Alsóházi rangadót játszanak Fehérváron

   

A kétfrontos Fehérvár–Bécs csata Erste ligás kiadását játsszák az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban péntek este.

Bár csak az utolsó előtti helyen áll a Titánok az Erste Ligában, így is 10 ponttal előzi meg a péntek este Fehérváron vendégeskedő Vienna Capitals-farmcsapatot. A bécsiek idegenben eddig nulla pontosak, 8 mérkőzésükön 7 gólt szereztek, de 46-ot kaptak. Nem sok jót sejtet ez Christian Dolezal csapata számára, akkor sem, ha a közvetlenül előttük álló csapat az ellenfelük. A Titánok ugyanis kevés pontjuk ellenére is karakteres csapatot alkotnak, amelyik mindenkit képes megverni. Ezt bizonyítja, hogy hazai jégen legyőzték az Újpestet, pontot vettek el a DVTK Jegesmedvéktől és a Ferencvárostól, megszorongatták a MAC-ot. Péntek este az eddigi tapasztalatok alapján a legkönnyebbnek nevezhető ellenfelet látják vendégül, és ha szeretnének egy kicsit jobban zárkózni az előttük álló csapatokra, akkor kötelező a győzelem.

MIS-VC2_20170817

Ehhez viszont muszáj komolyan venni a Capitals-farmot, hiszen idegenbeli pontnélküliségük ellenére is általában komoly erőbedobásra késztetik az ellenfeleiket. A fiatal osztrákok legnagyobb gondja a helyzetkihasználás. Kevés mérkőzésük volt igazán egyoldalú a játék képét tekintve, de a góllövés nagyon nem megy nekik, így pedig nem lehet nyerni. Ráférne a társaságra némi rutinos erősítés, legyen az tapasztalt osztrák játékos vagy idegenlégiós, mert a vereségek oka leginkább az, hogy a mérkőzések második felére elfárad a társaság, és hogy rutintalanságból eredő hibákkal gólokat ajándékoznak az ellenfeleknek.

A két csapat eddig egyszer találkozott, október 6-án, Bécsben. Akkor a Capitals-farm többször is vezetett, a harmadik játékrész elején már két góllal is, ám a Titánok 5 perc alatt 3 gólt lőttek, így a 60. perc leteltekor már ők vezettek. Ezúttal is az várható, hogy a Vienna kevés szoros idegenbeli mérkőzésének egyike lehet a péntek esti, de a győzelmükhöz mindennek nagyon össze kellene jönnie, miközben a fehérváriak rossz napot fognak ki.

Fehérvári Titánok–Vienna Capitals II 4-1

   

A magyar együttes nyerte az farmcsapatok rangadóját.

Az Erste Liga két legfiatalabb együttesének csatáját a hazaiak kezdték jobban. Pontosan 1 perc telt el a mérkőzésből, amikor Láday lövése Zimmermann kapusról Mazzag elé pattant, aki közelről megszerezte a vezetést (1-0). A játékvezetők a bécsi edző kérésére visszanézték a gólt, majd videózás után is érvényesnek ítélték a találatot. A középkezdés után Péter Andor kis híján kettőre növelte az előnyt, a Titánok érezhetően gyorsan dűlőre akarták vinni a dolgot. A 6. percben Láday szólózott át a teljes vendégvédelmen, de nem sikerült góllal zárnia az akciót. Az első percek fehérvári rohamai után keményített a játékán a Capitals, párszor eljutottak a fehérvári kapuig, de Kornakker könnyedén hárította a próbálkozásaikat. A 9. percben Schoenmakers óriási gólt ragasztott a bal felsőbe, amivel újra lelohasztotta a vendégek lelkesedését (2-0). A 14. percben Hamvai és Preiser akaszkodott össze, mindketten lehiggadhattak a büntetőpadon. Négy a négy elleni játék következett. Különösen Szita volt elemében, többször is jól használta ki a több területet, de csak helyzetekig jutott. A harmad utolsó öt percében kijöttek a szorításból a sárga mezesek, Kornakker több nagy védést is bemutatott, így az eredmény nem változott.

A Capitals-farm sokkal agilisabban jött ki a szünet után, a Titánok lendületes játékának viszont nyoma sem volt. Kornakkernek egyre több dolga akadt, különösen Artner volt elemében. A 22. percben is a fiatal osztrák támadó veszélyeztetett, Kornakker már verve volt, de a bekkek az utolsó pillanatban felszabadítottak. Az első harmadhoz képest alacsonyabb volt a színvonal, mindkét oldalon sok volt a rossz átadás, a ki nem kényszerített hiba. A játékrész derekán áttevődött a játék a vendég harmadba, Imre Patrik közel járt a harmadikhoz, de ekkor még Zimmermann hárítani tudott. Nem úgy a 30. percben, amikor Láday tört kapura, a korong Mazzag elé került, aki megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját a mérkőzésen (3-0). Ez ismét megfogta a Capitalst, sorra jöttek a veszélyes fehérvári lövések. A vendégek kontrákkal veszélyeztetettek, de Kornakker jól állt a lábán. Egészen a 40. percig, amikor a legveszélyesebb bécsi, Artner passzolt az üresen maradt Kruckovyc elé, aki a kapuba bombázott (3-1).

A szépítő góltól vérszemet kaptak a sárga mezesek, erősen kezdték a záró harmadot is. A fölényük a 46. percben egy emberelőnyben kamatozott. Már éppen lejárt Antilla büntetése, amikor Láday tolta el a kaput, így a játék késleltetése miatt ő is kiállt. Nyolc másodpercig öt a háromban is támadhattak a bécsiek, de a Titánok kivédekezték az emberhátrányt. Kulcsfontosságú percek voltak ezek. Az 53. percben Szita és Kiss Patrik léptek ki kettő az egyben, de nem sikerült góllal zárni az akciót. Felpörgött a mérkőzés a hajrára, a vendégek utolsó erőtartalékukat is mozgósították a szépítés érdekében. Négy perccel a vége előtt Dolezal edző időt kért, és szokatlanul korán kapusát is levitte. Az elgondolás majdnem bejött, hat az ötben sorra jöttek a bécsi helyzetek, de Kornakker magabiztos volt a kapuban. Az 59. percben Schlögl szabálytalankodott, mehetett is a büntetőpadra. Ez a kiállítás végleg eldöntötte a mérkőzést. Hogy ebben a harmadban se maradjunk Titánok-gól nélkül, arról Kiss Patrik gondoskodott, aki üres kapus találatával lezárta a meccset (4-1). Győzelmével a Fehérvár közelebb került a középmezőnyhöz, míg a Vienna Capitals még jobban leszakadva maradt az utolsó helyen.

Kiharcoltunk a három pontot

   

A Titánok vezetőedzője a siker ellenére úgy érezte, nem játszottak jól.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): “A győzelemnek örülhetünk, és annak a kemény, alázatos munkának, amit mutattunk. Nem játszottunk jól, nem volt folyamatos a játékunk, de keményen küzdöttünk, és kiharcoltunk a három pontot. Jókor lőttük a gólokat. Eddig szaladtunk az eredmény után, most fontos volt, hogy mi kerüljünk lépéselőnybe, és úgy tudjunk játszani.”

Christian Dolezal (vezetőedző, Vienna Capitals): ”Jól akartunk kezdeni, de ez nem sikerült. Az első harmadban a fehérváriak fölénk nőttek, köszönhetően néhány jó cseréjüknek, így 2-0-s előnybe kerültek. Ez a problémánk jelenleg. A második harmad már jobban ment, az utolsóban pedig nagyon elszántan játszottunk. Azt kérdeztem a játékosoktól a meccs után, miért nem hokiztunk így végig.”

Erste Liga, 2017. nov. 17., péntek.
Kornakker: 97,1% (Gyenes)
K
Zimmermann: 87,0% (Maros)
Imre, Vehmanen, Kocsis, Antilla, Schoenmakers
1
Kuqali, Steibl, Maxa F., Janisch, Schönwetter
Láday, Reiter, Vizi, Hamvai, Mazzag
2
Müller, Wolf, Schlögl, Ranftl, Thalhammer
Szaller, Takács, Péter A., Kiss P., Szita
3
Karitnig, Kruckovyc, Grosslercher, Maurer, Szabad
Erdei, Antal, Prácser, Kiss Zs., Péter B.
4
Bolterle, Rohm, Artner, Maxa A., Preiser
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Dolezal Christian, Schweda Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:00 FHA Mazzag Vizi Láday
2-0 08:52 FHA Schoenmakers Szaller Antal
3-0 29:41 FHA Mazzag Láday
3-1 39:06 VIC Kruckovyc Schlögl Artner
4-1 59:42 FHA EN Kiss P. Mazzag Hamvai
25 Kapura lövések száma 35
8 Kiállításpercek 6

A Titánok–Capitals II videó-összefoglalója

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum