Villachban előzhet a Fehérvár

   

A bécsi bravúrgyőzelem jelentőségét növelheti tovább a Fehérvár Andrew Sarauer új csapata ellen.

Szezonbéli első idegenbeli győzelmével két év után négyes győzelmi sorozatig jutott a Fehérvár, ráadásként pedig csatlakozott a középmezőnyhöz. Vasárnap közvetlen ellenféllel szemben erősítheti tovább pozícióit Benoit Laporte csapata. A Villach két ponttal gyűjtött eddig többet, mint a Volán, és ezzel a hetedik helyen áll. Ebből is látszik, a helyezésekért harcban milyen nagy jelentősége lehet egy-egy jól vagy rosszul sikerült mérkőzésnek. Azt reméljük, a pénteki, bécsi sikert követően a fehérvári játékosok megnövekedett önbizalommal és étvággyal érkeznek Villachba, ahol egy jó eredmény újabb értékes pozíciókat jelenthet.

Ráadásul a Villach hazai jégen nem túl acélos, utolsó előtti a tabellán a 9 meccsből szerzett 14 pontjával. Nem bevehetetlen várról van tehát szó, nem kell eleve feltartott kezekkel menni a Dráva-parti városba. Annál is inkább, mert a két csapat idei egyetlen csatáját a Fehérvár nagyon biztosan nyerte 3-0-ra az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Egyelőre a Fehérvár a november csapata, a mezőny három fordulón van túl ebben a hónapban, és csak a volánosoknak makulátlan a mérlegük. Jó lenne ezt megtartani, és folytatni az emelkedést a mezőnyben.

VSVAVS

A Villach a nemzetközi szünet után Grazban folytatta az idényt, ahol 5-2-es vereséget szenvedett. Sarauerék nyilván próbálják majd kiküszöbölni a csorbát, amelyben a kanadai születésű magyar válogatott csatárnak a szlovén Miha Verlic s az ugyancsak kanadai Jordan Hickmott lehet a legnagyobb segítsége. A grazi vereségben közrejátszott az is, hogy a villachiak két gólt is kaptak emberhátrányban és dadogott a helyzetkihasználásuk. A nemzetközi szünet alatt a néhány válogatott játékos kivételével a többiek a további feladatokkal foglalkozhattak illetve regenerálódhattak, ami az osztrákok elvárásai szerint javuló formában mutatkozik meg. Hazai közönség előtt ezt szeretnék is megmutatni. Reméljük, a Fehérvár meg tudja akadályozni őket ebben.

Villach–Fehérvár 1-2

   

A fehérváriak egy büntetős sikerrel megőrizték novemberi veretlenségüket.

A Fehérvár AV19 a pénteki, Vienna Capitals elleni siker után vasárnap önbizalomtól duzzadóan léphetett jégre Villachban. A találkozón elég sokáig nem született gól, az első harmadban a Fehérvár kihagyott két emberelőnyt, továbbá David Kickert és Mac Carruth egyaránt 10-10 védéssel őrizte meg hibátlan teljesítményét. A második játékrészben a csapatok a támadásokra fektették a hangsúlyt, ugyanis a hazaiak 20:12-re nyerték a kapura lövési mutatót. A kapusok teljesítményére továbbra sem lehetett panasz, ám 1-1 alkalommal nem tudtak hárítani. A 33. percben Hári János vezetéshez juttatta a Fehérvárt, míg a 38. percben Benjamin Petrik egyenlített. A harmadik húsz percben – az elsőhöz hasonlóan – két kisbüntetést szabtak ki a játékvezetők, ám most egyenlő leosztásban, mindkét csapat egyszer-egyszer játszhatott emberelőnyben. További hasonlóság volt a két harmad között, hogy a kapusok újfent kapott gól nélkül zártak, így hosszabbítás következett.

A túlóra kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat 4-4 alkalommal lőtt kapura, eredménytelenül. Büntetők következtek, amiből a Fehérvár jött ki jobban, így a magyar EBEL-csapat 2-1-re nyert. A fehérváriak ezzel hibátlanok maradtak novemberben, a Bolzano, a Graz és a Vienna Capitals után a Villachot is legyőzték, összességében pedig 5 meccse veretlenek az EBEL-ben.

avsvsv

Fotó: Soós Attila

EBEL, 2517 néző. Játékvezetők: Lemelin, Piragic, Seewald, Verworner.
Kickert: 94,7% (Herzog)
K
Carruth: 97,7% (Rajna)
Shields, Brunner, Hickmott, Verlic, Flick
1
Vidmar, Harty, Erdély, Hári, Kóger
Labrecque, Glenn, Beach, Sarauer, Leiler
2
Manavian, Uotila, Sárpátki, Luttinen, Gilbert
Schlacher, Bacher, Petrik B., Platzer, Petrik N.
3
Szabó D., Stipsicz, Vincze, Music, LoVecchio
Stebih, Antonitsch, Walter, Kromp
4
Szabó K., Reisz, Szabó B.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 32:12 FHA Hári Erdély Harty
1-1 37:02 VSV Petrik B. Glenn Petrik N.
1-2 65:00 FHA GWS Hári
48 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 2

A Villach–Fehérvár videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum