, akkor óriási hajrával nyert az UTE. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt a hazaiak még két góllal vezettek, de ez nem vette el a lilák hitét, akik három gólt lőve sorozatban 4-3-ra nyertek. Most sem lesz könnyű dolguk Salugáéknak, hiszen az újpestiek eddigi 9 hazai meccsükből hetet megnyertek, mindet rendes játékidőben, csak a MAC és a Csíkszereda tudott nyerni a Megyerin, miközben a hazaiak a megszerezhető pontok közel 80%-át otthon tartották. Ehhez képest a Brassó majdnem pont ellentétes teljesítményre volt képes vendégként, rendes játékidőben például még egyáltalán nem nyertek idegenbeli meccset, hosszabbításban is csak egyszer, akkor is a Vienna Capitals ellen. Mindez azonban nem szabad, hogy elaltassa Szilassy Zoltán csapatát, hiszen a Csíkszereda ellen legutóbb büntetőkig mentek, emellett a DAB, a Fradi és a MAC otthonában is csak egyetlen góllal kaptak ki.

braute2

Fotó: ASC Corona Brassó

UTE–Brassó 1-0

   

A 64. percig tartott a Patrik Polc-parádé. A szlovák kapus 52 védése 1 pontot ért a Brassónak.

Szoros vereséggel jött a két csapat a hétfő esti tévés meccsbe. A vasárnapi forduló ellenére fáradtságnak nyoma sem volt a találkozón, a vendégek masszív védekezést mutattak be, és csak a ráadásra fáradtak el mentálisan. De addig sok minden történt. Bár gól nagyon sokáig nem esett, látványos és többnyire az átlagos színvonalat meghaladó hokit mutattak a csapatok. A némileg tartalékos Brassó kezdte jobban a mérkőzést, aztán az első tíz perc után már végig az UTE volt aktívabb.

Még csak azt sem lehet mondani, hogy ne vezettek volna formás és gyors akciókat a lilák. Azt viszont lehet, hogy Polc kapus megbabonázta őket, és a kiválóan képzett játékos bravúrok sorát mutatta be. Az elmúlt években már megszokhattuk, ha ő elkapja a fonalat, nagyon nehéz átlőni. Ez ezúttal is így volt. A 64. percig tartotta a Brassót nullán – tegyük hozzá, az UTE kapusa, Ales Sila is hibátlanul teljesített, 23 lövést fogott –, akkor Sikorcin Ladislav lövésével szemben már nem volt ellenszer, nyert az UTE, megérdemelten vitte el Szilassy Zoltán csapata a két pontot.

Az UTE tartja a lépést a szintén két pontot szerző Ferencvárossal, a két rivális a 4-5. helyen áll, azonos pontszámmal.

Nagyon nehéz helyzetben sikerült nyernünk

   

Mindkét edző gratulált a csapatának az UTE–Brassó mérkőzés után.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): ”Gratulálok a fiúknak, mert nagyon nehéz helyzetben sikerült nyernünk. A rendes játékidőben is megérdemeltük volna a győzelmet, hiszen sokkal többet tettünk érte. Sajnos vannak ilyen meccsek. Összességében keményen tettük a dolgunkat, de ez most így sikerült. A győzelem csak a hosszabbításban lett a miénk. A hirtelen halálra úgy lehet készülni, hogy a legjobb játékosokat hagyjuk pályán. Ez ma is beigazolódott. Laci nagyszerű gólt lőtt, megérdemelte – nem egészséges, keményen dolgozik, hogy az legyen, nehéz neki. Boldog vagyok, hogy ennyire fontos gólt szerzett.”

Strenk Hunor (edző, Brassó): ”Le a kalappal a fiúk előtt. Rövid volt a padunk, de a csapat mindent megtett, hogy győzzünk. A kapusunk jól védett, nekünk is voltak lehetőségeink, egy kis szerencsével a mi oldalunkra is fordulhatott volna a meccs. Az Újpestnek otthon hamarosan visszavághatunk, de dolgoznunk kell azon, hogy javuljon az idegenbeli mérlegünk.”

Erste Liga, 0 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Muzsik, Soltész.
Sila: 100% (Márkus)
K
Polc: 98,1% (Tőke)
Huba, Pokornyi, Szalma, Benk, Caladi
1
Sirokovs, Filip, Wilgosh, Gliga, Zabludovszkij
Kiss R., Kiss D., Sikorcin, Frolík, Ropret
2
Bors, Stoflet, Mihály E., Molnár, Tranca
Nagy N., Dósa, Nemes, Becze, Sági Martin
3
Bíró O., Nagy I., Zsók, Péter, Bíró M.
Kovács A., Pápa, Pichler, Turbucz
4
Csíki, Saluga
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Lacroix Martin, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 63:32 UTE Sikorcin Kiss D.
53 Kapura lövések száma 23
8 Kiállításpercek 10

Az UTE–Brassó videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum