A tabellautolsó látogat az elsőhöz

   

A DVTK Jegesmedvék a Vienna Capitals II-t fogadja, elég egyértelműek az esélyek.

A miskolciak alig-alig hibáznak idén, és nem csak az Erste Ligában, de a nemzetközi porondon is. A ligában egyelőre 15 meccset játszottak, ebből egyszer kaptak ki rendes játékidőben, egyszer büntetőkkel. A másik 13 mérkőzést megnyerték, egyetlen pontot veszítettek. Meccsenként átlagban négy gólnál is többet szereznek, kettőnél kevesebbet kapnak. Ezzel szemben a bécsi farmcsapat még nem nyert rendes játékidőben, három pontjának mindegyikét a Brassó ellen szerezte, hazai pályán. A szakvezetés igyekszik is megerősíteni a keretet, hogy versenyképesebb legyen, legutóbb a 24 éves amerikai-osztrák kettős állampolgár Curtis Loikot igazolták le, aki négy év NCAA után tavaly mutatkozott be az EBEL-ben, de a Linz csapatánál nem alkotott maradandót, 51 meccsen 1-1 gólt és gólpasszt szerzett. Ez nyilvánvalóan kevés lesz a bombaformában lévő Jegesmedvékkel szemben, akik ellen mindössze a feszített menetrend szól: egyszerre helyt állni a Visegrád Kupában, a Kontinentális Kupában, a Magyar Kupában és az Erste Ligában nem mindennapi terhelést jelent, amely könnyen eredményezhet kisebb-nagyobb hullámvölgyet. Ezzel együtt aligha a Vienna Capitals II. lesz az a csapat, amely ezt ki tudná használni.

misvc2

Fotó: DVTK

DVTK Jegesmedvék–Vienna 3-1

   

Papírforma győzelmet aratott a bajnok, amelyik két emberhátrányos gólt is lőtt.

A Jegesmedvék azonnal nekiestek a fiatal bécsi csapatnak, beszorították őket a saját térfelükre. Záporoztak a lövések Tschrepitsch kapujára, de a mindössze 18 éves kapus remekül védett. A házigazdák hamar elpazarolták első előnyüket, majd egy 4 a 4 elleni szituációt is. Teljes létszámban a két gárda közötti sebességkülönbség nagyon sok miskolci helyzetet teremtett, a sárga-fekete védők sokszor lemaradtak a csatárokról. A harmad
második felében a bécsiek már többször jutottak el Kiss kapujához, de csak kisebb helyzeteket tudtak kialakítani. A hátralévő időben hiába volt azonban sok miskolci helyzet, a bécsiek szívós védekezéssel, némi szerencsével és kitűnő kapusteljesítménnyel kihúzták gól nélkül.

A második játékrész elején nem változott a meccs képe, Capitals II nagyrészt védekezett, a Jegesmedvék domináltak, de csak egy kapuvasig jutottak a 23. percben. Ami azonban nem ment rendes létszámban, sikerült emberhátrányban, megszerezték a vezetést a Jegesmedvék. Korongszerzés után kontráztak a hazaiak, és végül Miskolczi lövése kötött ki a bal sarokban (1-0). És ha egy üzlet beindul: két perccel később egy kapu előtti kavarodás végén Sakaris lőtt közelről a kapuba (2-0). Christian Dolezal vezetőedző azonnal időt kért, hogy fiatal játékosainak fejében rendet tegyen. Ez annyira volt elég, hogy a védekezésüket egy kicsit összekapták, ám a bajnokcsapat továbbra is fölényben játszott, de ezt nem tudták gólokká konvertálni. A harmad utolsó másodpercében egy bécsi lövés után az ott álló játékvezető gólt jelzett, majd a videózás után nem adták meg a találatot.

A harmadik harmad miskolci rohamokkal és Tschrepitsch védésekkel indult. A Capitals még emberelőnyben sem tudott veszélyes lenni, sőt egy újabb gólt kaptak ebből. A 46. percben a saját harmadukban adták el a korongot, Galanisz pedig kilőtte a hosszú sarkot (3-0). A harmad közepén nemcsak előnyben, hanem teljes létszámban is többet támadtak a bécsiek, a jutalmuk pedig egy gólt lett. Az 52. percben Kruckovyc középtávolról alaposan lepókhálózta a bal felső sarkot (3-1). Érthetetlen módon feszült lett a meccs hangulata, ami miskolci kiállításokban testesült meg,így az 53. percben kettős fórba kerültek a vendégek, de ez eredmény nélkül telt el. Az utolsó percben a vendégek még levitték a kapust, de ez a
próbálkozás sem vezetett gólhoz. A Jegesmedvék ha nehezen is de hozták a kötelezőt, és most már koncentrálhatnak egy sokkal nehezebb feladatra, a keddi, Poprád elleni Visegrád Kupa-elődöntő visszavágójára.

 

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ” Vannak olyan mérkőzések, amikor csak a három pontnak lehet örülni. Ez egy ilyen volt. Az első harmadban a Vienna nagyon keményen küzdött, jól védekezett, mi pedig képtelenek voltunk gólt lőni. Érdekes, hogy egy hátrányos gól lendített át bennünket a holtponton, sőt végül két ilyet lőttünk. Kedden sokkal élesebbnek kell lennünk 60 percen át.”

Christian Dolezal (vezetőedző, Vienna Capitals II): “Tudtuk, hogy a Miskolcnak sok mérkőzése volt az utóbbi időben, így fáradtabbak lesznek. Jól kezdtünk, jól védtük a saját harmadunkat, de támadásban keveset nyújtottunk. Két emberhátrányos gólt kaptunk, olyan hibákból, ami fiatalokra jellemző, de ebből is tanulni kell. Azt viszont örömmel láttam, hogy a legutóbbi miskolci mérkőzéshez képest sokat léptünk előre.”

Erste Liga, 655 néző. Játékvezetők: Salánki, Salánki, Kormos, Váczi.
Kiss: 96,2% (Adorján)
K
Tschrepitsch: 91,2% (Maros)
Rusk, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
1
Piff, Kuqali, Szabad, Schlögl, Thalhammer
Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris
2
Kruckovyc, Karitnig, Ranftl, Loik, Nissner
Joe, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Kulmala
3
Bolterle, Wolf, Artner, Preiser, Maxa A.
Albert, Köllő, Ritó, Berta, Tóth G.
4
Leitner, Maxa F., Schönwetter, Janisch
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
E
Dolezal Christian, Schweda Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 24:51 MIS SH Miskolczi Magosi
2-0 26:30 MIS Sakaris Ritó Vas
3-0 45:53 MIS SH Galanisz
3-1 51:26 VIC Kruckovyc Schlögl Schönwetter
34 Kapura lövések száma 26
14 Kiállításpercek 10

A DVTK Jegesmedvék–Vienna Capitals II góljai

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum