A kazah bajnok ellen kezdenek a Jegesmedvék

   

Pénteken miskolci részvétellel megkezdődik a Kontinentális Kupa harmadik köre. A tét a döntőbe jutás.

Három sikertelen kísérlet után negyedik nekifutásra továbbjutott selejtezőcsoportjából a DVTK Jegesmedvék a Kontinentális Kupában. Ráadásul három sima győzelemmel a spanyol, a szerb és a román bajnok ellen. Az Erste Ligát magabiztosan vezető és a Visegrád Kupában is remekül teljesítő piros-fehérekre ezúttal történetük legkeményebb kihívása vár, három nap alatt három kemény ellenféllel szemben kell megmutatniuk, hogy mire képesek. A három ellenfél mindegyike olyan bajnokságból érkezik, amelynek képviselői rendszeres résztvevői a Kontinentális Kupa döntőinek. Bár ez a konkrét csapatokra nem feltétlenül igaz, az ellenfeleknél így mégis sokkal nagyobb a kupatapasztalat, mint a miskolciaknál.

A tornának természetesen nem a Jegesmedvék a fő esélyesei, de láttunk már olyat magyar csapattól, hogy hajszállal maradt csak el a döntőtől. A miskolciak szeme előtt a Dab.Docler 2011-es példája lebeghet. Akkor a dunaújvárosiak outsiderként is a győzelem, a továbbjutás igényével utaztak a dániai selejtezőkörre, és végül mindössze egyetlen perc, egyetlen gól, egyetlen pont hiányzott minden idők legnagyobb magyar kupasikeréhez. Hozzátesszük, a jelenleg érvényes szabályok szerint az akkori dunaújvárosi teljesítmény ma sima döntőt érne. Hogy milyen érzés lehet előzetesen esélytelennek tartott csapat tagjaként a döntő kapujában állni, arról ketten is megoszthatják személyes tapasztalataikat a miskolci csapattársakkal, ugyanis a herningi tornát 1+2-vel záró Galanisz Nikandrosz és az akkor 1+1-ig jutó Pavuk Attila is a DVTK Jegesmedvéket erősíti jelenleg.

Az akkori dunaújvárosi teljesítmény megismétléséhez vezető úton az első akadályt a kazah bajnok Nomad Asztana jelenti. A Nomad a KHL-ben szereplő Barisz Asztana farmcsapata, és a jó színvonalúnak tartott kazah liga megnyerésével bizonyította, hogy igen jó csapat. Ráadásul komoly célokkal vágnak neki a sorozatnak, nem kevesebbet akarnak, mint megnyerni azt. “A Barisz Asztana szervezet számára a Kontinentális Kupa nagyon rangos sorozat, amelyet mindnyájan meg akarunk nyerni – nyilatkozta erről a shaiba.kz portálnak Dimitrij Presznov, a csapat 21 éves centere. – A gyengén sikerült szeptember után az edzők komolyan elbeszélgettek velünk, és elmondták, októberben mindenkinek bizonyítania kell, ezen múlik, ki utazhat a Kontinentális Kupára. Nem rejtették véka alá azt sem, hogy jöhetnek játékosok a Bariszból is. Óriási a verseny a játékosok között azért, hogy ki kerülhet a Kontinentális Kupára utazó keretbe. Nem ismerjük az ellenfeleket, de az biztos, hogy mindegyiktől komoly ellenállásra számíthatunk, hiszen bajnokcsapatokról van szó.”

AMM_9335

fotó: hcbarys.kz

A szintén 21 éves védő, Alekszandr Pelevin azt is elárulta, harapós csapat érkezik majd Kazahsztánból. “Intenzív edzésekkel készülünk a Kontinentális Kupára – mondta. – Sokat futunk, nagy hangsúlyt fektetünk az erősítésre, a kondíció javítására. Mentálisan is készülünk. Adja isten, hogy minden jól sikerüljön és bejussunk a döntőbe.”

Bemutatásukat mégis azzal kezdjük, aki biztosan nem lesz ott Olaszországban. A híres-hírhedt kazah verőlegény, Damir Riszpajev a tavalyi után ezt a szezont is a Nomadnál kezdte, ám örökös eltiltása felfüggesztése után a VHL-es Torpedo Uszty-Kamenogorszkba igazolt. Vele tehát biztosan nem kell számolni Renonban, de így is maradtak éppen elegen, akik gondot okozhatnak az ellenfeleknek. Első helyen azt az Artyemij Lakizát kell említeni, aki amúgy a kazah válogatottból is ismerős lehet, és 129 KHL-meccsel a háta mögött érkezik. Rajta kívül Belgibajev, Grebensikov és Magyijar Ibrajbekov rendelkezik számottevő tapasztalattal a világ második legerősebbnek tartott ligájából.

Lakiza

fotó: shaiba.kz

A Nomad 26 mérkőzéssel a háta mögött 6 pont előnnyel vezeti a kazah bajnokságot, ám a második helyen álló Arlan Koksetau éppen két mérkőzéssel kevesebbnél tart. A játékosok egybehangzó értékelése szerint a kazah liga a VHL szintjén van, a jobb csapatok a VHL-ben is a mezőny első felében lennének. A szeptember valóban pocsékul sikerült a Nomadnak, 10 meccsből csak 3 alkalommal szereztek 3 pontot, további 2 alkalommal pedig 2-t. Október eleje óta viszont mintha kicserélték volna őket, az azóta lejátszott 16 mérkőzésből 12 alkalommal hagyták el győztesen a játékteret 60 perc elteltével, egyszer szereztek 2, egyszer 1 pontot, és mindössze 2 alkalommal maradtak pont nélkül. Jó formában vannak tehát, de reméljük, a Jegesmedvék meg tudják viccelni őket.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum