Máris visszavághat a Csíkszereda

   

Az Erste Liga erdélyi rangadóját pénteken a Brassó nyerte, de sokáig nem ülhetnek a babérokon, vasárnap 17:30-től viszonozzák a látogatást. A Brassó idén még nem nyert rendes játékidőben idegenben.

Bár az idei teljesítményük vonatkozásában a Brassóról a kudarcra, a Szeredáról a sikerre hajlamos asszociálni az ember, Mihály Árpádék 15 mérkőzés után mindössze két pontra vannak a Csíkszereda mögött a hatodik helyen. Mi sem jelzi jobban a pénteki, egymás elleni győzelem fontosságát, minthogy fordított esetben ez a differencia nem kettő, de nyolc pont lenne. Igen ám, de miközben a Brassó éveken át arról volt híres, hogy hazai pályán szenved, idegenben viszont halomszámra szerzi a pontokat, idén ez másképp van. Hatszor játszottak eddig ellenfeleiknél, és még mindig nem sikerült rendes játékidőben nyerniük, hosszabbításos győzelemből is csak egyre futotta, bár a Bécsből elhozott két pont kétes értékű dicsőség. Hazai pályán viszont kilenc meccsből hat hárompontos győzelmet szereztek, ami jó alapot jelent a rájátszásra.

Az idegenbeli mérlegen szép feladat lesz éppen vasárnap változtatni, hiszen a Csíkszeredáé a liga harmadik legerősebb hazai pályája, 8 meccsükből hatot megnyertek, 18 pont, 31-18-as gólkülönbség a mérlegük. Két vereségük még a szezon legelejéről származik, az első fordulóban a DVTK Jegesmedvék, a másodikban a Fehérvári Titánok tudtak nyerni a Vákárban, szeptember 15-e óta se a MAC, se az UTE, se a Fradi, hogy az alacsonyabban rangsorolt csapatokat ne is említsük. A Brassó viszont jó szériát fut, hárommeccses győzelmi szériában van, utolsó négy meccsének mindegyikén pontot szerzett. Érdekes lesz látni, hogy ilyen rövid idő alatt mennyit tudnak változtatni a játékukon, a pénteki meccs után Leo Gudas, a szeredaiak mestere azt emelte ki, hogy a sok kiállítás pecsételte meg a sorsukat, míg Martin Lacroix a túloldalon az odaadást és a csapatmunkát említette, mint mondta, nagy nyomás alatt szinte belehajszolták magukat a győzelembe.

brassc3
Fotó: Daniel Maximilian Milata

Ugyanezekre az erényekre vasárnap is nagy szükség lesz, mint ahogy természetesen az egyéni kiválóságok is sokat fognak számítani. Ezen a téren sem áll rosszul egyik csapat sem, náluk játszik a liga jelen pillanatban két legponterősebb légiósa, Radim Valchar, illetve Braden Walls, a világbajnoki bronzérmes csapatkapitány Pjotr Szcsasztlivijről nem is beszélve. De Antal Zsombor, Roberto Gliga vagy újabban Rokaly Szilárd is képesek meccset eldönteni. A vasárnapi rangadóért tehát érdemes lesz kilátogatni a Vákár Lajos Műjégpályára, annál is inkább, mivel az egymás elleni mérkőzések a román bajnokságba is beszámítanak.

A mérkőzés az előzetesen tervezetthez képest fél órával később, 17:30-től kezdődik a Vákár Lajos Vákár Lajos Műjégpályán.

SC Csíkszereda–Brassó 3-2

   

A Sportklub szétlövéses sikerrel vágott vissza a brassóiaknak a pénteki vereségért.

Az erdélyi rangadó 4. percében Brnák és Gliga összeakaszkodtak, páros büntetésük után 4 a 4 ellen zajlott a játék. A speciális játékhelyzet a Sportklubnak kedvezett, Peter Fabus révén a hazaiak megszerezték a vezetést. A harmad folytatásában hiába támadott többet a Brassó, Onodi Ottó hibátlanul védett. A második játékrészben háromszor játszhattak emberelőnyben a vendégek, az utolsó lehetőséggel éltek is: Zabludovszkij góljával egyenlítettek a kék-sárgák. A harmadik húsz percet a csíkiak kezdték jobban, Szcsasztlivij passzát Fodor Csanád váltotta gólra. Az 54. percben Molnár Zsombor egyenlített, és mivel nem született több gól a rendes játékidőben, hosszabbítás következett. Az érdemi esemény nélküli túlóra után a szétlövésből a Sportklub jött ki jobban, a győztes rávezetést Vjacseszlav Belov jegyezte. Az SC Csíkszereda 3-2-re nyert, így a tabellán a brassóiak előtt maradt és 3 pontra megközelítette a dobogóért harcoló FTC, UTE kettőst.

HSCBRA1

Fotó: Pál Zoltán

Két hiba 1 pontunkba került

   

Leo Gudasnak hiányérzete maradt csapata büntetőkkel elért sikere után.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub): “Úgy gondolom jobban játszottunk, mint ellenfelünk, de két nagyon elkerülhető gólt engedtünk nekik. Végig úgy éreztem, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset. A fiúk végig keményen dolgoztak a sikerért, de két hiba 1 pontunkba került. Sok időnk nem lesz pihenni, hiszen két nagyon nehéz meccsünk következik.”

Martin Lacroix (vezetőedző, Brassó): ”Összességében jó hétvégét tudhatunk a hátunk mögött. Az volt az érzésem, mintha a tavalyi bajnoki döntő lett volna. Kétszer is sikerült felállnunk a meccsen. Büszke vagyok a srácokra, hogy ekkora munkát fordítottak bele ebbe a nagyon nehéz meccsbe. A szétlövések olyanok, mintha feldobnánk egy pénzérmét és ezúttal az érme rossz oldalát kaptuk. Négy pontot szereztünk a hatból, bár többet szerettünk volna, de ez így is teljesen elfogadható.”

Erste Liga, 1650 néző. Játékvezetők: Rédai.
Onodi: 94,7% (Ruczuj)
K
Polc: 92,1% (Tőke)
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
1
Filip, Nagy I., Walls, Mihály Á., Gliga
Brnák, Salló, Szcsasztlivij, Fabus, Rokaly Sz.
2
Bors H. F., Stoflet, Saluga, Wilgosh, Bíró G.
Gecse, Flinta, Fodor, Molnár Z., Rokaly N.
3
Jemeljanyenko, Bíró O., Molnár Zs., Zsók, Bíró M.
Györfy, Farkas, Antal N., Moldován, Casaneanu
4
Tranca, Csíki, Mihály E., Péter, Zabludovszkij
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Lacroix Martin, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:22 SCC Fabus Salló
1-1 35:11 BRA PP Zabludovszkij
2-1 41:47 SCC Fodor Szcsasztlivij
2-2 53:36 BRA Molnár Zs. Zabludovszkij
3-2 65:00 SCC GWS Belov
38 Kapura lövések száma 38
12 Kiállításpercek 10

Az SC Csíkszereda–Brassó videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum