Dupla derbi Csíkszeredában

   

Az Erste ligás és román bajnoki pontokon kívül a presztízs lesz a tét Csíkszeredában.

A hétvége a Sportklub–Brassó párharc jegyében telik majd az erdélyi hokiéletben. A két legerősebb helyi klub ezúttal úgy csap össze, hogy a mérkőzés eredménye beszámít a román bajnoki pontvadászatba is. Mivel Polc honosítását követően már mindkét klubnál csak hazai kapusok vannak, ezért ez nem jelenti azt, hogy bármelyiküknek is más összeállításban kellene pályára lépniük, mint ha pusztán csak Erste Liga-mérkőzés játszanának, így mindketten a lehető legerősebb összeállításukban vehetik fel a harcot.

Remekül megy eddig a román pontvadászatban a Szeredának, 15 meccsből 15 győzelem az eddigi mérlegük, ennél kívánni sem lehet szebbet. Bár az ínyencek azon azért egy kicsit gondolkodhatnak, hogy a MOL ligás évét követően éppen atomjaira széthullani látszó Dunarea Galati otthonában “csak” két 4-3-as győzelemre futotta Moldovánéknak, de ez az eredmények ismeretében inkább kötözködés lenne. Az Erste Ligában is látszik a javulás, az elmúlt évek elkeserítő teljesítménye után ismét öröm meccsre menni Csíkszeredában, a fiúk jó játékkal, szép mérkőzésekkel hálálják meg azt, hogy végre ismét nyugalmat árasztó háttér állt össze a csapat mögött. A csapat kerete az elmúlt napokban kisebb változáson esett át, 8 helyett már csak 7 légiós van, és érkezett Flinta Botond. Hogy a légiósok közül ki marad ki ezúttal, és hogy Flinta rögtön pályára lép-e pénteken, azt egyelőre nem lehet tudni.

Annál több a gond a Brassó idei teljesítményével. A papíron továbbra is erős csapat sorra-rendre bukik el fontos pontokat. Legutóbb Gyergyószentmiklóson szaladtak bele egy kettős vereségbe, de kaptak már ki Galacon is. Az Erste Ligában az övék az a kétes dicsőség, hogy egyedüliként pontokat engedélyeztek a Vienna Capitals farmcsapatának, és nem tudták teljesíteni a kitűzött célt, a továbbjutást a Kontnentális Kupában sem, a DVTK Jegesmedvék egyértelmű mérkőzésen ütötte el őket ettől. Bár Cernica szakosztályelnök már jó hónapja változásokat helyezett kilátásba, eddig nem történt semmi, Lacroix edző pedig nem nagyon ad lehetőséget a fiataloknak a betliző rutinosabbak helyett sem. A brassóiak el vannak maradva a román bajnoki program teljesítésével, így most már elég sűrű hetek várnak rájuk, nehéz lesz most belenyúlni a csapatba. A céljaik egyelőre így is teljesíthetőek, hiszen a rájátszásba emberi számítás szerint bejutnak mindkét fronton, de nem lesz könnyű a szezon hátralevő része sem a számukra.

A Csíkszereda–Brassó csaták az elmúlt években átvették a hagyományos Sportklub–Steaua meccsek helyét a romániai rangsorban. Évek óta egyértelműen ez a legnagyobb rangadó Romániában, mindkét oldalon megkülönböztetett fontosságot tulajdonítanak ennek a derbinek. Éppen ezért nincs értelme pillanatnyi formákról sokat latolgatni, ebbe a meccsbe mindenki beletesz apait, anyait. A telt ház is garantált Csíkszeredában, ami izgalmas, fordulatos, hangulatos mérkőzést sejtet.

scc-bra

“Nehéz időszak elé nézünk, hiszen tizenegy nap alatt hét mérkőzésünk lesz – mondta a Sportklub előzetesében Leo Gudas vezetőedző. – Továbbra is kulcsfontosságú lesz, hogy a védelmünket jól szervezzük meg és minél kevesebb lehetőséget adjunk az ellenfeleknek a gólszerzésre. A mai hokiban a pontok sorsáról apróságok döntenek és, ha azt akarjuk, hogy hozzuk a meccseinket akkor jól védekezve, sokat korcsolyázva, fegyelmezetten és nem utolsó sorban megfelelő agresszivitással kell játszunk”

Brassó–SC Csíkszereda 3-2

   

A Sportklub későn hajrázott és vereséget szenvedett riválisa otthonában.

Pénteken az SC Csíkszeredában bemutatkozott Makszim Potapov és visszatért Pjotr Szcsasztlivij. A mérkőzés első harmadában a vendégek 16-szor találták el Patrik Polc kapuját, ám a brassói hálóőr mindegyik próbálkozást védte, de a hazai játékosok 10 próbálkozását is hárította Onodi Ottó. A második játékrészben közel kétszer annyit lőtt kapura a Corona, ez eredményre is vezetett: a 29. percben Csíki Zoltán találatával megszerezte a vezetést, míg Zsók Levente kétgólosra növelte a brassói előnyt. A záró húsz perc derekán a vendégek kapusa, Onodi törött bottal való játékért kétperces büntetést kapott, az előnyt 6 másodperc alatt gólra váltották a hazaiak Roberto Gliga révén. A Csíkszereda ekkor megindította a hajrát, az 50. percben Fabus szépített, majd a végjátékban, 12 másodperccel a vége előtt Tomás Brnák találatával már csak 1 gól volt a Corona előnye. Az egyenlítés viszont nem jött össze a Sportklubnak. A Brassó 3-2-re nyert, a két csapat vasárnap újra összecsap, immáron Csíkszeredában.

Belehajszoltuk magunkat a győzelembe

   

Lacroix örült, hogy nem okoztak csalódást a brassói szurkolóknak.

Martin Lacroix (vezetőedző, Brassó): “Nagy nyomás alatt játszottunk, belehajszoltuk magunkat a győzelembe. A Csíkszereda jó hokit játszott, mindkét csapat nagyon akart. A közönség élvezhette a meccset, örülök, hogy nem csalódottan távoztak. Nem örülhetünk sokáig, mert vasárnap már új mérkőzés vár ránk, amelyre szintén fel kell készülnünk.”

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszereda): “A második harmadban veszítettük el a meccset, mert túl sok kiállítást kaptunk, így nem lehet nyerni egy jó csapat ellen. Az utolsó harmadban sikerült két gólt szerezni, de ez kevésnek bizonyult.”

Erste Liga, 1320 néző. Játékvezetők: Bandi.
Polc: 94,7% (Tőke)
K
Onodi: 91,9% (Ruczuj)
Filip, Nagy I., Walls, Mihály Á., Gliga
1
Papp, Gecse, Antal Zs., Taratuhin, Potapov
Bors H. F., Stoflet, Saluga, Wilgosh, Bíró G.
2
Brnák, Salló, Szcsasztlivij, Fabus, Rokaly Sz.
Jemeljanyenko, Bíró O., Molnár Zs., Zsók, Bíró M.
3
Farkas, Fodor, Molnár Z., Rokaly N.
Tranca, Csíki, Mihály E., Péter, Zabludovszkij
4
Bors A., Györfy, Antal N., Moldován, Egyed
Lacroix Martin, Strenk Hunor
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 28:32 BRA Csíki Walls Mihály Á.
2-0 33:54 BRA Zsók Filip Bíró M.
3-0 47:03 BRA PP Gliga Stoflet
3-1 49:56 SCC Fabus Rokaly Sz.
3-2 59:48 SCC Brnák Fabus Rokaly Sz.
37 Kapura lövések száma 38
2 Kiállításpercek 10

A Brassó–SC Csíkszereda góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum