Folytatná a hagyományokat a Fehérvár

   

Ligameccsen rég látott kedves ellenfél látogat a Raktár utcába. A Medvescak első fehérvári vendégszereplésére készül az EBEL-ben a visszatérése óta.

A hazai jégen leggyengébben szereplő csapat fogadja a vendégként leggyengébbet. A Volán ötös győzelmi szériája ért nem túl szép véget kedden, amikor a Klagenfurt 7-1-re legázolta Erdély Csanádékat hazai jégen. a javításra három nap elteltével máris itt az alkalom, mégpedig egy olyan ellenféllel szemben, amelynek az első idegenbeli hárompontos győzelme még várat magára. Reméljük, nem ezen a meccsen fogják ezt megszerezni. Székesfehérváron rendezni kellett a sorokat a keddi pofont követően, fáradt csapat benyomását keltették a játékosok. Márpedig muszáj szellemileg is fitten menni a csatába, hiszen az ellenfél a kanadai Kevin Poulin leigazolásával nagyot húzott, a Kroselj helyére érkezett hálóőr eddig 95%-kal védett. Sajnos a csapat egyik legeredményesebbje, Lattendresse nem tud jégre lépni a péntek esti meccsen, ami kicsit megnehezíti a feladatot, de bízzunk abban, hogy lesz majd, aki a helyére tud lépni ezen az estén.

Ami az ellenfelet illeti, masszív csapat jött össze Zágrábban a KHL-búcsút követően is. Bár történtek melléfogások a keret kialakításánál, ahogy azt Kroselj esetében is láttuk, a klub időben korrigált. Jelenleg a tabella 5. helyét foglalják el 30 ponttal, úgy, hogy a Dornbirn kivételével mindenkinél legalább 2 meccsel kevesebbet játszottak. Igaz, ez elsősorban annak köszönhető, hogy a Dom Sportova szinte bevehetetlen vár az ellenfeleknek. Jegyezzük meg gyorsan, a mindössze két ünneprontó egyike éppen a Fehérvár volt, amikor túlórában 4-3-ra győzött Zágrábban. Reméljük, abban a tekintetben nem folytatódik ennek a párosnak a formabontó szereplése, hogy a Medvescak éppen Fehérváron szerzi meg első hárompontos győzelmét, vagy elveszi a Fehérvár eddigi hibátlan mérlegét a túlórába csúszott meccseknél.

MZAAVS

Persze, hogy a szezon eddigi hagyományai folytatódjanak, ahhoz rengeteg munkára lesz szükség a fehérvári játékosoktól a jégen. A két csapat szurkolótábora hagyományosan jó kapcsolatokat ápol egymással, és a péntek este ideális lehet a zágrábi szurkolóknak egy kis kiránduláshoz. Ha így lesz, akkor garantált lesz a jó hangulat a fehérvári pályán, amelyen a mérkőzés előtt az első itt lejátszott jégkorongmérkőzés 40. évfordulójáról is megemlékeznek. Ki gondolta volna akkor, hogy egyszer az utódok ilyen messzire jutnak?

Fehérvár–Medvescak 0-4

   

A 30 perces csúszással kezdődött találkozón a magyar csapat a második harmad végéig tartotta a lépést ellenfelével.

40 évvel ezelőtt, 1977 novemberében játszották az első jégkorongmérkőzést Székesfehérváron. A jubileum alkalmából a klubvezetők ünnepélyesen köszöntötték a 77-es csapat tagjait, a szurkolók egész csarnokos élőképpel jelentkeztek, minden adott volt egy feledhetetlen hoki estéhez.

A zágrábi csapat busza kisebb dugóba került, így fél órás csúszással kezdődött az összecsapás. A késés a Volánt zavarta meg jobban, az első két veszélyes lövés a vendégeké volt. Carruth nem unatkozott a meccs elején, a 3. percben Olden közelijét fejjel hárította. Az ellentámadásból Sárpátki jelezte, hogy a hazaiak is a jégen vannak. Szép csellel hagyta ott védőjét, de Poulin kapus eszén már nem tudott túljárni. A 6. percben jött az első kiállítás, Uotila bontotta le a palánknál Mahbodot szabálytalanul. Music négy az ötben is kapura tört, míg a másik oldalon Carruth spárgázott a legjobbkor. A harmad első fele kisebb zágrábi fölényben telt, a fehérvári szurkolók csak Harty és Szabó Krisztián kemény, ütközésekkel teli játékának örülhettek. Gilbert cselei és LoVecchio váratlan kapu előtti megoldása jelezte, feljebb kapcsolt a házigazda. A 14. percben jött az emberelőny, de Vincze is gyorsan kiszállt, így odalett a fór. A második emberelőny már jobban sikerült, főleg Manavian bombái okoztak zavart a vendégkapu előtt. Ezzel együtt ne szépítsük, nem játszott jól a Volán az első játékrészben.

A középső harmad sem kezdődött jól, alig egy perc telt el, Luttinen máris mehetett a büntetőpadra. Carruth parádézott a kapuban, egyszer pedig Olden emelt az üres kapu mellé, ezt az emberhátrányt is kihúzta a Volán. Sőt, kis híján a vezetést is megszerezte: a kiállításból éppen visszatért Luttinen húzott el a szélen, de centerezését Gilbert nem tudta a gólra váltani. Az iram javult valamelyest az első harmadhoz képest, a színvonal nem, főleg hazai oldalon sok volt a könnyelműen elszórt korong. Ennél nagyobb gond volt, hogy Sárpátki kapuvasát leszámítva továbbra is a zágrábiak domináltak a mérkőzésen. Ebben segítette őket, hogy zsinórban háromszor is emberelőnybe kerültek. Az elsőben Brine húzta mellé a korongot ziccerben, a másodikban Carruth brillírozott, a harmadikban viszont már betaláltak a vendégek. A 37. perc elején Koskiranta a kék vonalról lőtt a rövid alsóba (0-1). Szabó Krisztián és Cepon bunyója következett, majd egy fehérvári fór, ami gyorsan emberhátránnyá változott, Boivin után gyors egymásutánban Luttinent és Gilbertet is kiszórták a játékvezetők. Négy a háromban támadhatott a Medvescak, és a 38. percben növelte előnyét: Mahbod passzát Privitera vágta közelről a hálóba (0-2).

A Volán kétgólos hátrányban, a játékvezetők füttykoncert közepette érkeztek a harmadik harmadra. A közönség utolsó nagy buzdításba kezdett, de Mahbod gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Mindössze 20 másodperc telt el a záró játékrészből, amikor Morley becselezte magát a támadó harmadba, visszatett korongját a vendégek 22-ese lőtte a kapuba (0-3). A harmadik vendéggóltól megzavarodott a Fehérvár. A 44. percben, egy kapu mögött eladott korongból Koskiranta lőtte a negyediket (0-4). A mérkőzés lényegi része ezzel véget is ért. Erdélyék becsületből hajtottak a szépítő gólért, de a támadójátékukból továbbra is hiányzott az átütőerő és a fantázia. A végére egy páros kiállítás marad, de az eredmény már nem változott. A mérkőzést jól jellemzi a kapura lövések száma, amit a vendégek 45:21-re nyertek. A Medvescak Zagreb ilyen arányban is teljesen megérdemelten győzött az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

avsmza-201711

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

EBEL, 3196 néző. Játékvezetők: Piragic, Kalian, Jobbagy, Zgonc.
Carruth: 91,1% (Rajna)
K
Poulin: 100% (Rosandic)
Vidmar, Harty, Erdély, Hári, Kóger
1
Privitera, Kudelka, Mahbod, Morley, Olden
Manavian, Uotila, Sárpátki, Gilbert, Szabó K.
2
Tikkanen, Pöyhönen, Simsic, Koskiranta, Aviani
Szabó D., Stipsicz, LoVecchio, Music, Luttinen
3
Boivin, Cepon, Zanoski, Brine, Rajsar
Vincze, Reisz
4
Kegalj, Ficur, Jankovic
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 36:01 MZA PP Koskiranta Tikkanen Pöyhönen
0-2 38:25 MZA PP Privitera Morley Kudelka
0-3 40:20 MZA Mahbod Morley Privitera
0-4 43:12 MZA Koskiranta Simsic Aviani
21 Kapura lövések száma 45
22 Kiállításpercek 12

A Fehérvár–Medvescak góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum