Első pontjukra hajtanak a Titánok a MAC ellen

   

Idén még nem sikerült kibabrálnia fővárosi ellenfelével a fehérvári klubnak, bár az otthoni mérkőzésen nem álltak messze ettől.

A MAC második a tabellán, vesztett pontok tekintetében a hátránya 9 egység a listavezető DVTK Jegesmedvékkel szemben, míg előnye az őt üldöző Fradihoz és UTE-hoz képest 4 pont. Majoross Gergely tanítványainak tehát nincs más dolguk, mint továbbra is szorgalmasan gyűjtögetni a pontokat, és közben élesíteni azt a formát és taktikát, amelyre a rájátszásban lesz szükségük. Egy héttel ezelőtt ez nem sikerült jól, 3-2-es vereséget szenvedtek a lila-fehérek otthonában, a Magyar Kupa hétközi fordulójában azonban a harmatosan védekező DAB ellen 5-1-re nyertek. Pénteken ez utóbbihoz hasonló feladat vár rájuk, az olykor masszív védekezésre képes, de viszonylag rutintalan fehérvári farmcsapathoz látogatnak. A két együttes ugyanazon szezonban csatlakozott a ligához, első évüket érzelemgazdag, helyenként szemet gyönyörködtető játékkal dúsított, szoros küzdelem jellemezte, mely hétmeccses elődöntőbe kulminált. Tavaly már a negyeddöntőben találkoztak, és bár 4-1-re nyert a MAC, de csak egy mérkőzés volt sima, kettőnél büntetőkkel, egynél hosszabbításban dőlt a meccs, igaz, EBEL-esekkel megerősített kerettel találták akkor szemben magukat.

Idén jóval nagyobb a két csapat közötti különbség, a MAC-nak 33, a Titánoknak 16 pontja van, előbbi gólkülönbsége +28, utóbbié -26. Eddig kétszer találkoztak egymással, és egyik alkalommal sem volt akkora differencia a játékban. Fehérváron 4-2-re nyert a MAC, hazai pályán 7-4-re, ám sokatmondó tény, hogy a 45. perc elején még a vendégek vezettek 3-2-re. Azóta a MAC tovább erősödött, a német másodosztályból hazahozták Chris Bodót, aki éppen Fehérváron kezdte magyarországi karrierjét, tehát Brance Orbannal együtt egykori csapatuk ellen bizonyíthatnak. A keret valamivel gyengébb lesz a szokásosnál, hiszen Keresztury Erik és Wesley Cunningham eltiltását tölti. A Titánok hétfőn hazai pályán kaptak ki attól a DAB-tól, amelyet szerdán a MAC idegenben győzött le 5-1-re. Az esélyek tehát nem a fehérváriak mellett szólnak, de ez feltehetően cseppet sem izgatja majd őket. A vendégeknél többek között Imre Patrikra lesz érdemes figyelni, a 20 éves hátvéd idén 16 meccsen lépett pályára, 3 pontot szerzett, és 9 meccs óta nem fordult mínuszba a statisztikája. Ez annál is figyelemre méltóbb, mivel a csapat ezen időszak alatt 13-33-ra végzett lőtt és kapott gólok tekintetében. Legutóbb a DAB ellen a legnehezebb helyzeteket is korát meghazudtoló magabiztossággal oldotta meg.

MACAVS QF3 B

Fotó: Mudra László (MAC)

MAC Budapest–Fehérvári Titánok 4-1

   

Szórakoztatásra kevéssé alkalmas, nagyon gyenge színvonalú mérkőzésen a fővárosiak nem tudták az eredményben érvényesíteni a fölényüket.

Borzalmas első harmadot látott a Tüskecsarnok közönsége. Unalmas tili-tolival telt az első 10-15 perc, egyik csapatnak sem sikerült felpörögnie a mérkőzésre. A MAC jóval többet támadott, de kidolgozott helyzete kevés volt, szép jelenetből pedig alig láttunk egyet-kettőt. Jesse Dudas ügyes góllal szerezte meg a vezetést a 15. percben. Arany Gergelynek szinte semmi dolga nem akadt ebben a húsz percben.

Az öltözőből egy feltüzelt hazai együttes jött ki a folytatásra, amely néhány perc alatt el is döntötte a három pont sorsát. Garát Zsombor szemfüles és okos gólt lőtt, döbbenetes, hogy egy Fehérvár-védő sem támadta meg a kapu előtti tengelyben. Nem sokkal később Somogyi Balázs emelte a kapuba a korongot. A 3-0 még jobban kedvét szegte az addig is takarékon égő vendégseregnek. Gyors mozgás nélküli hokijukkal annyit értek el, hogy ekkor már öt az öt elleni játéknál is kapujuk elé szorultak. Brance Orban a 30. percben megszerezte a MAC 4., egyben utolsó találatát.

A Titánok közül két játékos emelkedett ki valamelyest, Kornakker Dániel sokat tett azért, hogy ne legyen nagyon nagy a különbség számszerűleg is, Szita Donát pedig végig törődő, aktív hokit nyújtott, ráadásul mindkét kapu előtt feltűnt jó megoldásaival, közbeavatkozásaival. Mindez arra volt elég, hogy a harmadik harmadban a vezetésébe beleszundikáló hazaiak ellen a szépítést megszerezzék a vendégek, egy szép Péter Andor-keresztpasszt Kocsis Ferenc lőtt át Aranyon. 4-1-re nyert Majoross Gergely csapata, egy gyors felejtésre ítélt péntek esti Erste Liga-meccsen.

A Fehérvár fiataljai nagyon messze voltak az első idei MAC elleni pontszerzésüktől, az az igazság, hogy egy igazán jó formában és jól játszó MAC a ma látott Volán-farmot egy laza 10-essel küldte volna haza. Hogy nem így lett, az annak köszönhető, hogy a fővárosiak sem hokiztak jól.

Jobbak vagyunk, mint az ellenfél

 

A MAC vezetőedzőjének hiányérzete volt a Titánok elleni siker után.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): ”Nem kérdés, hogy jobbak vagyunk, mint az ellenfél. Amiatt azonban bosszús vagyok, mert nem hoztuk ki magunkból a maximumot.”

Kóger István (vezetőedző, Fehérvár): “Az első harmadban egyik csapat sem játszott igazán jól, a MAC-nak sikerült betalálnia, nekünk nem. A második játékrész elején gyorsan kaptunk két gólt, ez pedig eldöntötte a találkozót. A fővárosiak utána még egyet lőttek, aztán pedig inkább az eredmény megtartására törekedtek. Nekünk ekkor már az volt a célunk, hogy legalább a harmadik harmadot megnyerjük, ez pedig sikerült is. Az utóbbi két találkozó gólcsendjét sikerült megtörnünk, remélem, hogy ezzel egy gát átszakadt. Tisztes vereséget szenvedtünk egy jó csapat otthonában.”

Forrás: MJSZ

Erste Liga, 400 néző. Játékvezetők: Mayer, Mayer, Berkesi, Soltész.
#2465: 96,3% (Bálizs)
K
Kornakker: 89,2% (Gyenes)
Macaulay, Vokla, Klempa, Brown, Dansereau
1
Imre, Vehmanen, Szita, Hamvai, Mazzag
#3879, Garát, Nagy K., Terbócs, Majoross
2
Szabó B., Láday, Antilla, Péter A., Kiss P.
Dudas, Pozsgai, #693, Orban, Bodó
3
Reiter, Takács, Kocsis, Prácser, Péter B.
#4629, #4048, #3579
4
Antal, Vizi, Erdei, Kiss Zs.
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:21 MÚB Dudas Brown Klempa
2-0 21:00 MÚB Garát Klempa Brown
3-0 22:43 MÚB #9 Orban
4-0 29:42 MÚB Orban #9 Bodó
4-1 57:34 FHA Kocsis Kiss P.
37 Kapura lövések száma 27
12 Kiállításpercek 18

A MAC–Titánok videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum