Jön az első Erste ligás Fejér megyei rangadó

   

A házigazda Fehérvár és a vendég DAB is jó előjelekkel várja a mérkőzést, a hetedik és a nyolcadik helyezett összecsapását közvetíti a televízió.

Hétfőre egy mérkőzés maradt a nemzetközi szünet utáni első Erste Liga-hétvégéből, ezen a Fehérvári Titánok fogadják a Dunaújvárosi Acélbikákat. Az egykor szebb napokat látott Fejér megyei rangadónak most is van tétje, az újvárosiak a hetedik, a fehérváriak a nyolcadik helyen állnak a tabellán, a távolság köztük két pont, igaz, az Acélbikák két meccsel kevesebbet játszottak. Azari Zsolték november 3-án játszottak mérkőzést utoljára, akkor az Újpestet győzték le 3-1-re. A csapatnak jól jöhetett a szünet, hiszen Jason Morgannek így volt egy kis ideje, hogy taktikailag és fizikailag felkészítse csapatát az alapszakasz második felére. A lebonyolítási rend és a Vienna Capitals II. gyengélkedése miatt ugyan a rájátszásba jutás nem forog veszélyben, a DAB-nak viszont ennél jóval komolyabb céljai vannak, beleértve a nézők visszacsalogatását a pályára, természetesen minél eredményesebb és szemet gyönyörködtető játékkal.

A vezetőedző egy hónapja vette át a csapatot, és már az első napokban, hetekben meglátszott a munka eredménye. A MAC ellen még sokat nem tehetett, de azóta három győzelem a mérlege. Bár ebből kétszer a bécsiekkel játszottak, zárásként ott volt a már említett UTE elleni győzelem, és a Magyar Kupában is csak hosszabbításban kaptak ki a DVTK Jegesmedvék otthonában. Nem csoda, hogy ezek után a klubvezetés máris 2019. március végéig hosszabbított a kanadaival, ami stabilitást adhat a csapat szakmai munkájában. A sikerhez kellettek az új játékosok is, Morgan szerint Hári Norbert érkezése szikrát adott a támadójátéknak, Hugo Turcotte pedig ott folytatta, ahol a tavalyi szezon végén abbahagyta, első meccsén 15 perc után gólt szerzett Miskolcon. Hétfőre a keret kiegészül Daniel Nagelerrel, aki még október 13-án sérült meg, az addigi nyolc meccsen két-két gólt és gólpasszt szerzett. A védelemből hiányozni fog Mestyán István, aki az UTE ellen sérült meg. Rá jó ideig nem számíthat a szakvezetés. Pedig a szünetet követően kemény menetelés vár a csapatra, két hét alatt hét meccset játszanak.

Az első akadály a Fehérvár lesz, amellyel idén még csak a kupában találkoztak, akkor szétlövés után nyertek 3-2-re a dunaújvárosiak. A meccsről mindent elmond, hogy a jegyzőkönyvbe 51 lövés került a vendégek oldalára, miközben a hazaiak 27-szer próbálkoztak. Ennek ellenére az 51. percben a Fehérvár 2-0-ra vezetett, a sírból hozta vissza a meccset a DAB. Ez is jól mutatja a feladat nehézségét, a Titánok jóval kevesebb helyzetből is gólérzékenyebbek tudna lenni ellenfeleiknél. A fehérváriak már túl vannak a szünet utáni első meccsükön, pénteken hazai pályán győzték le a Vienna Capitals farmcsapatát. Kóger István a meccs utáni nyilatkozatában a játékkal nem volt elégedett, szerinte a győzelmet a kemény és alázatos munkának köszönhették. Nos, ezekre hétfőn is nagy szükség lesz, hiszen a DAB legalább egy polccal magasabban van, mint a bécsi farm.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): „Nincsenek könnyű mérkőzések a bajnokságban, mindenki a lehető legjobb pozícióért harcol. A Fehérvár ráadásul ott lohol a sarkunkban a tabellán, tehát nagyon összeszedett, koncentrált játékot várok a fiúktól. Kíváncsian várom, hogy reagálunk az első éles bevetésen a hosszú szünet után. Nagyon boldog vagyok, mert keményen és becsületesen dolgoztak a játékosok, és úgy érzem, sokat léptünk előre az elmúlt néhány hét alatt. Remélem, ez a mai mérkőzésen is megmutatkozik!”

Fehérvári Titánok–DAB 0-2

   

A dunaújvárosiak a 31 védéssel shutoutot elérő Duschek Dávid vezetésével győztek a megyei rivális otthonában.

Erőteljesen kezdtek a Titánok és már a meccs elején emberelőnybe kerültek, Izacky kétperces büntetése alatt azonban komolyabb helyzet nem alakult ki Duschek kapuja előtt. Öt az öt ellen jobban ment a hazaiaknak, Szita és Antilla vették célba a dunaújvárosi kaput. A 7. percben veszélyeztettek először az Acélbikák, Odnoga életerős lövését Kornakker tolta oldalra. Ezután a vendégek percei következtek, előbb a volt fehérvári kedvenc, Orbán Attila beemelt korongja okozott riadalmat, majd Turcotte lövését védte bravúrral a hazai kapus. A 11. percben jött az első dunaújvárosi emberelőny, Hári Norbert megpattanó lövése a kapuvasról vágódott vissza a mezőnybe. Felpörgött a mérkőzés, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 15. percben elcserélte magát a Kóger-csapat, túl sokan voltak a jégen. Második emberelőnyüket is jól játszották meg az Acélbikák, de csak helyzetekig jutottak. Az utolsó percekben az egyik oldalon Antilla tesztelte Duscheket, míg a másikon Silló betett korongja után Nagy Márk újabb kapuvasat lőtt, gól nem született.

A második harmadban is folytatódott a támadóhoki. Antilla húzott el a szélen, Duschek magabiztosan védte a lövést, míg a másik kapu előtt Izacky volt aktív és került többször is helyzetbe. A 25. percben Vizi állt ki két percre, emberelőnyben harmadik kapuvasát is meglőtte a Dunaújváros. A játékvezetők visszanézték az esetet, majd helybenhagyták az eredeti ítéletet. Hamvai emberhátrányban is kilépett, a remekül védő Duschek eszén azonban nem tudott túljárni. Újabb vendégfór következett, ezúttal Kornakker mutatta meg remek formáját. Továbbra is a speciális egységek maradtak a jégen, ritkán játszottak öt az ötben a csapatok. Schoenmakers kis híján megszerezte a vezetést a Titánoknak, de nem találta el a gólvonalon pattogó korongot. Az ellentámadásból a büntetőpadról visszatérő Odnoga passzát Silló a kapuvasat eltalálva belőtte a hazai kapuba, ezzel vezettek a vendégek a 32. percben (0-1). Mintha a semleges harmad nem is létezne, úgy szelték ketté a csapatok. A nézők élvezték meccset, az edzők talán szívesebben láttak volna stabilabb védekezést. Izacky a negyedik újvárosi kapuvasat is meglőtte, majd az utolsó percben Nagy Márk szerzett korongot a fehérvári kapu mögött, Odnogához passzolt, aki megduplázta a vendégelőnyt (0-2).

Titánok-lövésekkel indult a záró harmad, de Duschek vezérletével magabiztosan őrizték kétgólos előnyüket az Acélbikák. Megvoltak a lehetőségeik Mazzagéknak, azonban az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Még feljebb kapcsolt a Fehérvár, de a vendégek ellenakciói is veszélyesek voltak. A kevés játékmegszakításnak hála gyorsan elrepült a harmad első fele. A 49. percben Szita szépíthetett volna, de a felső sarokba tartó lövését Duschek elvetődve, lábbal hárította. Szép jelenet volt. Az 54. percben Szkripec kiállítása jelentette az utolsó esélyt a hazaiaknak, akik a hálóba juttatták a korongot, de a játékvezetők már korábban belesípoltak az akcióba, így érvénytelenné vált a találat. Kóger István mindent bevetett, négy perccel a vége előtt levitte kapusát, Kiss Zsombor kiállítása azonban keresztülhúzta számításait. A Dunaújváros Duschek klasszisteljesítményének és jobb helyzetkihasználásának köszönhetően megnyerte a megyei rangadót.

ml_160911_151_duschek_david_4

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Erste Liga, 198 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Kis-király, Bedő.
Kornakker: 91,3% (Gyenes)
K
Duschek: 100% (Barna)
Imre, Vehmanen, Kocsis, Antilla, Schoenmakers
1
Hüffner, Erdélyi, Turcotte, Hári, Azari
Reiter, Láday, Vizi, Hamvai, Mazzag
2
Orbán, Szkripec, Nageler, Izacky, Novotny
Takács, Szaller, Szita, Kiss Zs., Kiss P.
3
Lencsés, Hruby, Silló, Odnoga, Nagy M.
Antal, Szabó B., Prácser, Péter A., Péter B.
4
Tanka, Németh, Borbás, Török
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Morgan Jason, Musial David
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 31:30 DAB Silló Odnoga Orbán
0-2 39:26 DAB Odnoga Nagy M.
31 Kapura lövések száma 23
12 Kiállításpercek 6

A Titánok–DAB videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum