Negatív rekordot döntött az Arizona

 

Sosem volt még olyan csapat az NHL-ben, amely 20 találkozó után nem nyert meccset a rendes játékidőben.

Az Arizona borzasztóan rosszul kezdte a 2017/18-as szezont, az első 11 meccsen csak 1 pontra futott az erejéből, így közel járt ahhoz, hogy minden idők legrosszabb idénykezdetét produkálja, de csak a csúcsbeállítás sikerült. A jég a 12. találkozón tört meg, amikor hosszabbításban nyert a Flyers otthonában. Az első győzelem után két szoros vereség következett, majd ismét egy győzelem a Carolina otthonában szétlövések után. Azóta ismét öt vereség, ami azt jelenti, hogy a Coyotes az első 20 meccsen nem tudott nyerni a rendes játékidőben, ez pedig olyan negatív rekord, amit feltehetőleg jó néhány évtizedig nem fognak megdönteni.

Tény, hogy nagy a baj Glendale-ben, de vajon ki lehet a felelős? Sokak szerint az alig több mint 28 esztendős John Chayka, akit felelőtlenség volt beleültetni a menedzseri székbe. Ezt azonban cáfolja az, hogy két éve, amióta Chayka hivatalba lépett, az Arizona olyan kiváló fiatalokat draftolt, mint Jakob Chychrun, Christian Fischer, Dylan Strome és az idei rookie-pontlistát vezető Clayton Keller. De Chayka nemcsak remek fiatalokat, de rutinos játékosokat is a csapathoz vitt, mint például Derek Stepan, Anti Raanta és Niklas Hjalmarsson, és akkor még nem beszéltünk azokról a játékosokról, akik Chayka előtt kerültek oda, mint Oliver Ekman Larsson, Max Domi és Christian Dvorak. Azaz ki lehet jelenteni, hogy Chayka a kora ellenére elkezdett egy komoly rebuild-et és egy olyan társaság alapjait rakta le, amely hosszútávon versenyképes kell, hogy legyen és ne a pofozógép szerepét töltse be.

Clayton-Keller-Coyotes

Az elégedetlenkedők másik és nagyobb felét azok adják, akik szerint Rick Tocchet kinevezése volt a hatalmas hiba. A játékosként a Pittsburghgel egy, az elmúlt két szezonban másodedzőként még két bajnoki gyűrűt begyűjtő 53 éves szakvezető a szakírók szerint egyszerűen még nem érett meg a feladatra. Sőt szerintük nem is fog valószínűleg, mert vezetőedzőként gyakorlatilag csak másfél szezont tud korábbról felmutatni, azt is még a 2008 és 2010 közötti időszakból.

Tocchet legnagyobb hibája, hogy ilyen alapanyagból gyakorlatilag semmit sem tudott eddig kihozni. A Coyotes játékában nem látszik a koncepció, a tervezés, a taktika, csak a csupa esetlegesség és az ötlettelen játék. Nem véletlen, hogy ezek után az Arizonáé a legrosszabb lőtt gólátlag (2,25) Nagyon sokat mondó adat, hogy a top-sixből a Stepan, Domi, Dvorak, Brad Richardson, Jordan Martinook ötös minden tagjának 5% alatt van a kapura lövési hatékonysága, sőt a kvintett 187 lövésből csak 6 gólt szerzett, ami elképesztően gyenge, 2,67%-os hatékonyság. Hátul sem sokkal jobb a helyzet, a kapott gólátlagot tekintve is utolsó a csapat (3,90), pedig ott van a liga egyik legelitebb hátvédje, Oliver Ekman-Larsson, és az az Alex Goligoski, Niklas Hjalmarsson páros, akik ketten együtt négy Stanley Kupát tudnak felmutatni.

A csapat siralmas teljesítményének ellenére a legnagyobb meglepetés az, hogy bármilyen meglepő is, egyelőre nincs edzőkérdés. Pedig ebben a teljesítményben benne van az, hogy az Arizona az elmúlt 25 év, kicsit rosszabb esetben ? mint ahogyan a mellékelt kép is mutatja ? minden idők legrosszabb teljesítményét szállítsa. Ha erre sor kerül, akkor pedig nagy a valószínűsége annak, hogy a jégkorong napjai meg vannak számlálva a sivatagban.

arizona pace

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum