Az újabb meglepetés döntőt érhet a Jegesmedvék számára

   

Az utolsó napon az olasz Renon vár a Jegesmedvékre a Kontinentális Kupa E csoportjában. Ezúttal sem a magyarok az esélyesebbek, de harmadszor is születhet meglepetés.

A házigazda Renon/Ritten a Nomad Asztana elleni rendes játékidőben elért győzelmével máris továbbjuttathatta volna magát és a DVTK Jegesmedvéket is a Kontinentális Kupa döntőjébe. Nem így történt, de ne bánkódjunk emiatt. Az utolsó nap előtt mind a négy csapatnak van esélye még a továbbjutásra, így a végletekig kiélezett két meccsre van kilátás vasárnap. A harmadik körbe kiemelt három csapat, az olasz, a francia és a kazah bajnok aligha gondolta volna a hétvége előtt, hogy az ismeretlen magyar városból érkező ismeretlen és kimondhatatlan nevű csapat, a DVTK Jegesmedvék vezeti majd két nap elteltével a mezőnyt. A miskolciak remekül fókuszáltak az éppen előttük álló feladatra, a kazah bajnok ellen korán megszerzett meglepetésszerű vezetést követően büntetőkkel nyertek, a francia címvédő ellen viszont hátrányból fordítottak, ami egy egészen más minőség, egyszersmind bizonyítéka annak, hogy a magyar bajnok immár ezen a szinten is komolyan veendő csapat.

A vasárnap első mérkőzésén a végső győzelmet tervezgető Grenoble játszik a Nomad Asztanával. Ha a franciák végre összeszedik magukat és megszerzik első győzelmüket a kazahok ellen, akkor az eredmények szerencsés alakulása esetén máris továbbjuttathatják a mieinket a döntőbe. Azonban nem érdemes Vas Jánoséknak erre alapozni, különben is, sokkal szebb, ha valaki saját erejéből vívja ki a továbbjutást.

A DVTK pedig saját erejéből jutott el odáig, hogy két nap után vezeti az E csoportot. Vasárnap este a torna zárásaként a házigazda olasz Renon lesz a miskolciak ellenfele. A Renon/Ritten a legrégebbi olasz hokiklubok egyike, 1929-ben már részt vett a nemzeti bajnokságban. A ’80-as évekig a harmadik vonalban szerepelt, az első osztályba először a 2000/2001-es idény végén jutott fel. Először 2006-ban jutott a bajnoki cím küszöbéra, azonban elbukott az akkor fénykorát élő Milano ellenében. Az ezt követő évtized már a ritteniekről szólt az olasz hokiban. 2008-ban, 2009-ban, 2010-ben és 2015-ben is ezüstérmet szereztek. Először 2014-ben szerezték meg az aranyérmet, majd 2016-ban és 2017-ben is sikerült megismételniük ezt a sikert. Ezek mellett három olasz kupa, három olasz szuperkupa és az Alpesi Liga első idényének győzelme szerepel a klub dicsőséglistáján.

ritten

Az olasz csapat a folytonosságra épít, mindössze hárman hagyták el a legutóbbi bajnoki aranyérmes gárdát, a védő Fabian Ebner, a cserekapus Roland Fink és a lett támadó, Janis Sprukts. Helyettük Andreas Lutz és Brad Cole érkezett, mindketten játszottak már korábban a csapatban. Rajtuk kívül – a Kontinentális Kupa elé időzítve – még két légiós, Bretton Stamle és Kyle Jean érkezett. Velük együtt összesen hét légiós vagy honosított játékos szerepel a csapatban, amelynek kapitánya a Fehérvárban is megfordult védő, Christian Borgatello. A csapat gólfelelősei Alex Frei, illetve a svéd Ahlström ikrek, de rajtuk kívül még többen is készek és képesek eredményesek lenni.

Az első két napi eredmények feljogosítják a miskolciakat arra, hogy kellő önbizalommal várják harmadik ellenfelüket. Bár papíron ezen a mérkőzésen sem a Jegesmedvék az esélyesebbek, félni nem kell az olaszoktól, és szárazon kell tartani a puskaport.

Kontinentális Kupa E csoportjának menetrendje:

2017. november 17., péntek, 16:00: Nomad Asztana–DVTK Jegesmedvék 1-2 b.
2017. november 17., péntek, 20:00: Renon–Grenoble 2-0
2017. november 18., szombat, 16:00: Grenoble–DVTK Jegesmedvék 1-2 h.
2017. november 18., szombat, 20:00: Nomad Asztana–Renon 3-1
2017. november 19., vasárnap, 16:00: Grenoble–Nomad Asztana
2017. november 19., vasárnap, 20:00: DVTK Jegesmedvék–Renon

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk