Az UTE máris bejuthat a Magyar Kupa elődöntőjébe

   

A lila-fehéreknek Fehérváron kell kiharcolniuk a részvételt. A DAB a MAC ellen próbálja életben tartani esélyeit, a Fradi a Vasassal, a DVTK a KMH-val játszik.

A 9 csapat közül az UTE és a KMH Budapest 5-5 meccset játszottak, a többiek négyet. A tabellát az UTE vezeti 12 ponttal, mögötte nagyon sűrű a mezőny, a MAC-nak és az FTC-nek 9-9, a DVTK Jegesmedvéknek 8 pontja van. Az ötödik helyen a DAB kapaszkodik, nekik 6 pontjuk van, a Titánok négy pontja minden bizonnyal nem lesz elég a továbbjutáshoz, a hetedik és nyolcadik helyen a KMH Budapestet és a Vasast találjuk, 3 és 0 ponttal.

A csapatok közül az UTE áll legközelebb a négy közé jutáshoz, ehhez semmi mást nem kell tennie, mint szerdán Fehérváron győzni. Ez azonban idén még nem sikerült Szilassy Zoltán játékosainak, az Erste Ligában egyszer vendégeskedtek a Raktár utcában, akkor 5-2-re nyertek a hazaiak. Érdekesség, hogy eddigi 17 meccséből tíz alkalommal szerzett vezetést a fehérvári csapat, melyekből a végén hatszor győzelemnek örülhetett, további két alkalommal pedig büntetőig is eljutott. Az elején tehát célszerű lesz kiemelten figyelniük a liláknak, hiszen úgy még egyetlen pontot sem szerzett a bajnokságban a csapat, ha az ellenfél szerezte meg először a vezetést. A lilák jó formában várják az összecsapást, pénteken a MAC csapatát győzték le a Megyeri úton 3-2 arányban.

ute1

A nap második mérkőzésén a Titánokat a bajnokságban egy hellyel előző DAB fogadja a második helyen álló MAC csapatát. A dunaújvárosiak simán verték a KMH-t, pontot veszítettek Fehérváron, viszont csak büntetőkkel kaptak ki Miskolcon, míg az UTE 5-3-ra győzött ellenük. Így most négy meccs után hat pontjuk van. A MAC fölényes győzelemmel kezdte a kupasorozatot a DVTK Jegesmedvék ellen, majd az UTE ellen sokáig jól tartották magukat, hogy a hajrára szétessenek és 4-1-re kikapjanak. A Titánokat 3-0-ra, a KMH Budapest csapatát 6-2-re győzték le. Nekik 9 pontjuk van, ha szerdán győzni tudnak Dunaújvárosban, akkor lényegében ők is a négy között érezhetik magukat, míg a DAB-nak már csak az FTC ellenében lehet esélye a továbbjutásra.

Az ellen a Fradi ellen, amely szerdán toronymagas esélyesként fogadja az eddig pont nélkül álló Vasast. A ferencvárosiak 9 ponttal állnak, a feladat pedig adott a továbbjutáshoz: szerdán be kell gyűjteni a ?kötelező? három pontot, majd utána vagy a DAB-ot vagy a MAC csapatát legyőzni. A Vasas első pontjaiért hajt, eddigi négy meccsén négy gólt lőtt és majdnem 30-at kapott, szép feladat lesz az Erste Liga harmadik helyezettje ellen ezen a mérlegen javítani.

A játéknap negyedik mérkőzésén az esélyek nem kevésbé egyértelműek, a Kontinentális Kupából hazatérő DVTK Jegesmedvék a KMH Budapestet fogadja. A miskolciak biztosan nagyon fáradtak lesznek, de így is csak a győzelem az elfogadható eredmény a számukra. Ez még akkor is így van, ha legutóbb Sille Tamás csapata kis híján meglepte az UTE-t, amely csak három perccel a meccs vége előtt, emberelőnyből szerzett góllal tudott nyerni ellenük 4-3-ra. Ez egyben intő jel lehet mindenki számára, hogy nagy hiba lenne félvállról venni őket.

A szerdai nap mérkőzései:
DAB?MAC Budapest, 18:00
FTC?Vasas SC, 18:00
Fehérvári Titánok?UTE, 18:30
DVTK Jegesmedvék?KMH Budapest, 18:30

A Magyar Kupa állása (a meccsek és pontok számával):
1. UTE (5/12)
2. MAC (4/9)
3. FTC (4/9)
4. DVTK Jegesmedvék (4/8)
5. DAB (4/6)
6. Fehérvári Titánok (4/4)
7. KMH Budapest (5/3)
8. Vasas SC (4/0)

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum