A KAC ellen folytathatja a sikersorozatot a Fehérvár

   

Az EBEL két jelenleg legjobban szereplő csapata játszik rangadót a Raktár utcában.

Az utolsó nyolc forduló két királya csap össze Fehérváron kedden este. A Klagenfurt hét, a Fehérvár hat győzelmet aratott ez alatt az időszak alatt, amivel mindketten jelentőset léptek előre a tabellán. A kedd esti vendég piros-fehérek egészen a harmadik helyig jutottak, 35 pontjukkal relatív biztonságban vannak, de a fehérváriak is már a kilencedik helyig kapaszkodtak az utolsóról. Az 5. helytől egyelőre rendkívül sűrű a mezőny, az Innsbruckot és a Bolzanót mindössze 7 pont választja el egymástól. A Fehérvár hátránya az előtte található 3 csapattal szemben mindössze egyetlen pont. Ilyen sűrű mezőnyben minden egyes pontnak jelentősége lehet a végelszámoláskor is. Élcsapat érkezik Fehérvárra, aki ellen a cél a jelenleg ötmeccses győzelmi sorozat folytatása kell legyen.

Az utóbbi hat mérkőzésen a csapat egyik legjobbja Hári János volt. A 25 éves játékos a döcögős kezdés után nagyon elkapta a fonalat. Ebben a periódusban csak a Vienna Capitals elleni mérkőzésen nem szerzett pontot, 7 gólt lőtt, további 2 előkészítésében vállalt szerepet. A másik sikerkovács az év közben igazolt kapus, Mac Carruth. Az amerikai játékos egyértelműen az első számú kapusa lett a csapatnak, az ötös győzelmi sorozat mindegyik mérkőzésén ő védett, kivédte a bécsiek szemét, és Andrew Saraueréknak is jóformán megoldhatatlan problémát jelentett. Eddigi nyolc fellépésén hatszor győzött a Volán. Amilyen örömteli, hogy sikerült találni egy az esetek többségében jóval 90% feletti teljesítményre képes kapust, olyan nagy a dilemma is Rajna Miklós sorsával kapcsolatban, akinek a válogatott keret kapusaként meccsekre lenne szüksége, ha nem az EBEL-ben akkor legalább az Erste Ligában.

KAC-AVS_20171008-900

fotó: EC KAC

Hogy nehéz ellenfél érkezik Fehérvárra, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a KAC a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, és ezzel az ellenfelek pályáin a sokáig hibátlan Vienna Capitals mellett egyedüli csapatként nekik van 50%-osnál jobb mérlegük. Kettejük eddigi 26 fehérvári összecsapásából 19-en is egyetlen gól döntött valamelyik csapat javára, így most is szoros csatára számíthatunk. A Klagenfurt utolsó fehérvári győzelme is egygólos volt, és igencsak emlékezetes körülmények között született. A Volán négygólos előnyt szedett össze, amelyet 12 perc alatt sorozatban kapott 5 góllal bukott el. Azóta kétszer sikerült visszaverni a klagenfurtiakon ezt, itt az ideje, hogy sorozatban harmadszor is elégtételt vegyenek a kék-fehérek az akkori kínokért.

A két csapat idén eddig egyszer találkozott, Klagenfurtban a KAC 3-1-re nyert. A fehérvári esélyeket növelheti, hogy a KAC-ban is több sérült van. Nem játszhat Richie Regehr, Manuel Geier és Christoph Duller, akikhez legfrissebben Matthew Neal is csatlakozott.

Fehérvár–Klagenfurt 1-7

   

A fehérváriak a második harmad végéig meccsben voltak a KAC ellen, ám a két fél perces rövidzárlat alatt kapott 3 gól miatt megszakadt a magyar EBEL-csapat ötmeccses győzelmi sorozata.

A tabella harmadik helyén álló vendégek erőteljes rohamaival kezdődött a mérkőzés, Carruth nem panaszkodhatott, már az első percekben alaposan bemelegítették a klagenfurti támadok. A fehérvári hálóőr megmutatta jó formáját, megóvta kapuját a góltól. A számtalan lehetőség közül Koché volt a legnagyobb, de ő sem tudott túljárni a magyar EBEL-csapat kapusának eszén. A másik oldalon Luttinen járt közel a gólhoz, de nem sikerült áttuszkolnia a korongot Madlener mamutján. A játékrész derekán megszerezték a vezetést a vendégek. LoVecchio ült ki a büntetőpadra a 9. percben, a Rheault lövése utáni kipattanóból pedig Lundmark használta ki a fórt (0-1). Azonnal magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Volán, jöttek a helyzetek, Szabó Krisztián a kapuvasat is telibe találta. Ami nem sikerült öt az öt ellen, az sikerült emberelőnyben. A 13. percben Hári passzát Luttinen fonákkal húzta be (1-1). Az egyenlítő gól után kiegyenlítettebbé vált a játék, de így is sokkal többet lőttek kapura a karintiaiak. Az utolsó másodpercekre egy hazai helyzet jutott, Erdély kapott jó indítást, de fonákját Madlener védte, így döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.

Klagenfurti támadásokkal és Carruth-védésekkel indult a középső harmad is. Jó két perc telt el, mire Erdélyék eljutottak Madlener kapuja elé. Keményen védekeztek a csapatok, igazán komoly helyzetet egyik oldalon sem jegyezhettünk fel. A vendégek olykor túlzottan is kemények voltak, jöttek is sorra a kiállítások. Az első fórt jól játszotta meg a Volán, a kipattanókból többször volt esély a gólszerzésre, egyszer pedig Manavian ütője tört ketté a lövés pillanatában, így maradt az 1-1. A 29. percben jött az újabb emberelőny, egy kontrából mégis Rheault került ziccerbe, de Carruth bravúrral hárított. Akárcsak egyenlő létszámnál Kreuzer és Harand helyzeteinél. Sokat köszönhettek ekkor kapusuknak a fehérváriak. A 35. percben a karintiaiak is megkapták az esélyt és kihasználták a fórt: pontos passzok után Stefan Geier a kék vonalról bombázott a jobb alsóba (1-2). Alig egy perc telt el a gól után, amikor saját kapuja előtt eladta a korongot a Fehérvár, Rheault köszönte szépen és beverte a harmadikat is (1-3). És ezzel még nem volt vége! Támadott a szépítésért a Volán, egy gyors ellenakció végén viszont Bischofberger is bevette Carruth kapuját (1-4). Két és fél perc alatt három gólt lőtt a KAC, amivel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést.

A fehérváriak nem adták fel, és a záró harmad elején azonnal nyomás alá helyezték a vendégkaput. Erdély helyzetbe is került, de Madlener hárított, majd Kóger lövése csilingelt a kapuvason. Gólt viszont a vendégek szereztek, a 44. percben Strong is betalált (1-5). A gól után Benoit Laporte kapust cserélt, Carruth helyett Rajna korcsolyázott jégre. Az amerikai hálóőrt vastaps kísérte a kispadra, ami a bátorítás mellett az elmúlt hetek kiváló teljesítményének is szólt. Hári kiállítása következett, már éppen kiegészült a Fehérvár, mikor Bischofberger Rajnát is felavatta (1-6). Próbáltak kozmetikázni az eredményen Manavianék, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. Az 56. percben Talbot gólja állította be a végeredményt (1-7). A mérkőzésen nem volt ekkora különbség a csapatok között, mint amit az eredmény sugall, de a Fehérvárnál ismét előjöttek a győzelmi sorozat előtti hibák. Az elmúlt hetek sikereinek és a többi eredmény alakulásának köszönhetően a magyar EBEL-csapat továbbra is csak három pontra van a biztos rájátszást jelentő hatodik helytől.

avskac-201711

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

EBEL, 3188 néző. Játékvezetők: Smetana, Fridrich, Kaspar, Kacej.
Carruth: 83,3% (Rajna: 81,8%)
K
Madlener: 96,0% (Duba)
Vidmar, Harty, Erdély, Hári, Kóger
1
Schumnig, Strong, Rheault, Talbot, Richter
Manavian, Uotila, Sárpátki, Luttinen, Gilbert
2
Robar, Kapstad, Lundmark, Koch, Geier S.
Szabó D., Stipsicz, Vincze, Music, LoVecchio
3
Fischer, Schnetzer, Bischofberger, Hundertpfund, Ganahl
Szabó B., Szita, Reisz, Szabó K.
4
Kernberger, Kreuzer, Brucker, Harand
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:03 KAC PP Lundmark Rheault
1-1 13:00 FHA PP Luttinen Hári Vincze
1-2 35:48 KAC PP Geier S. Fischer Koch
1-3 35:57 KAC Rheault
1-4 38:13 KAC Bischofberger Harand
1-5 43:02 KAC Strong Kreuzer
1-6 45:32 KAC Bischofberger Schumnig Hundertpfund
1-7 55:04 KAC Talbot Rheault Robar
25 Kapura lövések száma 41
6 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum