Ki fog gólt lőni a Fehérvárban?

   

Egy hét után újra Villachba vezet a Fehérvár útja, ahol folytatva a hagyományt, harmadszor is nyerne Sarauerék ellen.

Sorozatban négy vereséggel a háta mögött fogadja a fehérváriakat a Villach. A Sasok nem túl acélosak hazai jégen, a Volánnal karöltve az utolsó két helyet foglalják el a mezőnyben ebben a műfajban. Azért érdemes kellő körültekintéssel kezelni ezt a tényt, hiszen november 5-én a liga legjobb csapatai közé tartozó Linz ellen 5-1-re nyertek. A rossz novemberi sorozat a VSV-t a középmezőny tetejéről az aljára szánkáztatta le, egészen a 10. helyig. A Fehérvár különösen nehéz kenyér idén a kékeknek, hiszen idén még nem sikerült nyerniük ellenük. Villachban nagyon szeretnének már véget vetni a mélyrepülésnek, így győzelemre éhesen várják Háriékat.

“A legutóbbi vereség után a játékosok és az edzők hasznos beszélgetéseket folytattak – mondja erről Markus Peintner, a csapat másodedzője. – Arról tanácskoztunk, hogy hogyan tudunk kijönni ebből a helyzetből, hiszen végtére is csak ez az egy, ami számít. Az, hogy a legutóbbi meccseinket elvesztettük, immár történelem, ezen már nem tudunk változtatni. Előre kell néznünk, a következő csatára összpontosítanunk, pozitívnak kell maradnunk és reméljük, ez meghozza a győzelmet is.”

Fehervar_HP1

Éppen egy hete nyert büntetőkkel Villachban a Fehérvár, most két súlyos hazai vereség után ismét a Dráva partján próbálkozhat a javítással. A remek novemberi kezdés után hideg zuhanyként érte a csapatot és a közönséget is az elmúlt hét két súlyos hazai betlije. Nem sok minden sikerült a Klagenfurt és a Medvescak ellen Háriéknak, így a nehéz munkával elért felzárkózást újra lehet kezdeni. Amellett, hogy a védekezést ismét stabilizálni kell, hiszen két mérkőzésen 11 gólt kapva reménytelen a győzelem, a legnagyobb probléma továbbra is a góllövés. Míg a kapott gólokat tekintve egyáltalán nem kiugróan rossz a csapat teljesítménye, a gólképtelenség több, mint aggasztó. 43 gólt szerzett eddig idén a csapat, ennél a második legkevesebbet elért Klagenfurt is 18-cal többnél tart. Nincs olyan játékos a csapatban, aki akár csak a közelében lenne a pont/meccs teljesítménynek, Latendresse 19 meccsen szerzett 11 pontja, LoVecchio 22 meccsen gyűjtött 10 pontja, Luttinen 4+4-e légiós csatártól kevés. Ráadásul hiányzik a ponterős magyar sor is, hol van már a Sofron, Vas, Ladányi trió meccsenkénti 3 pontja? Remélhetőleg mihamarabb sikerül javítani az eredményességen, mert ha továbbra is ilyen kevés gólt szerez a csapat, akkor borítékolható a korai szezonzárás.

“Nincs mit mentegetnünk a legtóbbi vereségeken, ha meccsenként átlagban egy gólt tudunk csak szerezni – mondta Benoit Laporte vezetőedző a ligahonlapnak. – Ez ebben a ligában semmit nem ér. Hosszú út vár ránk Villachig, korán fogunk elindulni. Az ilyen meccseken mindig az első harmad a kulcsfontosságú. Fegyelmezettnek kell maradnunk, és megvárnunk, amíg az ellenfél türelmetlen esz és hibázni kezd.”

Villach–Fehérvár 4-3

   

A fehérváriak izgalmas meccset játszottak Sarauer csapatával, ám a magyar válogatott csatár győztes gólja miatt vereséget szenvedtek és maradtak a 11. helyen.

A Fehérvár AV19 17 mezőnyjátékossal állt fel Villachban. A találkozó egy gyors gólváltással indult, a 3. percben Manavian találatával megszerezte a vezetést a magyar csapat, majd 54 másodperc múlva Hickmott egyenlített. A folytatásban három emberhátrányt is kibekkelt a Volán, ebből több mint 1 percen át kettős hátrányban is játszottunk. A sok hátrány megtörte Erdélyéket és a 15. percben Lebrecque góljával már a hazaiaknál volt az előny. A második játékrész 92. másodpercében Manavian meglőtte a 2. találatát, amellyel egyenlített a Fehérvár. Nem sokkal később kihagyott egy előnyt a magyar együttes, a harmad közepén pedig Antonitsch révén újra vezetéshez jutott a VSV. A 38. percben pont a fehérváriak korábbi játékosa, a magyar válogatott Sarauer is betalált Rajna kapujába. A harmadik harmad derekán emberelőnybe került a Fehérvár, amit Hári János gólra váltott, így 1 találatra csökkent a különbség. Az egyenlítés viszont nem jött össze, így a Villach 4-3-ra győzött és ezzel a 3 ponttal visszakerült a középmezőnybe, míg a Fehérvár maradt a 11. helyen.

EBEL, 2270 néző. Játékvezetők: Grumsmen, Nikolic, Haurum, Verworner.
Kickert: 88,0% (Schmidt)
K
Rajna: 85,7% (Carruth)
Bacher, Glenn, Hickmott, Verlic, Flick
1
Vidmar, Harty, Erdély, Hári, Kóger
Schlacher, Brunner, Leiler, Sarauer, Beach
2
Palin, Stipsicz, Sárpátki, Gilbert, Vincze
Shields, Stebih, Petrik B., Platzer, Petrik N.
3
Manavian, Uotila, LoVecchio, Music, Luttinen
Labrecque, Antonitsch, Walter, Kromp
4
Szabó D., Reisz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:03 FHA Manavian Kóger Erdély
1-1 02:57 VSV Hickmott Schlacher Flick
2-1 14:01 VSV Labrecque Beach Leiler
2-2 21:32 FHA Manavian Erdély
3-2 28:39 VSV Antonitsch Kromp Labrecque
4-2 37:57 VSV Sarauer Petrik B. Petrik N.
4-3 53:35 FHA PP Hári Luttinen Manavian
26 Kapura lövések száma 24
8 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum